Sivut

lauantai 3. toukokuuta 2014

Kameran remmi

Lanka: Suomen Langan Liina kalalanka, 15-säikeinen (saatu aiempien blogiyhteistöiden merkeissä)
Koukku: 2 mm

(En kirjoita tähän ohjetta koska jokainen joka osaa virkata, osaa varmasti tehdä tällaisen ilmankin.)

Viisi vuotta sitten olisin ollut tähän todella tyytyväinen. Nykyään sitä jo toivoisi että kaikesta tulisi viivoitinsuoraa eikä mikään kupruilisi mistään. Siksi tämä remmi nyt kyllä ärsyttää ihan kamalasti. Yritin pingottaa märkänä ja virkata reunoihin pelastavia kerroksia mutta ei, se on just mun tekemän näköinen. Mutta sovitaan että tämä oli vasta harjoittelukappale ja seuraavaan en yritä tehdä reikäkuvioita vaan teen vaikka kirjovirkkausta. Oikein semmosta tönkköä ja tasaista!

Yritin löytää tarpeeksi pieniä klipsuja joilla hihna kiinnittää kameraan mutta en löytänyt ja oikeastaan hyvä niin sillä luotan paljon mieluummin kamerani roikkumaan 15-säikeisestä kalalangasta ommellun tikin varaan kuin randomin halparautakauppapaskaklipsin. Remmi on siis kamerassa kiinni ja se pitää katkaista saksilla mikäli sen haluaa pois. Mutta ei se haittaa koska uuden virkkaa yhdessä illassa!

14 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos! Tosin itse en ole kyllä tyytyväinen lopputulokseen mutta aina voi yrittää uudelleen!

   Poista
 2. No eipä olisi tullut mieleenikään. Oma kamera ainakin erottuu muista, kun on taatusti yksilöllinen hihna kamerassa. Kyllä sulla on hyviä ideoita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On näitä itse tehtyjä (tosin enemmän varmaan ommeltuja kuin virkattuja remmejä) ollut paljon ulkomaalaisissa lehdissä jne mutta eiköhän trendi rantaudu pian Suomeenkin isommissa määrin :) Tällä tavoin tosiaan ainakin saa yksilöllisen! Ja voi tehdä monia ja vaihdella sitten muuhun asuun mätsääväksi, heh ;D

   Poista
 3. Mahtava idea! Sun blogi on kyllä todella inspiroiva!

  VastaaPoista
 4. Onpa ihana! Itse olen myös ommellut ja virkkaillut omaan kamerahihnaani jos jonkinmoisia päällisiä, mutta minulla ei ole käynyt mielessäkään että eihän sitä kameran omaa hihnaa tarvitse sinne alle jättää :D Ja mielestäni tuo virkkaamasi hihna on todella kiva ja tasainen, tai ei ainakaan ota itsellä silmään mitkään tekstissä kuvailemasi kupruilut tms :) Mutta kyllähän sitä itse on toki ankarampi omille töilleen :D

  - Eppu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se taitaa olla kun äkkiseltää pinterestiäkin selasin että aika paljon nimenomaan on "päällystetty" vain sitä alkuperäistä hihnaa. Se on toki aivan yhtä hyvä vaihtoehto sekin, ite jotenkin vaan ekana tuli mieleen tehdä erillinen kun tuo lanka on kuitenkin todella kestävää ja virkatut asiat muutenkin niin tukevia. Ehkä jos kankaisen tekisi, olisi varmenpi vain päällystää vanha.

   Poista
 5. Hyvä idea *piristää * ,ainakin tekee persoonalliseksi bloggaajan työvälineen :-) Tosin meikäläinen tarttis ensin kunnon kameran ja sit yksilöllisen nauhan :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, pitäähän sitä kässäbloggaajalla olla itetehty remmi :D

   Poista
 6. Liina kalalangasta tehtynä tuo on varmasti kestävä :)

  VastaaPoista