Sivut

torstai 24. elokuuta 2017

Sukkalankusta sukat

Huh, tekisi tosiaan mieli sanoa, että arki yllätti. Vaikka eihän se mitään yllättänyt, olihan se tiedossa, että hoitovapaan "mulla on vain aikaa" muuttuminen vuorotyön tuomaan "ei kertakaikkiaan ole aikaa yhtään mihinkään" -tilanteeseen on valtava muutos. Shokissa ollaan edelleen, mutta jospa se tästä lähtisi rullaan. Neuleita olen siis tehnyt pääasiassa bussi/junamatkoilla töihin ja takaisin sekä lapsia nukuttaessa. Silloin sitä mieluiten neuloo jotain ihan peruspertsaa. Niinpä puikoille pääsi, ja sieltä jo pois putosi, neulefestareilta ostamani Handun sukkalankku.


Lankku itsessään oli tosi värikäs, joten vähän yllätyin, kun valmiista sukasta tuli kuitenkin aika... beige. Ja harmitti neuloa sitä tien päällä, koska kassin pohajlla olevaa lankkua ei saanut koko ajan silmäiltyä. Siinä on kuitenkin mielestäni sukkalankusta neulomisen paras hauskuus, seurata millaiseksi kuvio muuttuu sukassa. No, onneksi lanka oli niin ihanan tuntuista, että silkkaa nautintoa sen neulominen oli siitä huolimatta.


Jos siis sukkalankun (sock blank) idea oli vielä joillekin outo, niin lanka ostetaan tuollaisena riemunkirjavaksi värjättynä lankkuna ja sitä puretaan ja neulotaan sukiksi. Itse olen neulonut suoraan lankusta, purkautuu tosi nätisti eikä tarvitse kiskoa. Halutessaan sen toki voi ensin keriä, mutta minusta siinä ei ole mitään järkeä, vaan hauskuus on juurikin tässä suoraan lankusta neulomisessa.




Enhän minä malttanut näitä kenellekään toiselle tehdä, joten omaan käyttöön jäävät. Ja itsellään ne parasta onkin pitää, kun on nähnyt matkan lankusta sukaksi. Pakko nimittäin myöntää, että tämän näköistä LANKAA en olisi ostanut, vaikka lankkuna ostinkin ja tykkäsin (ja tykkään toki edelleen). 

16 kommenttia:

  1. Tää on kyl hauskan näköistä hommaa. Onko tuo lankku läpivärjättyä vai toiselta puolen yksivärinen? Kivat sukat tuli. Tsemppiä arkeen! Kyl se siitä sit, kun taas tottuu. 🙂

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Handun sukkalankuissa on kaiketi aina joku pohjaväri, mutta muut värit on värjätty päällypuolelle, toki iso osa menee läpi nurjallekin. Jostain noista kuvista varmaan näkyykin lankun nurja puoli.

      Poista
  2. Minusta taas sukat ovat kauniit, mutta lankku ei omaan makuun. Saako kysyä, että kun teet ranskalaisen jalkapään (fingerinillä, kokoon 42) niin paljonko silmukoita jää keskelle kaikkien silmukoiden kääntämisen jälkeen(jos vaikka silmukoita 16 per puikko)? No olipas sekavasti kysytty, jos sait kiinni ja pystyt jotenkin vastaamaan, niin kiitos. Jotenkin vain vaikea hahmottaa noita ranskalaisen kantapään ohjeita, varsinkin kun itellä isompi jalka kuin norminaisneulojalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se tässä onkin jännää, että lankun ek tarvitse miellyttää silmää, koska siitä tehdään anyway sukat, joiden ulkonäkö on vaikeasti ennustettavissa :D

      Mä teen ranskalaisen kantapään siten, että oli silmukkamäärä puikolla mitä hyvänsä, neulon ensin yhden puikollisen silmukat ja sen lisäksi kaksi seuraavalta puikolt, kavennus, yksi silmukka ja käännös. Nostan ekan, neulon VIISI, kavennus ja yksi silmukka. Käännös. Ja sit jatkan siten, että kavennus siirtyy aina yhdellä, kunnes kavennukset menee reunaan asti. Muuta en siis laske kuin tuon viisi silmukkaa tuossa yhdessä vaiheessa, oli kokonaissilmukkamäärä mitä tahansa. En ole nyt varma, vastasiko tämä kysymykseesi edes :D

      Poista
    2. En tosiaan muista, paljonko silmukoita on sitten ihan lopuksi.

      Poista
    3. Kiitos kovasti, arvostan. Auttaa varmasti, jahka pääsen taas kantapäähän. Ehkä mää tän kantapääongelman vielä selätän.

      Poista
  3. Onpa hauska idea tällainen lankku, en ole ennen törmännytkään!
    Voisin kuvitella, että reissussa neuloessa (bussissa/junassa/autossa) tuo on huomattavasti helpompi hallita kuin toisinaan vääriin paikkoihin pyörivä lankakerä.

    Kauniita ovat, niin lankku kuin sukatkin! :)

    VastaaPoista
  4. Kivat on sukat! Mä haaveilen värittömästä lankusta, jonka voisin itse läträillä minkä väriseksi haluan. En tosin oo vielä saanut sellaista hommattua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Silmu&Solmu ainakin myy tyhjiä lankkuja :)

      Poista
    2. Neulekoneella saisi tehtyä lankun itse muutamassa minuutissa.

      Poista
    3. Toki. Mutta parin lankun takia ei kannata neulekonetta hankkia ;)

      Poista
  5. Hei voisitko palata hoitovapaalle kun silloin tuli enemmän postauksia blogiin 😂😂😉😄

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos siitä maksettaisiin yhtä hyvin kuin töistä, niin voisin. Muuten en :D On tässä vielä itselläkin sulattamista. Herätys 4:30 ja töiden jälkeen lasten kanssa ulkona pari tuntia ja nukkuun jo ennen lapsien nukkumaanmenoa. Ei paljon aikaa jää. Vaikka ehtis neuloon, ei ehdi kuvaan. Vaikka ehtis kuvaan, ei ehdi bloggaan. Blogia ei ole kuitenkaan missään nimessä tarkoitus laiminlyödä, valmiita töitäkin on iso kasa, pitäisi tosiaan vain ehtiä kuvaan ne! Ja retkiäkin on varmasti tulossa, vaikka viime viikonlopusta ei mitään dokumentoitavaa ollutkaan :)

      Poista