Sivut

lauantai 5. heinäkuuta 2014

Energiaystävällinen satunnaisen raidoituksen generaattori

Noppa, eli säännöllinen geometrinen esine, jota käytetään arpomistarkoituksessa.


Olen ennenkin hehkuttanut miten hieno keksintö on random stripe generator. Mutta itse asiassa vielä hauskempaa on kaivaa esiin noppa ja heitellä sillä raitojen pituudet. Olen taas jämälankaraitasukkahurmiossa. Jos mikään muu ei ota onnistuakseen, pirteät raitasukat ei voi mennä pieleen ja niistä tulee aina hyvä mieli. Ja varsinkin kun tekee eriparisia pareja jolloin ei tarvitse laskea ja nyhrätä että tuleehan samanlaiset.


Aloin kesken ensimmäistä sukkaa pohtimaan ääneen että olisikohan meillä jossain ylimääräistä noppaa, ja kyllä oli. Mieheni lahjoitti minulle heti neljä erilaista, oli varaa valita jopa väri.
Tietenkin raidoittaa voisi myös satunnaisesti ilman apuvälinettäkin mutta itselläni tulee helposti kuitenkin valinnan vaikeus ja onhan tuo nopan heittely kuitenkin aika kivaa. Joten siis nämä nopat muuttavat nyt todellakin neuleprojektipussukkaan mittanauhan, saksien, parsinneulan ja käsirasvan kaveriksi. Ja ei kun lisää raitasukkia!

24 kommenttia:

 1. Hauska idea antaa arvan ratkaista raitojen määrän! ;)

  VastaaPoista
 2. Aika ihkuu, tahtoo kans nopan ja raitasukkia! :)

  VastaaPoista
 3. Ihanan nörttimäinen lähestymistapa :) Tein joskus villapaidan jämälangoista ja pidin tarkkaan huolta ettei missään kohdassa ollut samanlaista raita- tai väriyhdistelmää kahta kertaa. Se kesti kauan ja lopulta paita oli sekä liian pieni että liian epäkäytännöllinen. Raidat olivat sentään kauniit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se on kamalaa nyhräämistä kyllä kun yrittää sommitella, varsinkin jos suurin osa värivaihtoehdoista loppuu kesken :D

   Poista
 4. Hyvä idea. Tätä voisi ehdottaa oppilaillekin :)

  VastaaPoista
 5. Mä meen aina jumiin niitä raitoja suunnitellessani, ja stressaan, että onko tää nyt hyvä sittenkään, ja millainen kokonaisuudesta nyt loppujen lopuksi tulee. Random-generaattorin kanssa käy taas niin, että jään vaan naputtamaan sitä nappulaa, ja odottelemaan, jos seuraava raidoitus ois sittenkin parempi. Eli noppa toimis mulla paremmin kuin hyvin. Pakko kokeilla heti seuraavien raitasukkien kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, sitä random generaattoria tulee aina nakuteltua ihan hullun monta kertaa että jos sattuis tuleen vielä parempi :D Kokeile ihmeessä noppaa, kyllä mä silti senkin kanssa huijasin jos meinas ehdottaa jotain tosi huonoa ;D ;D ;D

   Poista
 6. Hauskoja! Empä osannut arvata, että noppa olisi sukankutojan paras ystävä :D

  VastaaPoista
 7. Mä en ollut tiennytkään, että noppia on muitakin kuin perinteinen kuutio! Kyllä nämä blogit ovat sivistäviä :)

  VastaaPoista
 8. Tätä idistä saa taatusti laitata! Kivoja sukkia.

  VastaaPoista
 9. Ah jämälangat ja raidat, mikä mahtava yhdistelmä!

  VastaaPoista
 10. Hei, mahtava idea! Juuri tätä tarvitsin...

  VastaaPoista
 11. Sä olet Nero! Yksinkertaiset ideat ovat parhaita, mutta niiden keksiminen on ihan yhtä vaikeaa kuin monimutkaisten. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Ja tuo on kyllä aivan totta! Vaikka tämä kyllä tupsahtikin mieleeni jotenkin suht tyhjästä :D

   Poista