Sivut

sunnuntai 13. marraskuuta 2016

The kässämessut ensi viikonloppuna

Ensi viikonloppuna rahankäyttömessut, eli Suomen kädentaitomessut Tampereella! Kaikki varmasti tietää, mutta ajattelin ottaa muutaman asian silti esiin. viime vuonna messupostauksen kommenteissa oli muutama, jotka olivat lähteneet vähän huonosti valmistautuneena liikenteeseen, eivätkä olleet esimerkiksi tienneet että messuhalleja on kolme.

Nythän messut ovat itsekin julkaisseet 10 messuvinkkiä kävijöille ja olen kyllä aivan samaa mieltä että pitää varata vettä juotavaksi, hyvät kengät ja suunnitella reissua etukäteen ja pitää mieli iloisena. Käteistä kehoitetaan varaan, mutta viime vuonna tarjotessani seteleitäni myyjille, halusivat he mieluummin että maksan kortilla, kun ei ole vaihtorahaa. Joten tiedä sitten, ehkä on hyvä olla molempia, sekä käteistä että katetta tilillä. Viime vuonna tein muutaman harkitun virheen eli tulin paikalle omalla autolla (virhe! Koska kauhea ruuhka!), krapulassa (toisaalta mieluusti nytkin tulisin krapulassa jos se tarkottaisi sitä että tänä vuonna olisi edes yhdet pikkujoulut, sniif) ja vauvan kanssa (koska halusin esitellä ylpeänä uutta tulokastani kaikille ja sitten oli ne maitoa vuotavat tissitkin jotka vaativat tyhjennysoperaatioita). Tänä vuonna siis matkassa julkisilla ja ilman lapsia.

Sen lisäksi että mukana pitää olla juotavaa, aion kyllä ottaa eväitäkin. Kahviloihin on kauheat jonot ja ruoka on kallista. Luonnollisesti messut itse eivät kehota omiin eväisiin, mutta minä voin sen ääneen sanoa. Itselläni on kokemusta messureissusta jolloin olin niin innoissani kaikesta, etten muistanut syödä yhtään mitään aamupalan jälkeen. Ja kun kello tuli viisi iltapäivällä, tuli tietenkin todella kauhea olo. Nyt jotain snacksia matkaan siis.

Ja sitten se tärkein! Olen itse tehnyt tämän joka vuosi, mutta nyt siihen kehoitetaan myös messujen kotisivuilla. Eli tulosta kartat (löytyy täältä) ja merkkaa niihin ständit, joissa varmasti haluat käydä (näytteilleasettajien luettelo löytyy täältä)


Toki kierrän kaikki kolme hallia kokonaan, mutta tärpit on silti minusta kiva merkata etukäteen. Joskus käy jopa paremmille suunnistajille niin, että jotain tiettyä firmaa ei sitten meinaa löytääkään. Nämä paikkanumerot ovat ainakin minun järkeeni täysin epäloogiset ja jos paikan päällä vasta alkaa etsiin sitä tiettyä numeroa kartasta, menee vain hermot. 

Itselläni on listalla kuohuviinibaarin lisäksi Titityy sillä haluan ehdottomasti ostaa uutta Tukuwoolin sukkalankaa. Sitä tosin kyllä varmasti myy muutkin kuin Titityy, mutta onpahan nyt jokin varma jälleenmyyjä merkattuna. Ja Kaupunkilanka kiinnostaa, koska täällä on tosi huonosti niitä missään myynnissä. Kangaskauppiaita on listalla myös ja uudistunut Taitolehti. Niin ja Johanna K Design, sillä kummallakaan lapsella ei ole tällä hetkellä sopivan kokoisia Johanna K Designin villahousuja. 

Kiinnostaisi myös Prym ergonomics -puikot, mutta niistä ei ole nyt kuulunut pitkään aikaan mitään mistään, joten ei ne varmaan vielä olekaan markkinoilla, höh. 

Mutta joo, näillä mennään. Ensi viikonloppuna messuille. Mukaan rajattu budjetti rahaa, mukavat kengät, vettä ja evästä, tulostettu ja väritetty kartta ja kärsivällisyyttä ruuhkiin. Toivon mukaan tapaan mahdollisimman paljon kanssabloggaajia ja lukijoita ja kaikkia muitakin kivoja ihmisiä! Tulkaa rohkeasti jutuille! Olen paikalla lauantaina.

