Sivut

maanantai 29. huhtikuuta 2019

Menopelileikki

Kävin lasten kanssa viikonloppuna Suomen lelumuseo Hevosenkengässä, Espoossa WeeGeessä tsekkaamassa uusin näyttely. Tykättiin tosi paljon Menopelileikki -nimisestä liikennevälineisiin keskittyvästä näyttelykokonaisuudesta. Meidän mielestä ehdottomasti paras näyttely niistä, mitä ollaan tuolla käyty. Ja tykätään tosi paljon perusnäyttelystäkin: eri aikakausien leluista, pienoisjunasta ja keppihevosista.


Mutta nyt tosiaan leikittiin matkustamista junalla, lentokoneella, laivalla ja metrolla.


Vuorotellen oltiin matkustajia ja kärrymyyjiä ja otettiin toki selfiekuvia, jotka mukamas näyttivät siltä, että oltaisiin lähdössä lomalle. Tässä oli kiva leikkiä lentokonehommia vähän pidempäänkin, nimittäin Ilmailumuseon museolentokone on mun makuun vähän liian ahdistava. Niin tunkkainen, ahdas ja pimeä koppero. Mutta tässä oli mukavan avaraa ja valoista, kun oli vain penkit ja rekvisiitat.


Leikkilaivamme törmäsi kerta toisensa jälkeen leikisti jäävuoreen ja lapset hyppäsivät minipienestä pallomerestä pukemaan kauhealla kiireellä pelastusliivejä ja hyppäsivät lattialle, josta minä sitten heidät kerta toisensa jälkeen urheana pelastin. Ihan parhaita tällaiset mielikuvitusta ruokkivat ympäristöt ja välineet, huikeita juttuja nuo pienet ihmiset keksii ja tosi hienosti soveltavat näkemäänsä, kuulemaansa ja kokemaansa. Esimerkiksi lentokoneessa ensin myydään kahvit kärrystä ja sitten käydään myöhemmin keräämässä roskat. Kuulutukset heittävät oikeaoppisella kuuluttajaäänellä ja niin tarkasti, että selvästi on tositilanteissakin kuunneltu, vaikka aina ei todellakaan siltä vaikuta.


Metroleikitkin maistuivat vielä, vaikka oikealla metrolla museoon oltiin matkustettukin. Bussia vähän jäätiin kaipaileen, mutta eihän sitä tietenkään kaikkea yhteen museoon mahdu. Tämä oli todella kiva ihan näinkin!


Tämä näyttely onkin maaliskuuhun 2021 asti, joten uskalla veikata, että tullaan toistekin.


Mutta siitä en ole lainkaan varma, että tullaanko toista kertaa enää metrolla, onnistuin sen verran huolella eksyyn ja sekoileen, ennen kuin löydettiin rattailla kuljettava reitti ulos metroasemalta ja sitä ympäröivästä ostoskeskuksesta, huh huh.

4 kommenttia:

 1. Hahaa, joo Tapiolaan kun tulee metrolla, niin pitääkin kävellä kilometritolkulla ennen kun sieltä metrolta pääsee johonkin ihmisen ilmoille. Ja tosiaan sieltä ostoskeskuksen kautta, huh-huh! Ehkä sinne joskus vielä tulee joku yksinkertaisempi ulospääsy - sitä odotellessa :)

  VastaaPoista
 2. On sieltä metrolta ihan suora hissiyhteys ulos. Myös liukuportaita + portaita pitkin pääsee hyvinkin suoraan ulos, liukuportaita on vaan useammat peräkkkäin, siksi pitää kääntyä. T. melkein siellä asuja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liukuportaat ja normiportaat on vaan rattaiden kanssa vähän ongelmallinen vaihtoehto, etenkin, kun liukuportaisiin ei saisi rattaita edes viedä ja usein niissä on tolppa edessä, ettei edes pääse, vaikka haluaisikin. Normiportaista toki pääsee rattaat kantamalla. Hissiyhteyttä suoraan ulos en omin avuin löytänyt, joten ainakin opasteet olivat vantaalaiselle riittämättömät :D Paikallisille varmasti helppo juttu :)

   Poista