Sivut

maanantai 1. tammikuuta 2018

Taaperon röyhelöhaalari

Hyvää uutta vuotta! Nyt on jouluvapaiden aikana neulottu melkoinen läjä kauhealla paniikilla, jotta saa langankulutukset kirjattua vielä edellisen vuoden puolelle. Yksi valmistuneista on tämä taaperon röyhelöhaalari.


Ohje on Novitan syksy 2017 -lehdestä. Langaksi valitsin Dropsin baby merinon, mikä on vähän suositeltua lankaa (Novita Nalle) ohuempaa. Tämä ihan tarkoituksellista, jotta saan pienemmän haalarin, lehdessä kun pienin koko oli 98 ja pelkäsin sen olevan liian suuri, etenkin kun lehden mallin päällä haalari oli selkeästi liian iso, mutta missään ei tietenkään kerrottu, minkä kokoinen haalari mallilla on ja mitä kokoa malli normaalisti käyttää. Oli miten oli, itse sain suht hyvän kokoisen tällä ohuemman langan taktiikalla. Pituussuunnasta oli tarkoitus jättää muutama sentti neulomatta, mutta huomaamattani olin neulonut jopa vähän liikaakin, auts. Jätin sitten resoria vähän lyhyemmäksi.Muitakin muokkauksia ohjeeseen tein. Röyhelön reunaan tein icord-päättelyn toivoen, että ei sitten rullautuisi niin pahasti, kuin tavallinen päättely. Ja henkselit laitoin meneen takaa ristiin, jotta pysyvät paremmin olkapäillä. Olkaimet ovat myös kiinteästi kiinni eli napit ovat vain koristeena.
Lankaa kului 200 g, puikkoina muistaakseni käytin tiukan käsialani vuoksi 4 mm (paitsi resorit ja röyhelö vähän ohuemmalla).
Ja kyllä, tämä on todella epäkäytännöllinen esimerkiksi toppahaalarin alle, mutta neuloin tämän ihan puhtaasti sisävaatteeksi käytettäväksi kylmissä kyläpaikoissa (lue: siskoni luona, haha).

Myssy viime tammikuulta.

14 kommenttia:

 1. Mä niin käyttäisin tota myös! Sisällä, vanhassa puutalossa kun asutaan, tai sitten siellä siskon luona jossa on aina kylmempää mihin oon itse tottunut;) Ihana haalari!

  VastaaPoista
 2. Voi miten söpö haalari! :D Kertakaikkisen ihana ja hyvän mallinen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kyllä tosi söpö! Vähän taisi tulla mulle jostain liikaa silmukoita tuohon frillaan, ei ohjekuvassa ihan noin massiivinen ole, mutta eipä se mitään haittaa :D

   Poista
 3. Hyvää tätä vuotta 2018! Viimeinen lauseesi sai nauramaan ääneen :) Toinen hauska (hörähdys) oli tuo syy neulomiseen ”neulottu melkoinen läjä kauhealla paniikilla, jotta saa langankulutukset kirjattua vielä edellisen vuoden puolelle” :) Haalari on hauskan hieno.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tosiaan kirjaan hankkimani ja käyttämäni langat, valvon siten, että varastoa ei pääse kertymään liiaksi. Loppuvuodesta tuli ostettua aika paljon lankaa, joten oli tärkeää tilastojen kannalta saada mahdollisimman paljon valmiiksi ennen vuoden vaihtumista :D :D :D

   Poista
 4. aivan liikuttavanihananepäkäytännöllisensuloinen!

  VastaaPoista
 5. Onpa kiva haalari, mitä siitä jos on vähän epäkäytännöllinen. Ei kaiken tarvitse olla niin käytännöllistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ja eihän tämä epäkäytännöllinen ole muuten kuin toppahaalarin alla pidettäväksi (koska frillat), mutta sitä varten on sitten eri haalarinsa ja tämä on sisävaatteeksi :)

   Poista
 6. Ihana upea haalari! Oon joskus kyllä niin kateellinen niille jotka jaksaa tällaisia vääntää. Itselle sukatkin on vähän semmonen haaste, kun alkaa kyllästyttää aika nopeasti :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää oli yllättävän helppo neulottava, tai siis että ei kyllästyttänyt :)

   Poista
 7. Hauska ja nätti! Jos neuloisin tän tytölleni, niin se olisi varmasti ihan pakko saada sinne toppapuvunkin alle...nykyään usein joku prinsessamekko sinne villahaalarin alle tungettava, onneksi ne tyllihelmat on melko ohuita niin menee :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä alkaa oleen toppapuku jo sen verran nafti, että ei mahdu prinsessamekkoja alle :D Kevättä odotellessa :D

   Poista