Sivut

torstai 3. marraskuuta 2011

Vapaapäivä

Kävipä sellainen surkeiden sattumusten sarja eilen että tälle päivälle ei ollut luvassa mitenkään älyttömästi töitä. Heitin ilmoille että voisin pitää pekkasen. Hetken kuluttua ihanat työkaverini tulivat laskelmoimaan miten he ehtivät kyllä tekeen työni jos haluan olla poissa. Ajattelin että nyt taisi mennä vähän säälipistetouhuksi ja aloin seivaan tilannetta kertomalla miten tahtoisin pestä ikkunat mutta en ikinä jaksa kun oon niin helvatan väsynyt (mulla on siihen hyvä syy). Lupasivat soittaa mulle seitsemältä aamulla ja kysyä että joko pesen ikkunoita. Eivät soittaneet joten laitoin sitten kuvaviestiä että kyllä homma etenee!Vastausviestissä pyydettiin varomaan etten tipahda. Onneksi olen sen verran hujoppi että yletyn peseen ikkunat ilman kiipeilyä. Muuten varmaan tipahtaisinkin. Mä olen taas nostanut töissä läheltä piti -tapausten tilastoja kun onnistuin vaihteeksi ihan kunnolla mokaileen. Ei varmaan tarvitse olla edes kesken jätettyä maisteritutkintoa fysiikasta, kuten minulla (kröhöm), jotta pystyy arvaamaan miten käy kun ottaa tulpan irti säiliön alaosasta (noin kasvojen korkeudelta) kun siellä on sisällä semmoset 4000 litraa nestettä. Kyllä vain!!! Sitä sanotaan hydrostaattiseksi paineeksi ja sen suuruuden voi laskea kaavalla:


Plus että sitten kun se purkautuu siitä muutaman cm:n halkaisijaltaan olevasta reiästä suoraan naamaan.

Tosin puolustuksekseni tahdon kertoa että olin täysin vakuuttunut sen olevan TYHJÄ. Ja niinhän se olikin, nimittäin viereinen säiliö. Noi lauantaityöt ei koskaan mene mulla oikein putkeen. Kerran unohdin avaimet kotiin ja mulla kesti useampi tunti lähteä bussilla (lauantaiaikataulut) niitä hakeen kun en tietenkään voinut tulla autolla koska ylpeys ei anna periksi sillä olin aikoinaan niiiiiiiin paljon vastaan auton hankkimista (oikeesti olen vain niin maalainen etten uskalla ajaa Kehäkolmosella kun siellä on liikaa kaistoja mun maalaisymmärrykselleni). Kerran talvella portti oli jäätynyt kiinni mun ollessa töissä enkä päässyt tontilta ulos jne. Onneksi lauantaitöitä on vain hyvin harvoin.

Mutta palatakseni ikkunoiden pesuun, yritin mennä siitä mistä aita on matalin ja pestä valmiilla ikkunanpesusuihkeella vaikka AINA ennen olen pessyt astianpesuaineella kuten mulle on opetettu. Se litku oli sinistä ja sitä sitten tietenkin valui keittiön vaalealle laminaatille. Jouduin siis peseen myös lattiat ja sitä ennen on pakko imuroida ja viedä matot ulos. Hyvä vaimo -pisteitä ropisee!!!

Kruunasin päivän käymällä kampaajalla. Yleensä inhoon sitä koska en ole löytänyt täydellistä kampaajaa ja sitten mua alkaa vaan kiukuttaan. Nyt sattui sopivasti niin että tyyppi ensinnäkin muisti mut (vaikka en ole käynyt siellä aikoihin!). Sitten se teki kaiken just niinku pitikin, ei kauhistellut juurikasvua, ei tyrkyttänyt typeriä naistenlehtiä joita en todellakaan lue ja kokemus oli muutenkin kaikinpuolin miellyttävä. Harmi etten muista hänen nimeä. Ens kerralla saan kuitenkin jonkun huonon. Siellä käytiin kovasti keskustelua neulomisesta ja mun teki kauheesti mieli muka-asiantuntijana huudella jotain väliin mutta toisaalta halusin olla epäsosiaalinen ja siis suljin korvani.

Jestas kun on sliipattu, itselläni on tapana käyttää vähän ronskimpaa otetta.


Nyt ajattelin neuloa ne mun lapaset loppuun, ei onneksi ole kauaa niiden kanssa mennyt. Yleensä kun teen käsittämättömällä nopeudella vaikka mitä! Mutta nyt jotenkin tökkii kaikki.

Aivan käsittämättömän off topic taas tämäkin.

4 kommenttia:

 1. Mutta aivan käsittämättömän ihana off topic :) Uus fleda näyttää hyvältä!

  VastaaPoista
 2. Salka: Uus fleda on aina ihanaa :) Tulee niin paljon freesimpi olo. Tosin huomenna vahaan sen taas kananperseeksi kun en osaa noin siloisena olla.

  VastaaPoista
 3. Pääset samalle kampaajalle, kun aikaa varatessasi kerrot, koska kävit viimeksi ja pyydät samaa ihmistä. Kauhean paljoa viitseliäisyyttä ei vaadita siihen, että käyvät läpi varauskirjansa :) -hanka

  VastaaPoista
 4. Hanka: Ooh, tietenkin! Tosin nyt viimeksi kävin kyllä ilman aikaa kun menin vaan kysyyn että koska pääsis ja pääsin heti. Mut jatkoa ajatellen!

  VastaaPoista