Sivut

lauantai 6. helmikuuta 2016

Pulkkamäessä Plastexin pulkilla

Sain kutsun Plastexin järjestämään laskiaisen varaslähtöön ja mentiin koko perheen voimin paikalle. Nämä Plastexin pulkat sopii hyvin aloittamaani saarnaukseen kotimaisen työn tukemisesta sillä tämä lohjalainen tehdas avainlippulogoisine pulkkineen on myös mukana Osta työtä Suomeen -kampanjassa.


Saatiin valita Plastexin mäenlaskuvalikoimasta itsellemme menopelit ja päsmäröin jäbän päätöstä vain sen verran että älä ota ahkiota koska meillä on sellainen jo! Tyyppi valitsi ihanan pinkin kahvallisen snow fly -pulkan ja vauva sai mätsäävän vauvapulkan. Mies otti testiin tuplaliukurin.

Meidän vauvahan ei vielä tietenkään osaa istua ilman tukea vaikka kovasti haluaisikin ja sylissä viihtyy lähinnä istuen. Yllätyin kun puoliksi läpällä laitoin hänet vauvapulkkaan että hän istui siinä niin mukavasti että taidan heivata sitterin meneen ja syöttää hänet tässä kunnes syöttötuoli tulee ajankohtaisemmaksi. ;D Eikä siinä, pulkkakin on valmistettu elintarvikelpoisesta muovista kuten kaikki muutkin tuotteet Plastexin tehtaalla.

(Varmaan jotenkin alitajuisesti puin vauvalle Polarn o Pyretiä kun Riikan (tunnetusti pop-fani!) kutsumana oltiin paikalla! Huomasin vasta nyt.)


Uudet pulkat kainalossa kirmattiin Alppipuistoon laskeen mäkeä ja jäbän valitsema kahvallinen pulkka osoittautui huippuvalinnaksi. Itse en testannut mutta kuulin muilta että sitä oli tosi helppo ohjata. Siinä missä perinteisellä ahkiolla liukuu suoraan, tällä voi vähän kurvaillakin. Ja koska lapsilla tuntuu usein olevan pulkan naru aina siellä pulkan alla, tämä toimisi varmasti hyvin ilman naruakin. Itse ainakin tykkäsin kantaa pulkkaa kahvasta ja plussaahan se siinä roudaamisessakin on jos naru ei ole tiellä. Mutta pidettiin nyt toistaiseksi ainakin naru messissä. Ja koska reunat eivät ole pystysuorat, on pulkka armollisempi myös vähän leveämmille äitiahtereille.Vauvapulkassa on tosiaan tila kassillekin vaikka mun veska ei siihen oikein meinannut sopiakaan. Esikoinen kyllä mahtui sinne hajareisin istuun joten menee hyvin sisaruspulkasta.

Hmm, ja tuo äitiyspakkauksen haalari on todellakin vielä aivan liian iso.Kuten Oi mutsi mutsin Elsa jo kirjoittikin, todellinen yllättäjä oli mäkihyppääjä! Itse en ollut tällaisia koskaan nähnytkään mutta mieheni suorastaan sekosi nostalgiasta ja nyt on uusi sukupolvi hurmattu näillä aivan mahtavilla klassikkoleluilla! Hot-toys Oy:n mäkihyppääjät, kelkkikset ja neppikset valmistetaan nykyisin myös Lohjalla Plastexin tehtaalla. Mäkihyppääjä on hyvin simppeli lelu mutta aivan mahtava! Vaikka sen laittoi vähän huonosti laskeen, korjasi se itse asentonsa hyväksi eikä kaatunut vaan jatkoi matkaansa. Jotenkin todella koukuttavaa! Mies innoissaan jakoi kuvaa mäkihyppääjästä somessa ja kaverit myös tuntuivat olevan innoissaan. Nyt hän katsoo jäbän kanssa youtubesta 80-luvun mäkihyppyvideoita. Siis Matti Nykästä ja mitä näitä on. Huh huh :D

Nyt täytyy vaan enää selvittää että kuka näitä jälleenmyy koska tarvitaanhan me toki useampi. Kerrassaan huikea talvilelu!


Kiitos siis Plastex ja Lasten PR mukavasta päivästä ja Alppilan kirkolle pulkkailun jälkeisestä brunssista! Joudutaan ehkä palaan Alppipuistoon vielä uudelleen sillä sieltä näkyi niin hyvin junat...


