Sivut

sunnuntai 7. kesäkuuta 2015

Virkattu vaunuverho

Virkkasin tulevalle vauvalle vaunuverhon jos hän sattuu oleen tapaus joka ei nuku ilman vaunusuojaa (esikoisen kanssa ei näitä tarvittu). Sitten vasta kun olin tämän virkannut, tajusin että taisi tulla vähän liian söpö/fiini meidän sporttisiin yhdistelmävaunuihin (eivät kuvassa!). Että on vähän kuin pukisi parhaimmat korkokenkänsä tuulipuvun kanssa. Tämä on ehkä vain syy tehdä sitten vielä joku toinenkin, mahdollisesti ompelukoneella. Mutta näihin Brio Race -rattaisiin tämä kyllä mätsää ja edelliskerrasta viisastuneena aiotaan siirtyä yhdistelmistä näihin heti kun maltan alkaa työntään kasvot menosuuntaan.


Lanka: Suomen langan Molla kalalanka, 18-säikeinen (saatu)
Koukku: 2 mm


Tein tämän samalla idealla kuin aikoinaan Suomen langalle tekemäni ohjeen kanssa mutta muokkasin tähän tuon yläosan pyöreämmäksi ja reunoihin tein pitsin. Bambikuvion olen pöllinyt netistä jostain ristipisto-ohjeesta.

Liian pienellä koukulla taas kerran tein mutta en ole edelleenkään muistanut ostaa 2,5 mm koukkua. Jospa ensi kerralla sitten, tätä kalalankaa kun mulla tosiaan riittää. Arvatkaapa muuten kauanko virkkasin tätä? Kerron nyt kuitenkin. 3 iltaa mukaan lukien suunnitteluvaihe ja purkamiset ja uudelleen tekemiset (jotta sain pyöristyksen onnistuun). Kyllä. Olen aikamoinen kone kun sille päälle satun!

33 kommenttia:

 1. Tää on kyllä ihan yli-ihana ❤ tekisi mieli itsekkin koukkuilla samanmoinen, mutta syys-/talvivauvalle ainakin alkuun varmaan tarvii jonkun lämpimämmän. Ehkä keväällä voisi tehdä tällaisen kesäisemmän :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika kesäinen tästä kyllä tuli kieltämättä :D Syyskuun lopussa meilläkin laskettu aika mutta nooh, ilmankin pärjää niin ehkä tänkin kans :)

   Poista
 2. Niin herttainen!! :) Todella pikainen virkkaaja olet, jos kolmessa illassa sait tämän aikaan!

  VastaaPoista
 3. Suloinen! Ja kyllä tosiaan KONE olet. Vaan sehän me melkein jo tiedetäänkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kone heti kun inspis iskee mutta jos vähänkään maistuu pakkopullalta niin ei etene millään.

   Poista
 4. Voi että onpa mahdottoman hieno! Aivan ihania nuo bambit❤️

  VastaaPoista
 5. Vau! Onpa upea. Tekis mieli itekkin mutta valitettavasti en oo samanlainen virkkauskone... vauva tuskin enää vaunuissa istuis kun mun verho ois valmis.

  VastaaPoista
 6. Mä oon taas kerran NIIIN kade! Ihana ihana ihana!

  VastaaPoista
 7. En kestä, miten hieno, suloinen, söpö ja ihana! Ihan harmittaa, miksei ole vaunuja, mihin tehdä tuollaista, mutta pitää siis kehitellä jotain soveltavaa.

  VastaaPoista
 8. Älyttömän söpö! Ja hei, nykyään käytetään juoksulenkkareita mekkojen kanssa, eiköhän sporttisissa vaunuissa voi käyttää tuota yli-ihanaa verhoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No totta kyllä. Mäkin oon käyttänyt mekkoa ja lenkkareita mutta toisinpäin, että olisi verkkarit ja korkokengät, en ole :D

   Poista
 9. Oi ihana :) mistähän tuo bambi kuvio on ? Jos vaikka itekki kokeilisin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ei ole alkuperäistä lähdettä tallella mutta jostain ristipistotyöstä olen sen ruutupaperille jäljentänyt. Eiköhän googlettamalla löydy jotain.

   Poista
 10. Tuun tätä aina takaisin katsomaan. Voi kun itsekin osais ja jaksais tulokkaalle tehdä. Niin ihana.

  VastaaPoista
 11. Voisitko vinkata mistä sivuilta noin sieviä kuviomalleja löytyisi? Myös pyöristettyyn yläreunaan kaipaisin ohjetta, ihan lyhykäisyydessään annatko pari vinkkiä, joiden avulla saisi sovellettua?:) verho on todella kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pinterest on hyvä paikka etsiä, sinne sopiva hakusana niin löytyy vaikka mitä. Tämä bambi on tosiaan ristipistomallista sovellettu. Eli varmaan hakusanalla cute cross stitch tai jotain. Pyöristin kaventamalla molemmista reunoista ensin vähän kerrallaan, sitten vähän enemmän ja lopuksi ihan reilusti. Hirmu hankala mitään ohjetta antaa kun kokeilemalla tein. Pari kertaa piti purkaa mutta lopulta tuli hyvä. Ja kavennettujen reunojen epätasaisuuden sai pyöreämmäksi kun lopuksi virkkasi koko verhon ympäri.

   Poista
  2. Noista kuvista näkee aika hyvin miten olen vähentänyt ruutuja kavennuksissa.

   Poista
 12. Onko tässä sama silmukkamäärä (165 kjs), kuin pilviverhossa? Ihastuin pilviversioon ikihyviksi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En valitettavasti kyllä yhtään muista! Todnäk samaa luokkaa mutta ei välttämättä just tuon verran. Pystyiskö kuvan perusteella laskeen? Ite nyt autossa (mutta en sentään kuskina) niin en pysty niin zoomaileen.

   Poista
  2. Lähinnä sitä mietin, että itseltä löytyy18-säkeistä kalalankaa, niin onko se liian paksua pilviverhoon, mikä on tehty 6-säikeisellä? Silmukkamääriä mietin. Ettei tule jättiverhoa :D

   Poista
  3. Pilviverho on tehty kaksinkertaisella eli periaatteessa siis noin 12-säikeisellä. Suosittelen tekeen mallitilkun jos haluaa pelata varman päälle :)

   Poista
  4. Kiitos vastauksista! :)

   Poista
 13. Onko niin että muuten pylvästä kokoajan, mutta miten olet tuon kuviokohdan tehnyt, pylväillä mutta jotenin lisäten vai miten?

  VastaaPoista