Sivut

sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Samikset

Kaikki lähti siitä kun neuloin pojalle viime syksynä merinovillaisen raitapaidan (Postaukset siitä täällä ja täällä). Sitten sain kommentin Nuutikki-blogista että siellä oli inspiroiduttu neuloon samalla tyylillä pipo. No, pipokateushan siitä iski mutta kesti jonkun aikaa ennen kuin sain omani puikoille. Otin jouluvapaille kotikotiin mukaan ison nyssykän merinovillajämiä ja aloin hommiin. Pipo olikin aika nopeasti valmis mutta siitä tuli mulle auttamattomasti aivan liian pieni. Onneksi mulla on nykyään lapsi joten kaikki liian pienet tuotokset eivät oletusarvoisesti joudu kirpparille. Pipo siis lapselle ja uutta isompaa puikoille itselle. No, ei siitäkään kyllä kovin löysä tullut. Mikä siinä on että pitää ihmisellä olla näin iso pää ja sitten ei edes ymmärrä tehdä tarpeeksi leveätä pipoa siihen?


Raidat tein siis siten että ensimmäinen kerros oikein, toinen nurin, kymmenen seuraavaa oikein ja viimeinen kerros nurin. Koska siitä tulee niin kivan näköistä, neuloin samaan vauhtiin vielä itselleni lapaset. Tein ensimmäistä kertaa ikinä ilman peukalokiilaa ja vaikka itseänikin vähän epäilytti ja toiset huusi kuorossa että olen tekemässä elämäni virheen, miten sitä nyt tuolla tavoin, ilman peukalokiilaa, ei tule istuvat lapaset, ei voi onnistua, ala-asteella vain ensimmäisiin lapasiin tuollainen nolo reikäpeukalo tehdään, niin kyllä niistä mun mielestä tuli oikein hyvät ja istuvat kun neulos on aika joustavaa verrattuna esim kirjoneuleeseen.Ei mulla tietenkään näin paljoa jämiä ollut, ostin pipojen jälkeen lisää lankaa "jämälangaksi" jotta sain nämä lapasetkin tehtyä. Lapasten pinkki onkin paljon kirkkaampaa kuin pipojen punainen mutta ei se haittaa.44 kommenttia:

 1. Ihanat värit! Sopivat niin kivasti nyt näihin meillä vallalla oleviin valkoisiin massoihin=lumeen!!!!
  Nautitaan nyt kun sitä on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä, nämä sopii tosi hyvin alkuvuoden hangille kun ei tarvi enää synkistellä syksyn ruskeissa ja harmaissa!

   Poista
 2. Haha, täällä yksi "nolon reikäpeukalon" tekijä! :D Itse asiassa kokeilin peukalokiilan tekemistä ensi kertaa vasta joulun alla, kun neuloin miehelleni lahjaksi sormikkaat. Ohjeen mukaan minä mielestäni tein, mutta silti pekalon ja etusormen väli nousi liian korkeaksi, ja lahjan avaamisen jälkeen tuli selväksi, ettei sormikas istu niin hyvin kuin toivoin. Kyllä niitä silti käyttää voi, jos laittaa alle ohuemmat sormikkaan, mutta kyllä silti harmittaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D :D Kai se riippuu ihan tosi paljon neulekäsialasta ja lapasen saajan käden mallista kumpi sopii paremmin. Mä olen aina kokenut kiilan hyväksi koska useimmiten mun lapaset on nimenomaan kirjoneuletta mikä on tosi tiukkaa eikä jousta ollenkaan. Tämmöseen joustavampaan malliin reikäpeukalo sopi oikein hyvin.

   Poista
 3. Makeet jämälankapipot ;) Ihan samikset

  VastaaPoista
 4. Vastaukset
  1. Niin on :) Ihanaa kun lapsikin suostui pitään tuota, on ollut aika rankkaa kun se ei ole koko talvena suostunut pitään kuin yhtä ja samaa joka on musta!