Plastexilla on kytköksiä mun leipätyöhön myös ja mua huvitti niin olla pulkkamäessä Plastexin toimitusjohtajan kanssa kun töiden puolesta sellainen tuntuisi jotenkin tosi kaukaiselta mutta tää "höpöhöpöharrastus" mahdollisti jopa tämän! Ja joitain vuosia sitten yleinen mielipide tuntui olevan se että bloggaaminen harrastuksena saattaa olla haitaksi työelämässä. Kumpikohan on tuonut enemmän mahdollisuuksia bondata, kysyn vaan :D

19 kommenttia:

 1. Voi juku, en ees tiennyt että Alppipuistossa on noin lumista vielä! Ajattelin että kaikki suli viikon vesitihkuissa. Vähänkö vois lähtee laskeen, tosin en kyllä omista mitään laskualustaksi muistuttavaakaan. Tai, lasketaanko pizzalaatikot?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli siellä just sen verran että pystyi laskeen mäkeä vielä :D Pizzalaatikko kuulostaa hyvältä! Ja ainahan voi laskea muovipussilla!!!

   Poista
 2. Heips. Tää ei nyt liity yhtään mihinkään, mutta ootko täällä paljastanut että mikä on teidän vauvan nimi? Vai onko se
  julkista tietoa ollenkaan.
  Minä niin tykkään nimistä. Ja että mikäs se Joonan siskon nimeksi sitten tulikaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole blogissa ja instagramissa käyttänyt hänestä oikeaa nimeä. En blogissa Joonastakaan puhu Joonana vaikkei se nimi sinänsä salaisuus ole kun aina siellä sun täällä vilahtaa. Luulen että nimi paljastuu jossain vaiheessa, en kuitenkaan mitään paljastuspostausta ole tekemässä vaan sitten kun se luonnollisesti jossain näkyy. Blogissa en siis halua tehdä varsinaista numeroa lasten nimistä vaikkei valtionsalaisuuksia olekaan :) No okei, hän on Aini. Käytän silti jatkossakin nimeä vauva ja vauvaiän jälkeen sit jotain muuta :D

   Poista
 3. Ja mä tietty huomasin popit ja kiva, kun olitte ;).

  VastaaPoista
 4. Mäkihyppääjiä löytyi ainakin meidän Tokmannilta, tosin ollaan samalta paikkakunnalta kuin Plastex. :D

  Saija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta kiitos vinkistä, pitääkin tsekata meidän lähi-Tokmanni, eihän sitä tiedä vaikka tärppäisi :)

   Poista
 5. Prismastakin saa noita mäkihyppääjiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huikeeta! Täytyy lähteä etsimään vielä kun on lunta :)

   Poista
 6. Onpa teillä ollut hauska tapahtuma. Kivaa ulkoilua tuollainen mäenlasku.

  VastaaPoista
 7. NÄyttää olleen tosi kiva tapahtuma. Kivasti sä liikut lasten kanssa siellä ja täällä sekä tuolla. Mukava seurata vaikk kommentointi aina tahtoo jäädä tekemättä. Oon siis taas ruvennu seuraamaan, silloin Lankamaailman bloggarimiitissä sen verran sun kanssa juttelin ett sanoin jättäneeni sun blogin väliin ku tuli niitä vauvajuttuja (eka vauva) mutt täällähän on taas ihan tavis elämää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo nyt ei pysty niin vauvapainotteisesti kirjoittaan kun on toinenkin lapsi :D

   Poista
 8. Oi,Oi! meillä on tollaisia kelkkaheppuja! Se mikä on noiden mäkihyppääjien välissä. Ihan aitona sieltä jostain kasikytluvulta ;) Niillä sai meijän ipanat hienot kisat pystyyn :) Ja samalla mies muisteli haikeena, että sitten oli semmoisia mäkihyppymiehiäkin... Pitääkin yllättää se ja etsiä jostain näitä! :)
  Ja plastexin ahkio, metallijalaksilla on ainoa pulkka mikä on kestänyt meillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noi metallijalakset on tosiaan kuulemma hyvät! Tais olla kelkkis nimeltään tuo kelkka mäkihyppääjien kanssa samassa kuvassa :D

   Poista
 9. http://www.plastex.fi/makihyppaaja.html Tuolta saa ainakin mäkihyppäjiä! :)

  VastaaPoista