Sivut

keskiviikko 14. toukokuuta 2014

Jälleen junaretkellä

Voi sentään miten rakastan näitä osittaisen hoitovapaan tuomia vapaapäiviä! Kummasti sitä vapaa-aikaa arvostaa niin paljon enemmän silloin kun sitä on tarjolla niukasti verrattuna siihen että möllöttää himassa koko äitiysloman. Töiden jälkeen iltaisin en jaksa kuin koomailla joten odotan näitä vapaapäiviä aina kuin kuuta nousevaa ja ei taida olla kuin ihan vain yksi tai kaksi ollut semmoista että oltaisiin vain jääty kahdestaan kotiin/lähileikkipuistoon. Haluan ehdottomasti lähteä jonnekin tai pyytää kavereita käymään. Aina kun kerron että mulla on keskiviikot vapaita, saan osakseni lähinnä voivottelua että voi voi kun keskellä viikkoa mutta tämä on oikeasti aivan hiton hyvä järjestely! (varsinkin kun olen saanut myös vaihtaa sitä tarvittaessa joksikin muuksi päiväksi, esim arkipyhien ympärille) Maanantai- tai perjantaivapaa hukkuisi viikonloppuun eikä ne tuntuisi varmastikaan lopulta enää erityisen pitkiltä. Mutta se kun on keskiviikko vapaapäivä niin se se vasta on jotain! Kaksi päivää vain töitä ja on vapaata! Törkeän aikaiset aamuherätyksetkään ei tunnu niin pahalta kun niitä ei ole viitenä päivänä putkeen. Saatika iltavuoroketutus. Rakastan kyllä työtäni mutta kieltämättä se imee aika tehokkaasti mehut tästä mutsista ja on varmasti lapsellekin kiva että on taukoa aamuherätyksistä keskellä viikkoakin.

Joo ja sitten varsinaiseen aiheeseen...

Sain taannoin sähköpostia lukijalta joka vinkkasi Cityn postaukseen jossa kerrottiin vanhasta ratapihasta. Olen itsekin aina junan ikkunasta katsellut Pasilassa sinne päin että voi kun näyttää kivalta ja siellähän on tosiaan ollut hurjasti vanhoja junia mutta olen jotenkin aina olettanut ettei sinne saa mennä. Että olisi aidat ja kieltokyltit ja vaikka mitä. Ne junathan sieltä on suurimmaksi osaksi lähteneet kun radat on nyt jyrätty rakennustyömaaksi mutta ratapihan rakennukset siellä oli. Mentiin siis sinne retkelle tänään jäbän kanssa ja oli kyllä koko ajan jotenkin semmoinen olo että täällä ei varmaan saisi hengata…. Näin kyllä siellä jonkun toisenkin tyypin joka oli oletettavasti tullut vain kameran kanssa pällistelemään (olisin halunnut pyytää häntä ottaan yhteiskuvan musta ja jäbästä jonkin junan edessä mutta en ollut varma pitäisikö sille puhua suomea vai englantia niin välttääkseni muka-nolon tilanteen, olin sitten hiljaa). Kyllähän niissä rakennuksissa jotain firmoja oli joten ei varmastikaan kiellettyä aluetta ole. Autoja ajoi sen verran, eikä edes selkeästi vain teillä, etten uskaltanut päästää lasta rattaista pois kun ei ollut useampaa aikuista paimentamassa. Niin ja pihan ulkopuolisille raiteille ei uskallettu mennä myöskään vaikka sen näköisiä olikin ettei siellä junia liiku. Yksi lättähattu nähtiin ikkunan takaa ja yksi raiteilla. Ja sitten jotain vanhempaa kalustoa oli vähän.Hurjan hieno miljööhän tuo on! Nyt kyllä harmittaa aivan kamalasti etten koskaan ollut ymmärtänyt mennä sinne silloin kun siellä vielä oli enemmänkin niitä junia!!!

Lasta rupesi tietenkin kauniina kesäpäivänä rattaissa istuminen harmittaan joten siirryttiin Alppipuistoon jalotteleen, syömään eväitä ja bongaileen junia. Penkit oli harmillisesti väärään suuntaan junien katselun kannalta mutta kyllä sieltä Alle (Allegro), Pendändä (Pendolino), Lirtti (Flirt) ja Inte (Inter-City) bongattiin.Koska kävely kiinnosti, käveltiin radan vierellä Helsingin keskustaan, ja kyllä, poika käveli koko matkan. Ja koska kävelystä tuli tietenkin jano, poikettiin Lasten kirjakahvilassa (itse asiassa halusin sinne korvapuustien takia mutta ne olivatkin vasta taikinana).


