Sivut

sunnuntai 25. maaliskuuta 2018

Pilven reunalla -villatakki

Taannoin ostamastani Muita Ihania -kässäkirjasta (postaus kirjasta täällä) ensimmäisenä puikoille pääsi Pilven reunalla -villatakki nuorimmaiselle. Paksusta langasta neulottu takki on omiaan Suomen kylmään kesään, mutta kyllä se päällä tarkeni jo virpomiskierroksellekin lähteä. Harmaasävyinen takki sopi oikein hyvin pikkunoidalle ja yhtä hyvin sopinee myöhemmin niin leikkipuistoon kuin kaupungillekin.




Lanka: Hjertegarn Extrafine Merino 70 (ja persikan värinen lanka Hjertegarn Extrafine Merino 120 kaksinkertaisena)
Puikot: 6 mm (resorit 5 mm)
Menekki: 445 g






Pitkään harkitsin tuon hupun tupsun kanssa, sillä onhan se tosi ikävä siinä vaiheessa, jos pitää istua autossa/rattaissa ja se painaa selkää, mutta se on kuitenkin niin söpö, että laitoin nyt ainakin toistaiseksi ja otetaan sitten pois, jos alkaa oleen häiritsevä.

16 kommenttia:

  1. Kiertäisipä täälläkin tuollaisia värikkäitä pikkunoitia! Kiva villatakki, kasvuvaraakin. Irmeli

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kasvunvaraa tuli reilusti, kun takin kasteli. No, eipähän heti jää pieneksi.

      Poista
  2. Kaunis villatakki ja värit on oikein nappivalinta! Meillä ei yhtään virpojaa käynyt, harmi että perinne katoaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun kokemuksella sanoisin, että perinne ei katoa, se vaan on muuttanut muotoaan siihen suntaan, että virvotaan vain tuttujen luona ja osittain jopa ennalta soviten.

      Poista
  3. Oih, tosi söpö takki! Sopii hänlleh niin hyvin <3

    VastaaPoista
  4. Ihana villatakki ja voi miten suloisia virpojia. <3

    VastaaPoista
  5. Bored Pandassa oli joukko erilaisia ristipistotöitä, joista erityisesti yksi (bakteerit ja virukset) sai ajattelemaan sua :)
    http://www.boredpanda.com/badass-cross-stitch-patterns/

    VastaaPoista
  6. Huppu on todella söpö ja neiti myös :)

    VastaaPoista
  7. hei ihana villatakki .minäkin aloitin samaa tekemään mutta haluaisin tietää miten teit noi hihojen lisäykset,kun ite oon tehny lisäykset niin että ekan puikon ensimmäisen silmukan jälkeen lisäys ja sitte yhtä silmukkaa ennen 4:nnen puikon viimeistä silmukkaa lisäys niin kuviohan menee miten sattuu...eihän se kuviovirhe varmaan näy sieltä kainalon puolelta mutta jännä että ohjeessa ei sanottu tuosta mitään.voitko siis neuvoa tai kertoa että kävikö sulla samoin????

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt en ihan tarkalleen enää muista (enkä jaksa hakea takkia tarkistaakseni, heh), mutta muistaakseni ne meni mullakin sit ihan miten sattuu. Melkeinpä ainahan ne menee, jos on kirjoneuletta ja pitää lisätä tai vähentää. Ei se sieltä valmiissa neuleessa pahasti silmään pistä :)

      Poista
  8. Hei, onko tuossa samassa mainitsemassasi muita ihania -kirjassa pilvenreunalla neuletakista myös aikuisten koon ohje?

    VastaaPoista