Sivut

tiistai 25. marraskuuta 2008

Palikkamatikkaa

No johan on perse homma! Hihattimen ohjeessa on virhe, jonka vuoksi MINÄ JOKA EN MELKEIN IKINÄ PURA MITÄÄN, purin kahdesti tekemäni kohdan, koska se meni niin vituilleen. Sitten vasta tajusin tehneeni koko ajan juuri kuten ohjeessa sanotaan ja se ohje on päin sitä erästä paikkaa!

Jos ensin on 27 silmukkaa ja yhdellä kerroksella silmukkamäärä tuplataan lisäämällä joka silmukan jälkeen yksi, tulee siis 54. Mutta kun työn loppuvaiheessa palataan 27 silmukkaan yhdellä kierroksella, se EI TODELLAKAAN mene niin, että neulotaan vuorotellen yksi oikein ja kaksi oikein yhteen. Jo ala-astelainen osaa laskea, että jos halutaan puolet pois, pitää koko ajan neuloa kahta yhteen. Saatan olla huono neuloon, mutta matikassa en ole koskaan ollut paska.

Vittu.

En siis enää ihmettele, miksen muutenkaan saa sen näköistä jälkeä aikaan, kuin mallikuvassa. Jokin virhe varmaan siinäkin. Muistan taas, miksi tykkään tehdä jutut ihan vaan omasta päästäni, enkä seurata mitään ohjetta.

En tee tästä pitkähihaista, se olisi mulle liian hikinen. Katotaan nyt, miten tän kans käy. Se on melkein metrin pituinen, aloin nyt tekeen toista hihansuuta.

5 kommenttia:

 1. Hm, enää ei harmita niin paljon että olen niin käsi etten osaa edes lukea niitä ohjeita. Joten pitkälti omien oletusten mukaan neulon/virkkaan/ompelen. Jälkikin on sitten sen mukaista.

  Mutta osanottoni, mahtaa hatuttaa. Mäkin aina viimeiseen asti välttelen purkamista mutta nyt se on virheitä täynnä olevan kaulahuivin alun kanssa varmaan edessä. Blääh, sinne katoaa purkamisen myötä varmaan mielenkiintokin jatkaa koko huivia.

  Sini

  VastaaPoista
 2. Sini: Mullakin purkamisen jälkeen katoaa mielenkiinto tehdä koko hommaa :/ Ja aina menee hermot ohjeiden kanssa, jos ei tajua heti :D Mutta sitkeesti sit vaan oman pään mukaan!

  Sea: No oho, oon näemmä melkein julkkis! :D Siistiä!

  VastaaPoista
 3. mää purin eilen kantapään kahesti, koska päätin "muistan kyllä, miten tämä tehdään, en varmana katso ohjeesta" XD nyt muistan oikeesti, enkä tarvi ohjetta :D

  mut joo, purkaminen on niin paskaa. yritän yleensä kaikkeni, jos vaan voin pelastaa jotenkin muuten ;)

  VastaaPoista
 4. Mäki yritän vaikka mitä, millä välttää purkaminen vaikka yleensä se purkaminen olisi helpoin vaihtoehto sit kuitenkin :D Ja ainakin tulisi parhaimman näköistä jälkeä, mutku ei vaan ikinä jaksaisi! Ja mäki just teen jotain, koska luulen muistavani ja ei voi katsoa ohjetta ja sit menee mönkään.

  VastaaPoista