18 kommenttia:

 1. No damn, minä menen jo perjantaina. Kuulemma vähemmän ruuhkaa.;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perjantai olisi kyllä se ideaalein, vähiten ruuhkaa ja eniten tavaraa ;) Mutta lastenvahtiteknisistä syistä en pääse perjantaina :(

   Poista
 2. Vähän harmittaa etten pääse.. pe töitä, la "töitä" ja sunnuntaina on vieras (joo äipän kanssa vois lähtee, mut on niin paljon kaikkee muuta jo suunniteltu) Mut hei, positiivisen kautta, mä säästän ;)

  VastaaPoista
 3. Minäkin tulen lauantaina messuilemaan, ehkä törmätään! :)

  VastaaPoista
 4. Värikoordinoitukartta on kyllä ihan pro! :D
  Mä jo ehdin innostua että tyttären voimistelukisat Tampereelle osuisivat samaan aikaan kun messut ja pääsisin siinä sivussa pikamessuvisiitille, mut ne olikin jo tänä viikonloppuna eli jää nyt väliin, koska vauva ja matka ja kaikkea. Mutta ehkä ensi vuonna...Hyviä messuja sulle! <3

  VastaaPoista
 5. Hyviä neuvoja! Olen kyllä jo vuosia kantanut eväät mukanani (paitsi kahvin) kun ne ovat siellä todella kalliita niin kuin mainitsitkin! Menen myös jo perjantaina, jolloin ehkä hiukan leppoisampaa (???). Titityyltä tilasin jo Stephen Westin kirjan, jonka tuovat messuille. Ei mene postikuluja :D Asun Treen kupeessa, mutta silti aina menen omalla autolla, vaikka se ruuhka on älytön ja parkkipaikat kaukana (ja silti kalliit!) Viime vuonna en ollut messuilla, joten taas on jotakin uutta mitä odottaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en oikein edes ymmärrä miksi olen aina niin huonoilla eväillä ollut liikenteessä mutta nyt pitää korjata tilanne. Ei niillä pelkillä lehdistöhuoneen kekseilläkään oikein pärjää :D

   Poista
 6. Minä jo mietinkin että pitäis sulta kysyä mikä on nyt in langoissa! 😁 Mitä meinaat ottaa evääksi? Vinkkejä? Me tullaan ystävän kanssa kahdeksi päiväksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen että tuo Tukuwool Sock on aika monella listalla tänä vuonna :) Mä otan varmaan ihan vaan jotain kuivaa naposteltavaa, tyyliin proteiinipatukoita tms millä nyt pahimman nälän saa pidettyä kurissa :D Kun en viitsi Vantaalta asti kantaa mitään voileipiä tms.

   Poista
 7. Kiitos maininnasta! Oikein aavistit, Prymin Ergonomicsit eivät ehdi messuille, niissä oli tullut jotain säätöä ja saadaan myyntiin kai vasta alkuvuodesta. Messuilla nähdään! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hitsiläinen, olisi ollut niin kiva messuostos ne puikot, vaikka samapa se mistä ja milloin ne ostaa :D Mutta kovasti kiinnostaa kyllä ne uudet sukkapuikot! Ja joo, messuilla nähdään! Merkkasin ihan karttaan että varmasti muistan tulla moikkaamaan!

   Poista
 8. Kiitos vinkeistä. Tulostin jo kartat ja nyt alan värittää.
  Edellisestä kerrasta on jo vuosia.

  VastaaPoista
 9. Me on jätetty auto Cittarin tai Veskan parkkipaikalle ja kävelty sieltä, ei mielestäni paha matka. Tosin en tiedä kauanko ne antaa messuvieraiden pysäköidä siellä, pariin vuoteen en ole käynyt.

  Mari K

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime vuonna mies jätti mut Cittarin parkkipaikalle (ja vei auton sitten keskustaan), eihän siitä tosiaankaan pitkä ole kävellä mutta en kehtaisi autoa sinne jättää :D Mutta mä tulen enemmän kuin mielelläni julkisilla, olisin tullut viime vuonnakin, mutta en halunnut tukkia jo muutenkin niin täysiä paikallisbusseja lastenvaunuilla. Nytkin sain niin älyttömän halvat liput kotiovelta Tampereelle että silkkaa hulluutta olisi ottaa oma auto alle.

   Poista