Sivut

sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Kevätretki Villa Mehuun

Tehtiin tänään kevään ensimmäinen retki (hormonihirviö sai viimein nostettua ahterinsa sohvalta) ja kohteeksi valittiin Kirkkonummella sijaitseva Villa Mehu. Pakattiin auto täyteen siskoja ja kaivettiin navigaattori esiin.

Villa Mehu on metsään rakennettu kylä jota taiteilija Elis Sinistö rakensi romuista 50 vuoden ajan samalla asuen siellä. Hän kuoli 2004 ja tuhkat on siroteltu alueella olevaan lampeen. Reilussa kymmenessä vuodessa, jonka ajan paikka on ollut asumaton, on toki luonto (ja "turistit") tehnyt tehtävänsä ja paikka olikin jo todella ränsistynyt. Näin ollen neljä aikuista silmäparia yhtä pikkulasta kohden ei ollut lainkaan liioiteltua. Minnekään ei uskallettu mennä sisään mutta ovista oli kiva kurkkia.
Kaivaessamma eväitä esiin, naapurissa olevan talon pihasta lähti kaksi miestä tuleen kohti. Ensimmäinen ajatus olikin että shiiiiiiiit, ollaan varmaan tehty jotain kiellettyä ja kyllä, toinen miehistä olikin metsän nykyinen omistaja mutta hän tulikin vain jutteleen ja kertoon rakennuksista ja paikan historiasta ja Eliksestä lisää. Aika huippua, mahtava retki, mahtava paikka. Mutta vähän aavemainen. Onneksi oltiin päivännäöllä liikkeellä. Niin ja se kevätretken kevätbongaus: sitruunaperhonen!

14 kommenttia:

 1. Onpa jännän näköinen paikka!

  VastaaPoista
 2. Kuten arvata saattaa, K:n pappa oli Eliksen kaveri ja löydät youtubesta Erkin videon Eliksestä. Toi Villa Mehu oli muistaakseni testamentattu jollekkin kansankulttuurisäätiölle tms, mutta loppujen lopuksi sen on annettu vaan hajota ja maatua, mikä on harmi kyllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mä törmäsin K:n papan nimeen kun tuota paikkaa googletin! :D Mutta videota en nähnyt, pitääkin etsiä :) Se säätiö tms mille tuo oli testamentattu, meni sittemmin konkurssiin. Nyt se naapuri omistaa tuon ja kertoi että ne siellä siivoilee kyllä paikkoja kun ihmiset sotkee ja aikovat purkaa joitain tosi vaaralliseksi ränsistyneitä rakennuksia mutta pääjutut saa kyllä olla. On tuo varmasti ollut aivan huikea silloin kun se on vielä ollut loistossaan! Voin kuvitella että on ollut tosi värikästäkin, nyt kaikki niin haalistunutta.

   Poista
  2. Haa joo, nyt luin tuon jutun missä kerrottiin kansanmusiikkisäätiön laiminlyöneen vainajan toivetta pitää Villa Mehu kunnossa. Harmi tosiaan, se paikka oli päässyt todella huonoon kuntoon.

   Poista
  3. Jeh, just toi keissi. Tosin en tiedä millä noi pitäisi pinnoittaa että ne kestäisivät vaikka sata vuotta, onhan se ihan väistämätöntä että luonto ottaa tuollaisesta paikasta otteen ennemmin tai myöhemmin. Noi on kyllä mielenkiintoisia mestoja kaikki!

   Poista
  4. Niinpä. Katoin nyt ne Youtube-videotkin, on kyllä melkoinen mies ollut tuo Elis :D

   Poista
 3. Johan paikan löysitte! Taitavasti rakennettuja majoja, vai mikskä niitä kutsuisi. Kuvasi tavoittavat pysähtyneen tunnelman, ihankuin rakentaja olisi juuri lähtenyt pihasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä melkoinen paikka! Ja tosiaan, pysähtynyt tunnelma. Siellä sitä aikoinaan on taitelija elellyt, alasti kesät hengannut ja tanssinut, vieraille on tarjottu omenamehua jota alueen omenapuiden sadosta on keitellyt.

   Poista
 4. Melkoisen aavemaista tunnelmaa osassa kuvista. Vaikkakin tekstit kuten "käärmeiltä pääsy kielletty" osoittaa lapsenmielistä leikkisyyttää, ja kertoo että -joskus- täällä on ollut elämää. Siksi ehkä surullinen ja aavainen tunnelma kuvissa onkin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolta oli kyllä hankala saada muuta kuin aavemaisia kuvia. Vaikuttava paikka!

   Poista
 5. Kyllä on erikoinen paikka. Varmasti kiehtoo mielikuvitusta tuolla liikkuminen, sillä sieltä näköjään voi löytää mitä tahansa.

  VastaaPoista
 6. Kiitos!!! Katsoin juuri videoita, kyllä harmittaa, että paikka on päästetty ränsistymään :(

  VastaaPoista