Sivut

torstai 9. tammikuuta 2014

Puikotin

Unohdin tyystin hehkuttaa tätä aiemmin vaikka niin piti! Olen jo pitkään suunnittellut ompelevani tällaisen asian (Pinterestin ihmemaasta sellaisen bongannut) leveästä kuminauhasta ja tukevasta kankaasta/nahasta mutta en ikinä ole jaksanut tai saanut aikaiseksi. On nimittäin kätevä, ne semmoset muoviset irtotupet, mitä kaupoissa myydään kun eivät todellakaan pysy paikoillaan. Niin siis häh?

Joulun alla Vanhan joulumarkkinoilla bongasin Ullakon kojulla näitä joka neulojan apuvälineitä ja sen verran edulliseen hintaan (6 e) että todellakaan en ala itse väkertämään. Ostin sitten kertalaakista monta kappaletta eri väreissä ja annoin siskoillenikin joululahjaksi.

Mahtavaa, parasta, puikotin!

Mannekiininä toimii keskeneräinen Marilapanen joka taatusti tuleekin jäämään keskeneräiseksi, mokomakin epäonnen neule!

22 kommenttia:

 1. Onpa näppärän näköisiä! Harmi, ettei ompelu oikein nappaa, kun neulonta ja virkkaus on paljon kivempaa... plus, ettei just nyt ole mitään käryä, miten tuo perintöompelukone pelaa :D Täytynee kyttäillä noita myynnissä olevia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, tuolla ullakolla ainakin näyttäs olevan verkkokauppa :)

   Poista
 2. Virkkasin just ittelleni ompelukorin matonkuteesta ja sen tehtyäni tajusin että siitähän menee puikot läpi ja ne jää törröttää ikävästi ulkopuolelle. Puikottimet pelastaisi tilanteen! Kiitos esittelystä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, nuo pelastaa kaikki laukutkin missä reissuneuleita raahaa. Ja muutenkin näppärät! Jeij! :)

   Poista
 3. Puikotin on ihan paras! Mä ostin kädentaitomessuilta Tampereelta ja olen aivan myyty.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aaa, hitto, en onnistunut siellä bongaan! Mutta nyt on! :)

   Poista
 4. Näppärän näköinen! Mä sain joulupukilta vastaavan, jossa oli pienet puupalikat päinä ja ohut kumilanka välissä. Aattelin, että samanlaisen saisi tehtyä vanhanajan filmirullapurkeista. :)

  Onko toi kangas niin tukevaa, ettei kulu päästä ihan heti puhki?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo hei, oisko ollut Lankakauppa Kerällä ainakin joskus semmoisia myynnissä!

   Toi kangas on mokkanahkaa, uskon että pitää aika hyvin :)

   Poista
 5. Onneksi on erilaisia ihmisiä mailmassa, aina jollakin välähtää! Nerokas toteutus ja hyvin näyttää toimivan!

  VastaaPoista
 6. Mä olen itse omakätisesti tehnyt tuollaisen seiskaluokalla kässäntunnilla vuonna 1980!!!
  Meillä oli siis edistyksellinen kässänope, sillä hän teetti meillä ensin nuo puikonsuojat, ja vasta sitten päästiin tekemään sukkaa.
  RIP Maire Koskela, Kerimäki

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten järkevä ope! :) Eipä mene puikot sitten repusta eikä pepusta läpi :) (itse astuin kerran sukkapuikkoon kun olin jättänyt koulun kotiläksyneuleen lattialle puikot sojossa).

   Poista
 7. Sinulle mainio haaste blogissani. Uusi vuosi, on aika tehdä yhdessä hyvää!

  http://momentsinlife-eliisa.blogspot.fi/2014/01/090114.html

  VastaaPoista
 8. Ai noita on ihan "oikeesti" olemassa valmiina?! Jossain näin tollaisen aikaa sitten itse tehtynä, ja ajattelin, että ompas oivallus, totaalisen yksinkertainen ja tarpeellinen... Hienot on ja näyttää se mari-lapanenkin hienolta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siis onhan tuokin yritys käsityöyritys eli ei niitä varmaankaan tehtaassa tehdä :) Olen minäkin nähnyt näitä aiemmin että tyypit on itse tehneet, mutta oli kyllä hauska löytää valmiinakin ja vielä kohtuulliseen hintaan :) :)

   Marilapanen näyttää ihan hienolta mutta oon niin paljon onnistunut mokaleen kaikkea mahdollista ja purkaan niin sikamonta kertaa että taitaa jäädä lapaset valmistumatta kun ei vaan huvita enää. Jännää kun joskus joku asia ei onnistu millään vaikka vastaavat jutut sujuu muissa tapauksissa oikein hienosti.

   Poista
 9. Viksu vekotin tuo Puikotin! Ihminen on kekseliäs.

  VastaaPoista
 10. Kiitoksia vinkistä. Täytyykin hankkia itsellekin tuollaisia, ettei tarvitse aina junassa aluksi alkaa keräilemään pudonneita silmuikoita. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kannattaa! Se on ärsyttävää hommaa kyllä. Ja sekin harmittaa jos tulevat laukusta läpi ne puikot.

   Poista