Sivut

maanantai 4. toukokuuta 2015

Ruusumatto

Uusimmassa (kesä 2015) Novita-lehdessä on aivan huikean hieno ruusumatto! Onneksi äitikin ihasteli sitä joten sain ilmottautua vapaaehtoiseksi virkkaajaksi (osaisi hän toki itsekin mutta mä koin että mulla on aikaa ja inspistä, olinhan pari päivää sairaslomalla lantiolöystymän vuoksi). Keinuntuolin alle mattoa suunniteltiin mutta ohjeen mukaisella Tuubi-langalla siitä olisi tullut liian kapea. Niinpä insinöörinä päättelin että jos teen maton trikookuteesta, siitä tulee isompi. Ja tottavie tuli isompi! Luulen että vähän liiankin iso tarkoitukseensa mutta nähtäväksi jää.
Lanka: trikookude
Menekki: ainakin 10 kiloa!!!
Koukku: 10 mm
Materiaalien hinta: ei todellakaan puhuta siitäUnohdin tietenkin ottaa matosta mitat ennen kuin pakkasin sen pois likaantumasta mutta tässä vähän mittasuhdetta yhdestä noin metrin pituisesta kuvausassistentista.

30 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Niinpä! Mahtavaa että joku keksi että tuosta kuviosta voi tehdä myös maton!

   Poista
 2. Upea! Voi kun oo itselläkin aikaa tälläisen värkkäilyyn!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin isosta "langasta" tehdyt jutut on onneksi aika nopeita tehdä :)

   Poista
 3. ompas kiva! :) jotenki noista ekoista kuvista sain käsityksen et toi olis sellanen kokoa reilunkokoinen kynnysmatto, mutta joo ei taida olla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ei, meidän olkkarin matto on about saman kokoinen :D

   Poista
 4. kertakaikkihhaan ihanan maton olet tehnyt! :) miten tuota raaskii ees pittää lattialla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä aina ajattelen että samalla vaivalla tekee hienon kuin rumankin niin miksi sitten vain niitä tylsiä malttaisi käyttää!

   Poista
 5. Tulee sellainen Liisa ihmemaassa -fiilis. :) Tuollaisen ruusukuvion on perinteisesti tottunut näkemään paljon pienemmässä mittakaavassa pöytäliinassa tai verhokapassa. Nyt kun pikkupoika seisoo maton päällä näyttäen todellakin pikkuruiselta pojalta, tulee sellainen hyväntuulisen hullunkurinen vaikutelma. Hieno matto ja hieno kuva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haa, totta muuten! Melko peukaloinen tosiaan jos matto olisikin perinteinen pienikuvioinen pitsiliina tai verho.

   Poista
 6. Kuvauassari selkeesti nauttii hommastaan ja kauniista matosta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on se ilme kun seisoo maton päällä vain ärsyttääkseen mua kun kielsin tulemasta siihen :D

   Poista
 7. Todella hieno!
  Hyvä tuo lause " hinta: ei todellakaan puhuta siitä"
  Hymyilytti:-)
  Aikamoinen työ on tuon kokoisessa matossa, joutuu käsilihakset hommiin. Mutta vaivan väärtti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, no joo. Joskus kyllä ärsyttää kun ihmiset oikeesti kuvittelee että ite tekemällä säästää kovastikin mutta mä en esimerkiksi olisi valmis maksaan matosta valmiina semmosia summia mitä tähän meni pelkästään materiaaleihin (sama juttu neuleiden kanssa) ja jouduin vielä itse sitä tekeen monena iltana. Hullua hommaa mutta minkäs voi kun tykkää tehdä :D

   Poista
 8. Siis mitääää, nyt vasta ehin blogiin saakka ja luulin IG:n perusteella, että on semmonen ihan pieni. Mutta tuohan on järkyttävän iso! Ja vielä ihanampi!!! Eiii tahon kans. Täytyy varmaan painaa mieleen, jos joskus satun esim. raskautumaan ja tekemisenpuute iskee. :D

  /Suvi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh joo, tää on tosiaan aika iso...

   Poista
 9. Nyt pitää lähtä ostaa novitan uusin lehti ja 10kiloo kudetta. Makso mitä makso. ;) oon niitä pyöreitä virkannu mut tuntuu että ne mallit on jo niin loppuun kulutettu. (Kaikilla jo samanlaisia)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se ohje tais jo olla Novitaknitsin nettisivuillakin niin ei vältsis tarvi lehteä ohjeen takia ostaa. Ja joo, ne pyöreet on jo aika nähtyjä ollu monta vuotta mutta on ne kuitenkin hienoja vaikka kaikilla onkin :)

   Poista
  2. Kiitos. Löytyi tuolta sivulta se ohje. Ja ihana ohje kun on tuommonen kuvallinen kun monesti ne on vaan selostettu.

   Poista
 10. Ihastelin tätä samaa mattomallia Novitan lehden saatuani ja mietinkin, paljonkohan menisi trikookudetta Tuubin sijaan. Onneksi vastaus löytyi täältä samantien :D! Upea siitä näköjään tulee kuteellakin ;)

  VastaaPoista