Sivut

lauantai 17. helmikuuta 2018

Lasten sporttiloma Holiday Club Saimaalla

Ja toki aikuistenkin (viitaten otsikkoon).

Jäbän ollessa 2-vuotias (eli neljä vuotta sitten) käytiin Oi mutsi mutsi -blogin Elsan ja Kaamoksen kanssa Holiday Club Saimaalla Lappeenrannassa ja ihastuin kylpylän poikkeukselliseen teemaan (pimeä sirkus tyypillisen valoisan tropiikin sijaan) niin paljon, että päätin palaavani sinne vielä, mutta vasta sitten kun lapsi on isompi, koska koin että kylpylän yhteydessä olevaan Angry Birds Activity Parkiin en todellakaan jalallanikaan astu enää 2-vuotiaan kanssa. Tällä kertaa reissuun lähdettiin ihan vain oman perheen voimin, mutta kappas vaan, meillä oli jälleen 2-vuotias mukana. Liekö kuitenkin suurissa määrin karttuneet kokemukseni äitinä, vaiko täysin erilainen taapero, mutta nyt ei ollut kyllä mitään ongelmia.

Jännitysnäytelmäksi meinasi kuitenkin lähtö mennä. Ensinnäkin varatessani matkaa, maksoin tyynen rauhallisesti täyden hinnan ja huomasin vasta pari päivää myöhemmin ihan sattumalta, että ammattiliiton jäsenyydelläni olisin saanut hinnasta pois 20 %. Kyllä siinä ketutuskäyrä kävi hetken aikaa vaarallisella alueella, mutta onneksi oli pokkaa laittaa sähköpostia perään asiasta ja sain hyvityksen hinnasta tuosta noin vain. Vau! No, jännitys ei loppunut siihen. Nimittäin talvilomani alkuun sain vanhempieni luona käydessäni jonkinlaisen virusperäisen kuumetaudin ja sen jälkeen flunssan, josta toipumista odoteltiin vielä lähtöä edeltävänä iltana. Ja samaan aikaan jännitettiin myös sen vuoksi, että mies joutui tekeen töitä vielä ennalta sovittuina vapaapäivinä. Saatiin kuitenkin lopulta startattua auto ja päästin kun päästiinkin minilomalle, jonka nimi vaihdettiin lennosta sporttilomaksi, sillä niin paljon käytettiin Smartum-seteleitä ja -korttia paikan päällä.


Nostatin lomafiilistä jättämällä kameran kotiin, joten nämä nyt on sitten kännykkälaatua.


Heti tietenkin uimaan ja ai että tykkään kyllä edelleen ihan hirmuisesti siitä allasosastosta. Taapero viihtyi erinomaisesti alle 3-vuotiaiden altaassa (ja sitten sylissä isojen puolella) ja esikoinen oli juuri passelin pituinen ja taitoinen lasten altaaseen, mikä on ihanasti kylpylän ison alueen yhteydessä ja rinnalla, mutta kuitenkin täysin erillään, jotta ei vahingossa voi ajautua liian syvään, kuten monissa kylpylöissä on vaarana. Lasten sauna, jossa oli hyvin maltillinen lämpötila ja piirrettyjä telkkariruudulla, ihastutti pikkuväkeä. Aaltokoneen sijaan joka puolituntisen spektaakkelin tarjoaa vesisuihkut, värivalot ja musiikki, mikä ei kuitenkaan häiritse altaiden muita toimintoja. Ja ai että se on kaunista katseltavaa. Tosin kaikille, jotka saavat herkästi tai hyvin herkästi päänsäryn/migreenin, suosittelen jonkinlaista estolääkitystä ennen alueelle menoa.