Olen nyt itsekin niin hurahtanut juniin että on hankala enää erotella että onko nämä retket tehty pojan vai äidin intressien vuoksi (itse asiassa jo pidemmän aikaa kun olen pojalta kysynyt päiväkodista lähtiessä että mennäänkö bussilla vai junalla, on hän vastannut buiji (bussi) mutta kotona viihtyy kuitenkin parhaiten juna-aiheisten juttujen parissa, tosin rakas lelubussi kädessään) vaan pääasiahan on se että molemmat tykkäävät hurjasti! Lisää junapostauksia tulossa lähiaikoina, varautukaa!

(Äidin legginssit ja pojan pipo itse tehtyjä)

14 kommenttia:

 1. Oi tämän ohi on ajettu useammin junalla. Olisi mukava päästä käymään :) tuo sinun järjestely kuulostaa kyllä kivalta. Toivon itsekin löytäväni jonkun kivan osa-aika työn syksyllä niin jäisi enemmän kun kaksi vapaata viikolle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tämä osittainen hoitovapaa on kyllä loistava keksintö! Itsekin olin ennen sitä mieltä että ehdottomastihan se vapaapäivä olisi kiva perjantaille mutta tiesin että mun työssä se tulisi oleen aika mahdotonta saada viikonlopun yhteyteen (tai että tekisi 6 tunnin päiviä). Mutta kun keskiviikkovapaata hetken makusteli niin sehän on oikeasti aivan paras vaihtoehto!!!! Ja nyt se tosiaan tuntuu ihan mahtavalta!

   Poista
 2. Meen joka työpäivä ratapihan ohi, joskus lämpöisinä kesinä on siellä ollut kasvimaitakin lavoissa. Osittainen hoitovapaa vapaapäivällä kuulostaa tosi hyvältä; entiseen aikaan ;) mulla oli mahdollisuus vain 4h työpäivään. Olihan sekin hyvä, mutta silti tarvitsi monta vuotta lapslle kokopäiväisen hoitopaikan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lyhyt työpäivä on kyllä siinä mielessä huono että hoitopaikan tarvii niillekin päiville kuitenkin :/

   Poista
 3. Hei sulla on näköjään tollanen lasinen juomapullo. Onko se hyvä? Oon harkinnut ostamista, mut haluaisin kuulla vähän käyttäjien milipiteitä, kun ei ihan halpakaan ole. Oon myös sitä korkkia miettinyt, kun niihin saa sellaista juomapullonkorkkia myös. En sitten tiedä kumpi olisi parempi.

  Mä oon myös aika junaintoilija ja näitä postauksia on niin kiva lukea. Mulla on koulumatkalla nyt jo useamman vuoden ollut junarata ja aamuisin usein on nähnyt ns. laivajunia matkalla satamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, oon sen verran lukenut mammablogeja ja olen heikko hehkutetulle materialle niin olen ostanut :D Mutta on IHAN TOSI HYVÄ! Sen vuoksi just ostinkin koska mua ällöttää muoviset vesipullot, varsinkin kun ne on hankala pestä jos on kovin pieni suuaukko ja niihin tarttuu hajut ja maut. Tuo lasinen kun menee tiskikoneeseen (no joo, meneehän muovisetkin mutta niihin jää mun mielestä enemmän se tiskikoneen maku) eikä ole yhtään ällöttävä :D Mulla on vaan tuo normikorkki eli kun sen avaa, on vähän kun joisi jostain tuopista tms. Se sporttikorkki näytti siltä ettei se pysy kiinni ellei ole pystyasennossa. Kokemusta ei tosin ole mutta olen tyytyväinen tuohon korkkiin. Tuo mun pullo on vain 4 dl joten on aika turhan pieni. En tiedä saako niitä isompina kun en ole ihan niin aiheeseen perehtynyt. Oon kyllä harkinnut semmosta sporttikorkillista pienempää pulloa lapselle.

