Sivut

torstai 21. toukokuuta 2015

Lasten Helsinki -kartta

Käytiin tänään hakemassa Helsingin turisti-infosta Lasten Helsinki -kartta josta luin Oi mutsi mutsi -blogista (kyllä, oon tosifani!). Vaikka ollaan melkein paikallisia (no siis, vantaalaisia) ja koluttu todella monet kohteet pk-seudulla, on tää kartta silti aivan huippu myös meidän käyttöön.Esimerkiksi kantakaupungin leikkipuistojen suhteen olen aivan ulalla, en osaa äkkiseltään kertoa yhdenkään tarkkaa sijaintia vaikka nimiä osaisin kyllä mainita.


Ja karttaan merkityistä ruokapaikoistakin ollaan normi Hesen ja Cafe Picnicin lisäksi käyty vain Annantalon lasten kirjakahvilassa ja Alppilan kirkolla (kerran) joten vinkit tulivat tarpeeseen.


Pidän siitä että saaret on listattu, nekin kun ovat jotenkin jääneet vähän vieraiksi Suomenlinnaa lukuun ottamatta eikä edelleenkään olla käyty ihan noissa kaikissa kartassa mainituissa.


Pienen ja olemattoman budjetin kohteet tulee taas ajankohtaiseksi äitiysloman myötä ja sydäntä lämmittää erityisesti tuo junien bongaus Linnunlaulun sillalta ;) Tosin en löytänyt että karttaan olisi merkitty kyseistä siltaa mutta me onneksi paikan tiedämme.


Ja ulkopaikkakuntalaisille tässä oli hirveen hyvin neuvottu julkisilla kulkemiseen liittyviä asioita ja vaipanvaihtopisteitä yms.

Koen silti että tämä palvelee todella hyvin myös paikallisia. Tästä näkee heti yhdellä silmäyksellä mitä on tarjolla ja lisätiedot ja reitit julkisilla paikan päälle on helppo googlettaa ja tarkistaa reittioppaasta itse. Näin ei tarvi kokonaista kirjaa (niitäkin kun on, lasten kohteista pk-seudulla) vaan pelkkä taiteltu paperi laukun pohjalla riittää älypuhelimen kaveriksi.

Ihan mahtava opus, kymmenen pistettä!


Museoista tulikin mieleen että pitää tutustua siihen uuteen museokorttiasiaan.

9 kommenttia:

 1. Kiva, kun tykkäsit ja postasit. Ihanaa kesää teille!

  T. Riikka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, aivan huippu kartta, kiitos tekijöille ;)

   Ja kiitos samoin ihanaa kesää! :)

   Poista
 2. Ai että! Mun on kyllä pakko saada tuollainen kans kun ollaan tulossa Helsinkiin muutaman päivän reissulle täältä Keski-Suomesta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, kannattaa hakea! Saa varmaan kyllä muualtakin kuin turisti-infosta, mutta sieltä me haettiin samalla kun Kauppatorilta mansikoita :)

   Poista
 3. museokortti kiinnostaa muakin, katoin jo netistä sitä listaa ja käy tosi monessa paikassa (paitsi ei WEEGEE ainakaan) ! ostin kerran hollannissa samaisen kortin ja vaikken ehtinytkään kun a-damin museoissa käydä niin maksoi nopeesti itsensä takaisin, ja kätsästi pääs kortilla jonojen ohi, en tie onko suomessa sama ku ei täällä oikeen oo museoihin jonoja ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin katoin netistä ja aion aivan ehdottomasti hommata! Just viime viikonloppunakin maksoin 10 euroa ilmailumuseosta, oisi kannattanut hommata jo silloin. Mutta äkkiä se tulee maksaan itsensä takas ja sitten voi käydä lapsen kanssa Luonnontieteellisessä museossa niin usein kuin huvittaa!

   Poista
  2. Vaikka mä en niin kovin usein museoissa käykään, ajattelin myös hommata tuon museokortin. Jospa sitten tulisi käytyä enemmänkin, niissä on kuitenkin niin kiinnostavia juttuja.

   Poista
 4. Jotenkin tunnut olevan oikein tehomutsi :) Mistä tuon energian löytää käydä töissä, olla raskaana, hoitaa lasta, avioliittoa, puuhata ja vaikka mitä?! Niin, ja vielä tehdä käsitöitä! Minulle pala tuota energiaa kiitos :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se löytyy siitä että kämppä on koko ajan kuin sikolätti kun ei ehdi eikä huvita siivota, en harrasta liikuntaa vaikka haluaisin jne jne jne. Mihin kukin sitten aikansa käyttää :D Ja täältä on niin helppo lähteä "retkelle" ja itse viihdyn paremmin siten kuin tuossa saman hiekkalaatikon äärellä päivästä toiseen. Tosin meidän energiapakkauslapsi ei ole hetkeäkään paikallaan pihassa :D

   Poista