   Poista
 5. Tuo raidoitus on kyllä kiva! :) Ja nyt on kyllä tunnustettava, että itsehän en ole k o s k a a n tehnyt lapasia kiilamallilla, vaan aina sillä nololla reikätyylillä! Minä tykkään että kiilamalliset lapaset on rumat ilman kättä. Ehkä pittäis joskus kokeilla ja kenties kumota omat ennakkoluuloni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta ilman kiilaa ne on kummalliset tasapaksut pötkylät vain :D Voi olla että olen tehnyt kiilan aina nimenomaan siksi kun mun kirjoneulekäsiala on ihan peltiä ja jos kiilaa ei olisi, ne ei todellakaan menisi käteen. Mutta tää reikämalli toimi ihan hyvin kun ei ollut kirjoneuletta :)

   Poista
 6. Super hauskat! Tykkään hirmusti tosta miten oot tehny nurjat raitojen alkuun ja loppuun!

  VastaaPoista
 7. Ihastelin näitä jo instassa. Ihanat edelleen <3

  VastaaPoista
 8. Nämä on mahtava! Just ihanan värikkäät, helppo varmaan tehdä ja silti omalaatuiset. Taidampa sortua tuollaiseen pipoon, jos vielä hetkeen sorrun neulomiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja voi tehdä hillitymmilläkin väreillä jos siltä tuntuu :D Mutta joo, helppo tapa saada kiva ja näyttävä :) :)

   Poista
 9. Ihanat "englantilaista lakritsia" raidat! Niin hienota ja pirteät ja kuvista päätellen pipo istuu ihan hyvin, en tietenkään tiedä kuinka se sun päässäs tuntuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se hyvin istuu, olisin vain toivonut vähän löysempää mallia silti. Mutta hyvä on näinkin! :)

   Poista
 10. "...vaikka itseänikin vähän epäilytti ja toiset huusi kuorossa että olen tekemässä elämäni virheen, miten sitä nyt tuolla tavoin, ilman peukalokiilaa, ei tule istuvat lapaset, ei voi onnistua, ala-asteella vain ensimmäisiin lapasiin tuollainen nolo reikäpeukalo tehdään"

  Sä sanoitit täsmälleen mun pään sisällä kaikuvat äänet aina lapasia neuloessa :D! Aina oon miettinyt että jos mä nyt KUITENKIN sen reikäpeukalon mutta ei, pelko valtaa aina mielen :D Tää oli siis äärimmäisen vapauttava ja helpottava postaus, kiitos!

  VastaaPoista
 11. Onpas hienoja! Ja niin yksinkertainen idea! Harkitsen puikoille laittamista, kun sopivia jämälankojakin olis.

  VastaaPoista
 12. Todella hienot pipot ja hyvin näyttää istuvan. Tunnistan kuitenkin liian pienten pipojen tekemisen ongelman omalla kohdallani. Sama pää 30 vuotta, enkä vieläkään muista, että se on iso.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä isopäisyydestäni johtuen mä en voi suunnitella mitään pipo-ohjetta jossa olisi tarkka silmukkamäärä kun mun on kaikesta huolimatta silti vaikea käsittää että kaikilla ei ole yhtä suurta päätä :D

   Poista
 13. Voi vitsit, ompa ihanan värikkäät ja raikkaat! :) Ja nuo lapaset <3 pakko ehkä itsekin tehdä :D

  VastaaPoista
 14. Todella ihanat! Pipokateus iski täälläkin. :D

  VastaaPoista
 15. Ihanat värit taas näissäkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanista jutuista tulee ihania jämälankoja ja ihanista jämälangoista vielä ihanempia juttuja :)

   Poista
 16. Hahaa, mä teen AINA sen nolon reikäpeukalon. :D Musta lapasten kohdalla istuvuus ei oo nyt niin kauhean tärkeää, eli helppous edellä mennään. Hauskat lapaset, pitää kokeilla kanssa tätä neulosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D :D Mua kyllä haittaisi jos lapaset ei istu hyvin, onneksi nämä istuu, vaikka onkin nolo reikäpeukalo :D :D

   Poista
 17. Jep, iski se pipokateus tännekin. Aivan mielettömän herkkuja asusteita! <3

  VastaaPoista
 18. Tää oli niin kiva, että tein pipon itellenikin (ja teen ehkä lapasetkin). Kiitos vaan inspiraatiosta.

  VastaaPoista
 19. Mahtavat lapaset; yksinkertaisesti hienot. Taidanpa napata idean omiini, taikka vaikka sukanvarteen. Mukavaa syksyä!

  VastaaPoista