   Mulla ei siis ole tässä muuten mitään muovinvastaisuushippeilyä taustalla vaan ainoastaan se että oon tosi nirso virhemakuihin ja -hajuihin ja lasissa on sitä ongelmaa vähemmän. Eikä värjäänny vaikka siellä säilöis tomaattikeittoa :D Mutta tiskikoneelle tuokin on ruvennut maistumaan, en tiedä onko se se silikonipäällys mikä hajua imee koska ei juomalaseista tule sitä fiilistä. Pitää koittaa löytää entistä vähemmän hajuisa konetiskiaine tai sitten ruveta peseen käsin. Tohon kun ei pulloharjaa erikseen tarvi koska on iso se suu.

   Kunnon selostus nyt ainakin :D :D :D

   Ihanaa että on muitakin junaintoilijoita :)

   Poista
  2. Niin ja niitä korkkeja siis kait myydään erikseenkin. Toi mun korkkiselostus oli vähän sekava mutta siis mulla on vain tuo normikorkki koska sporttikorkin kiinni pysyvyys epäilyttää mutta oon silti aikeissa hommata semmosenkin. Aaargh :D

   Poista
  3. Juu ihan samoista syistä oon miettinyt lasista pulloa. Nyt mulla on käytössä metallinen muumitermos, joka on hiukan parempi ku muovipullot, mut aina ei termosta tarvitse, ni taidanpa tuollaisen lasisen hommata. Ja kyl munki mielestä niitä korkkeja saa erikseen. Hyvä että mun ajatukset vähän varmistu tosta lasin paremmuudesta juomapullomateriaalina. Muuten ei mullakaan mitä erityistä muovivihaa ole :D

   Poista
 4. Osittaisen hoitovapaan päiviä aina itsekin odottelen. On se vaan niin mukavaa, kun on aikaa lapsellekin eikä pelkästään työlle.

  Minusta on ihana seurata tuota poikasi junainnostusta. Meidän poitsu on nyt 1v 8kk, mutta ei ole vielä "hurahtanut" mihinkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, se on kyllä mukavaa kun ehtii lapsen kanssa oleen enemmän eikä kumpikaan ole väsynyt tai kärttyisä pitkän työ- tai päiväkotipäivän jäljiltä.

   Meidän pojalla on ollut jo vaikka ja mitä hurahduksia mutta nämä junat (ja bussit ja lentokoneet) ovat kyllä todella pitkäaikaisia verrattuina niihin muihin (esim lamput oli yhdessä vaiheessa, sängyssäkin piti olla jotain kolme yövaloa aina kainalossa ja auta armias jos patterit loppui kesken yötä…) On kyllä jotenkin ihania nämä innostukset ainakin nyt kun ne kohteet on omastakin mielestä kivoja :)

   Poista
 5. Hei, asun ihan lähellä tuota ratapihaa ja itsekin olen siellä välillä seikkaillut, vaikka on totta, että välillä tulee sellainen olo ettei se olisi sallittua :P
  Tuohon kääntöpöytään on ainakin parina vuonna nyt laitettu tosiaan kasvihuone, joka on ihan mainio idea! Lisäksi siellä on k...ö, siis .ät.. tai toisin sanoen .ä.k. :D Ja rakennusten sisällä voi harrastaa kiipeilyä, talvisin mölkkyä ja varmaan kaikkea muutakin.. Ja niin, nyt siellä on sitten tulossa myös kirppistapahtumia, tulevana sunnuntaina teemana lapset!

  Mä tykkään kans junista, harrastin joskus niiden bongausta kun tähän Pasilaan muutin mutta sitten ei vaan enää mukamas ehtinyt.. :P

  Hauskaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, vau! Täytyykin ruveta pitään silmiä paremmin auki että mitä kaikkea siellä onkaan!

   Kiitos! Hauskaa viikonloppua sinullekin! Me lähdetään huomenna rautatiemuseoon (taas) xD

   Poista
 6. Mun kummipoika on ihan hulluna traktoreihin. Onkohan jossain traktorimuseo? :D Kyllä junatkin kivoja on, ei sen puoleen :)

  P.S. Blogissani on sulle tunnustus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kamalaa, tämä kommentti oli unohtunut jonnekin!!! Mutta mutta siis, en tiedä traktorimuseosta mutta ainakin kesäisin on tapahtumia joissa on vanhoja traktoreita esillä :) Kokemuksesta tiedän ;)

   Poista