Sivut

keskiviikko 15. tammikuuta 2014

Mummulan tilkuista

Aiemmin mainitsinkin että joulun aikaan sekosin ompelusta (koska äidillä on paremmat koneet) niin että piti jo ruveta kaikista randomeista tilkuistakin ompeleen paitoja jäbälle. No okei, kaksi ompelin ja itse asiassa toinen on nyt jälkikäteen katsottuna niin kauhea etten lähde sitä esittelemään. Säilytän sen kuitenkin äärimmäisen hädän hätävarapaitana.

Mutta tämä toinen on oikeastaan ihan helkkarin hieno!!! Tottakai siihenkin yksi moka pääsi tulemaan, olin niin innoissani kun löysin pikkiriikkisen palan tuota tassunjälkikangasta josta mulla on ollut lapsena paita ja housutkin, etten ollenkaan tsekannut langansuuntaa vaikka kaikkien muiden tilkkujen kohdalla kyllä syynäsin. Eli se on nyt sitten väärään suuntaan leikattuna tuossa mutta toivon mukaan ei haittaa pahemmin käytössä.

Rakastan tuota pientä palaa vaaleansiniraidallista tuossa toisessa hihassa. Just hienosti tuo kontrastia!


Tykkään hyödyntää tämmösiä matskuja. On ihan eri tavalla persoonaa ja tulee esiin se itse tekeminen kun ei ole ommeltu siitä samasta kankaasta mistä kaikki muutkin ompelee. Ei nyt kuitenkaan saa ymmärtää väärin sillä kyllä minäkin ostan kankaita ja ompelen niistä niin peruskaavoilla että sama olisi ostaa jo valmiina, säästökään kun ei usein suuri olisi ja mitään erikoista en osaa kikkailla. Mutta eniten tykkään kuitenkin yhdistellä. Ja hienoa tässäkin oli ottaa materiaalit sieltä äidin tilkkulaatikosta niin ei ole aina niitä samoja mistä itsellä on jämiä jemmassa.
Vaihdoin nuo pierucollarit farkkuihin kun mies tuli töistä ja lähti jäbän kanssa rokkimuskariin. Oli niin hienona että luuli kaupasta ostetuksi paidaksi!!! Mikä kunnia! Olen kyllä itsekin tyytyväinen tuohon, ainut vaan että se yksi väärään suuntaan leikattu tilkku syö naista mutta olkoot se sitten se tämän paidan "juju", heh.

6 kommenttia:

 1. Paita on just sopiva rokkimuskariin! Itekin tykkään tehdä tuollaisia "jäte-vaatteita" lapselle. Tyhjästä ilmestyy persoonallinen paita, se on melkein kuin lahja!

  VastaaPoista
 2. Tämä menee ehkä vähän ohi varsinaisen aiheen, mutta kysyn nyt kuitenkin. Kun olet useaan kertaan maininnut, että äidilläsi on parempi saumuri, kuin sinulla, niin millainen sellainen hyvä saumuri on? Pitäisi itsellekin saumuri siis saada, mutta en osaa lähteä oikein etsimään, kun en tiedä niistä juuri mitään. Kävin liikkeessä kyselemässä, niin myyjän mielestä mulle paras olisi ollut se liikkein kallein. Onhan se varmaan hyvä joo, mutta kun mulle riittäisi ihan sellainen keskivertomasiina, jolla nyt saisi tehtyä juurikin tämän postauksen kaltaisia juttuja. Kuulisin mielelläni suosituksisa ja epäsuosituksia.

  Kiitos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä saumureista juurikaan tai oikeastaan yhtään mitään.

   Muuta kuin että mun saumuri on 70-luvulta, kolmilankainen ja tekee huonoa saumaa (lähtee helposti purkautumaan). Äidilläni on neljälankainen 90-luvulta ja tekee hyvää saumaa. Siinä ero :D :D :D

   Mun saumurin säädöissä voi olla jotain häikkää mutta jotenkin epäilen suuresti ettei sillä kuitenkaan saa yhtä siistiä jälkeä aikaan.

   Poista