Huoneessamme oli luvattu olevan kylpytakit vain aikuisille, joten otettiin lapsille omat huppupyyhkeet (postaukset näistä muumikääsipyyhkeistä ommelluista ponchoista täällä ja täällä) mukaan. Turhaan otettiin, sillä kyllä siellä olisi ollut lapsillekin kylpytakit, mutta käytettiin sitten kuitenkin omia, olivat sopivamman kokoisia. Omat sandaalit otettiin myös kotoa, ettei tarvitse ostaa kertakäyttöisiä. Säästyy rahaa ja luonnonvaroja.
Neljä vuotta sitten tosiaan saavuttiin kylpylään junalla ja tutustuttiin samalla Imatran (Imatran juna-asema on lähempänä kylpylää) nähtävyyksiin. Nyt kun saavuimme autolla, ei meidän tarvinnut mennä Imatralle asti ja tarkoituksena olikin ottaa nyt sitten Lappeenrannan turistikohteet haltuun. Mutta koska oli se flunssaongelma ja ulkona kylmä, päätettiin, ettei siellä ole mitään niin ihmeellistä, että jaksettaisiin siirtyä Holiday Clubin tontilta yhtään minnekään. Ja niinpä emme siirtyneet. Angry Birds Activity Park oltiin suunniteltu säästettävän viimeiselle päivälle, jolloin saadaan lapset houkuteltua hotellista pois käymättä enää aamulla uimassa. Onneksi meillä leikkasi sen verran, että laskeskeltiin siellä olevan todennäköisesti vähemmän väkeä perjantaina kuin lauantaina ja menimme sinne jo perjantaina. Ja hyvä niin, sillä saatiin olla siellä aika lailla keskenämme. Ja mentiin sitten lauantaiaamuna vielä kerran uimaan.
Änkkäripuistossa kävi maksuvälineeksi tosiaan Smartumin liikuntasetelit, aivan mahtavaa! Samaisella valuutalla käytiin myös keilaamassa ja oli kyllä tosi hauskaa, vaikka ensin epäröin, voiko näin pienten lasten kanssa mennä. No todellakin voi! (Ja sielläkään sillä hetkellä ei ollut muita, joten ei oltu edes häiriöksi kenellekään). Kyllä löytyi keilauskenkiä taaperokoossa ja apuvälineiden ja laitojen kanssa mokomat saivat vielä niin hyviä pisteitä, että oli ihan tosissaan vastusta aikuisille. Tai ainakin mulle siis.Vaikka itse yritin ottaa flunssan jälkimainingeissa iisisti, kyllä tämä parin päivän aktiiviloma silti vei aika hyvin mehut, joten enköhän mene tästä nukkumaan. Onneksi jätettiin yksi lomaltapalautumispäivä vielä ennen töihin paluuta.


Lapsia ei paljoa sporttiloma rasittanut. Ihan urbaani legenda sellainen "nyt nämä varmaan sammuvat kuin saunalyhdyt näin aktiivisen päivän jälkeen". Eivät sammu. He ovat siinä vaiheessa vasta päässeet vauhtiin.

6 kommenttia:

 1. Kiitos, hauska postaus! Varsinkin tuo viimeinen kappale sai nauramaan ääneen. Selvästikin teillä kaikilla on ollut kivaa.

  VastaaPoista
 2. Ihanan kuuloinen sporttiloma!

  VastaaPoista
 3. Jaahas, sitä on käyty meikäläisen kotikulmilla JOUTSENOSSA (kuntaliitos Lappeenrantaan aiheuttaa edelleen otsasuonen tykytystä). Hupaisaa omalla kohalla on se, että Holidei klapi on tuolla ollut about iät ja ajat, mutta en ole kuin kerran käynyt. (Ja silloinkin syömässä.) Kätsää kun näki nyt vähän enemmän, että miltä siellä näyttää!

  PS. Onkohan noita taaperotelineitä muuallakin tämän maan keilahalleissa. Koska vähänkö olis kiva viedä kolmevee keilaamaan!
  PS2: Paras blogi!

  Terveisin, ex-joutsenolainen, nyk. joensuulainen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta niinhän se aina menee, että oman kylän mestat on aina käymättä tai käy vain todella harvoin :D

   Kyllä mä luulen, että noita telineitä on muuallakin. Varma en ole, mutta vahvasti uskoisin olevan, ainakin tällaisissa hohtokeilausmestoissa, en sitten tiedä tosiharrastajien keilahalleista.

   Poista