Sivut

torstai 24. huhtikuuta 2014

Lelukori

Instagrammissa seuraajat ovat jo nähneetkin kuukausi sitten ostamani hammasharjan näköisen virkkuukoukun ja siniset ja keltaiset puuvillakerät. Ja miten niistä on virkattu niin Tukholmassa kuin mummulan traktorin hytissäkin. Ruutuja kirjovirkkauksena. Esikuvanaan sellainen muovinen pärekorin näköinen koppa.




Olihan siinä nitkuttamista mutta nyt on sekin valmis! En ole päättänyt mitä koriin laitan mutta sen voin kertoa että tyhjäksi se ei jää!




Ja mitä hammasharjan näköiseen koukkuun tulee, on kyllä hyvä! Olen pikkuhiljaa vaihtamassa kaikki perinteiset alle 8 mm:n virkkuukoukut ergonomisiin ja tämä oli nyt toinen malli mitä kokeilin. Niistä perinteisistä kun mun peukaloon painautuu aina se kamala koholla oleva kokomerkintä tosi kipeästi. On siinä kans jollain ollut järkeä joka sen on suunnitellut! Tai sitten mun ote on vain väärä.


27 kommenttia:

  1. Makee pärekori! Hyvin ja taitavasti virkattu, onpa tuohon kivaa heitellä kaikki lelut :-)

    VastaaPoista
  2. Menikö sinulla 8 kerää lankaa koriin vai enemmän? Hienon näköinen kori.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt kävi niin hassusti etten muista montako kerää mulla oli alunperin että onko tuossa kuvassa ne kaikki vai ei. Mutta täydet kerät jäi kumpaakin väriä, en vaan muista että oliko niitä alunperin 10 vai 8 :O

      Poista
  3. Tosi hieno kori! Mulla aina kipeytyy ranne virkkaamisesta. Auttaiskohan tollanen ergonominen koukku sellaseen vaivaan... Nimim. yks vauvanpeitto ollut tekeillä yli kolme vuotta kun ei kykene virkkaamaan. Vauva jolle se oli tarkoitettu täyttää myös kolme loppukesästä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tiedä, luulisi kai, jos ei muu niin ainakin kylmägeelin ahkera käyttö :D :D

      Poista
  4. Aivan huippu tuo kori. Mäkin haluan osata tehä tuommosen. Ja just niin kun pärekori. Kaikkia sä keksitkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No tuo on tosi helppo tehdä :) Semmoset värikkäät muoviset "pärekorit" on niin legendaarisia :)

      Poista
    2. Niitä legendaarisia muovipärekoreja saa muuten ostaa suomalaisten näkövammaisten käsityöläisten tekeminä Annansilmät-aitasta, Itiksestä. :) Pakko vähän mainostaa, koska näkövammaiset käsityöläiset on niin taitavia (ja pienituloisia) ja mun tuttavapiirissä on nyt yhtäkkiä menossa joku käsittämätön muovipärekorihaikailu!

      Poista
    3. Hei kiitos vinkistä!!! Sellaiset korit on kyllä hienoja!

      Poista
  5. Aivan huippu! Paas ohjetta tulemaan, moontako silmukkaa ja paljonko meni lankaa. :) Just eilen taivastelin, että pikkutyypin lelut pitäisi laittaa ojennukseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tossa on neljä neliötä joka sivulla, muistaakseni 10 silmukkaa leveitä ja 10 kerrosta korkeita. Virkkasin ensin pyörönä ton sivun ja lopuksi pohjan (pohja on yksivärinen). Lankaa meni paljon, en muista tarkkaa määrää enkä saa tota nyt näppärästi tähän hätään punnittua mutta sehän riippuu siitäkin että mistä langasta tota alkaa tekeen, tai vaikka matonkuteesta!

      Poista
  6. Muuten hieno, mutta siinä on Ruotsin värit. ;DDDD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei edes ole! Ihan eri sinisen sävy! Sitä paitsi ei Ruotsissa mitään vikaa ole ;) Ja aika moni väriyhdistelmä jonkin valtion lipussa on :P

      Poista
    2. No joo, penkkiurheiluihmisenä sitä aina vaan karsastaa sinikeltaista (Ruotsi) ja sinioranssia (Tappara) väriyhdistelmää kaikessa. :D Valitettavasti sinikeltainen on vaan tosi kivannäköinen väriyhdistelmä.

      Poista
    3. Niin joo, penkkiurheilu. En ikinä muista tota näkökulmaa kun ite en seuraa mitään urheilua :P

      Poista
  7. Ooh miten hieno! Mistä noita ergonomisia saa? Mulla on kans peukalossa aina jälki vaikka virkkaan bambupuikolla. Tuota olisi mukava kokeilla! Käykö tuo myös jos virkkaa ns. väärässä asennossa. Siis kun en pidä koukkua niinku kynää :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lankakaupoista saa. Ton ostin Lankatalo Tapion kaupasta. En tiedä asennoista kun en tiedä onko omanikaan oikea. Mutta ainakin toi toisenlainen ergonominen koukkuni, mikä näkyy tässä postauksessa, klik, luulisi sopivan monenmoiseen asentoon. Sen olen ostanut Lankamaailma Nordeasta.

      Poista
  8. Kolmas kerta toden sanoo.
    Luulenpa että oli se virkkausote mikä tahansa niin aina se kokokilpi painaa jotain. Itselläni on keskisormessa tällä hetkellä aivan älytön jomotus sen vuoksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Että on kyllä hölmö se kilpi! Onneksi nykyään on näitä muunkin muotoisia.

      Poista
  9. Vau mikä ihanuus! Mulla on varmaan sata virkattavan korin kuviointi-ideaa päässä mutta mikään niistä ei oo kyllä ollu noin hieno kun tuo, aivan huippu :) Ja mielettömän tasaista jälkeä, ei voi kuin ihastella.

    - Eppu

    VastaaPoista
  10. No onpa hieno. Mulla sama kuvio työn alla mustavalkoiisena mutta tökkii nyt koukuttelu. Pitäisi vissiin satsata tuollaiseen hammasharjaan ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla tökki ajoittain kans todella paljon mutta se motivoi kummasti kun tiesin että tosta tulee tosi kiva! :) Ja suosittelen hammasharjaa, on hyvä koukku :D

      Poista
  11. Makeet langat, itse ihailen tuota paksuuden ja pehmeyden näköä! Itsekin olen harkinnut "ihmisten ilmoilla" virkkaamista kun ei tahdo aika riittää muuten mihinkään. Ehkäpä sitä kesän tullen uskaltautuu vaikka puiston penkille koukkunsa kanssa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rohkeasti vaan ihmisten ilmoille virkkaamaan/neulomaan!!! :)

      Poista
  12. Veikeä kori! :) Alkoi houkuttamaan tuo ergonominen koukkukin, pitää kokeilla helpottaisiko virkkaamista. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla, on tosi paljon kivempi virkata noilla kuin tavallisilla koukuilla :)

      Poista