Sivut

maanantai 6. kesäkuuta 2016

Lorupussi

Lorupussi saatu / Camala

Bloggaajakollega, kuvittaja ja graafikko, Anna Polkutie, kysyi haluaisinko testata Camala Cacara lorupussia ja kirjoittaa kokemuksista blogiin. No jo vain! Lorupussi on ollut mun työn alla siitä asti kun aloin odottaan esikoista mutta kappas vaan, en ole vieläkään saanut sellaista tehtyä. Onneksi kaikkea ei tarvitse tehdä itse ja enhän minä loruista mitään tietäisikään, googlettanut olisin jotain samaa tasoa mitä itse ala-asteikäisenä olisin osannut riimittää. En muuten osaa sen paremmin vieläkään.


Ajattelin että jäbä ei välttämättä niin innostuisi enää loruista vaan että lukisin niitä vauvalle mutta vähänpä tiesin! Unohdin että lapsi on käynyt päiväkodissa ja kerhossa ja enhän minä tarkalleen tiedä mitä siellä tehdään. Lorupussi olikin siis yllättäen esikoiselle tuttu konsepti ja osasi jopa laulaa sen "kuka saa, kuka saa, lorupussiin kurkistaa" -laulun.


Niinpä sitten laulettiin kuorossa, nosteltiin kortteja ja loruteltiin!


Lorut olivat tuhannesti kivempia kuin luulin. Ja kuvitukset Annan, hänen äitinsä ja veljensä, tosi kivoja nekin!


Ja kuten kuvista näkyy niin totisesti oli sittenkin enemmän 4-vuotiaan juttu kuin vauvan. Jos muuten saa jo näin ennen juhannusta mainita joulun niin olen nähnyt että jotkut ovat tehneet vauvalle/taaperolle lorukorttijoulukalenterin. Siihenkin tällainen valmis setti soveltuu oikein hyvin, joka aamu ilmestyy vaan uusi kortti pussiin.Tykkään lukea lapsille mutta nyt on ollut hetken aikaa kuiva vaihe sen suhteen että lasta ei ole kiinnostanut kuunnella. Lorut nyt kuitenkin näyttäisi toimivan vaihteluna :) 

12 kommenttia:

 1. Eikä, ihana lorupussi! Loru- ja laulupussit on itsellänikin ikuisuusprojekteja. Kun olisi ahkera niin tekisi pussit sekä työpaikalle että kotiin, mut... niin. Nyt kun näin tämän niin taidan haudata ikuisuushaaveet! :) Ja mikä mahtava joulukalenteri-idea!! Pitäisi varmaan alkaa jo suunnitella että saisi valmista joulukuun alkuun mennessä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kässäihmisten on pakko aina mennä pari sesonkia edellä jotta tulee joskus valmista :D

   Poista
 2. Oi että ihana.Tulee mieleen työ päivähodossa seka aika kun omat lapset olivat pieniä Lorupussilla oli silloin käyttöä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin muistan että lapsuudessa oli joku lorupussityyppinen juttu kerhossa.

   Poista
 3. Meillä päiväkodissa missä oon töissä siis niin lorupussi on kyllä ihan hittijuttu aina vaan vaikka monta kertaa on samat lorut kuultu. :D Meillä on myös semmonen lorukori missä on pieniä pehmoleluja ja niillä on kaulassa sitten joku siihen eläimeen liittyvä loru. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo nyt kun lypsin jäbältä enemmän tietoa (tyypillinen mies jo nuorena, ei kerro mitään jos ei erikseen kysele ja johdattele) niin niilläkin oli päiväkodissa joku lorulaatikkokin.

   Poista
 4. Loisto kuvasarja vauvasta :D :D Toinen on sillein "Moro porot, meitsi häipyy!"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se oli niin hauska, osoitti hyvin että kumpaa kiinnosti lorut, että julkaisin kuvat vaikka vauvalla vilahtaakin täysin erimerkkinen vaippa mitä olen täällä jeesustellut käyttäväni. Mutta kävin kaupassa niin myöhään että hyllyssä ei ollut enää oikean kokoisia Muumivaippoja ;)

   Poista
 5. Mää en oo ikinä ihan tajunnu näiden ideaa, meilläki kyllä tyttö laulaa tota laulua ja kulkee jonku pussukan kans, eli leikitään lorupussia ilman lorupussia :D. Mutta runoja ja loruja meillä kyllä luetaan paljon, on aina luettu, se on mun lapsuuden kodin peruja ja tytsyni käy ite aina välillä hakemaSa lasten Runottaren hyllystä ja istuu kuunteleen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä suurin osa lapsista vaan tykkää nostella pussista lorukortteja, ei kai siinä sen kummempaa.

   Poista
 6. Olen itse tehnyt aikoinaan lapsille laululorupussin, tai lasten kanssa jossain määrin yhdessä. Kortin toiselle puolelle lehdistä kuva joka sopii lauluun ja sitten ite kirjoittelin laulujen sanat. Ollaan vielä lisäilty vuosien kuluessa uusia kortteja, kätevä kun sitä voi päivittää helposti. Huonot pois ja uusia tilalle. Meillä on ihan peruslauluja kuten pienen pieni veturi, körö körö kirkkoon, metrolla mummolaan jne. Kivoja just ne joihin voi liittää leikin mukaan (kerhoissa opitut leikit). Vuosia on pussi ollut käytössä ja nyt 10 v alkaa vähitellen kasvaa ulos tuosta touhusta (7 v vielä tykkää kovasti), kauan siis on tykänneet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Semmosen laulupussin voisi tehdä, olisi helpompi aihepiiri itellenikin kuin lorut :)

   Poista