Sivut

maanantai 8. tammikuuta 2018

Sisarusten lyhyiksi jääneistä samispaidoista yksi mekko

Ai että miten mieltäni aina lämmittää, kun saa tehtyä jostain roskiskunnossa olevasta vaatteesta vielä jotain käyttökelpoista! Tällä kertaa yhdistin kaksi paitaa mekoksi, kun molemmilla lapsilla olleet samanlaiset Hilla Clothing -raitapaidat olivat lukuisissa pesuissa menettäneet pituutensa. En olisi oikeastaan halunnut mainita tätä tosiasiaa, sillä kaikki muut lapsilla olleet Hillan vaatteet ovat kestäneet ehjinä ja pitäneet muotonsa moitteettomasti, joten en tahtoisi turhaan aiheuttaa negatiivista mielikuvaa hyvistä luomupuuvillaisista Suomessa tehdystä kankaasta Suomessa ommelluista vaatteista, mutta se nyt on tämän postauksen kannalta kuitenkin oleellinen tieto, että paidat olivat ajan saatossa lörpähtäneet sellaisiksi, ettei niitä kukaan kirppariltakaan mukaansa ottaisi.

Roskistuomiolta kuitenkin vältyttiin kun katkaisin isomman paidan kainaloiden alta, leikkasin sivuista sen verran alaspäin leveneväksi, mitä pystyi, jotta sen saisi vielä yläreunan leveytensä puolesta kiinnitettyä pienemmän paidan alaosaan (jota sitäkin katkaisin jonkin verran). Isomman paidan hihoista leikkasin taskupussit ja mekko oli valmis tuossa tuokiossa, sillä pääntie, hihansuut ja helman huolittelu olivat valmiina ja suunnittelutyökin oli huolella tehty sillä välin, kun toinen paidoista lojui joulun ajan kiinni olevan päiväkodin lokerossa varapaitana.Muisto samispaidoista viime kesältä:


Nyt tämä menee vielä hyvän tovin arkimekkona niin kotona kuin päiväkodissakin. Ja hyvässä lykyssä (varsinkin jos ikitahrat vielä antaisivat periksi) edelleen kirpparin kautta seuraavallekin käyttäjälle, sillä tuskin tuo kangas enää enempää lörpähtää, kun sitä on jo ihan tosi monta kertaa pesty.Eikä roskiin asti päätynyt kovinkaan montaa soiroa.

9 kommenttia:

 1. Just hyvä kierrätysompelus, tykkään! :)

  VastaaPoista
 2. Mahtavaa uusiokäyttöä. Minä sanoin kummipoikani äidille, etteivät minun tekemät ja ostamat vaatteet ole minulle niin tärkeitä, etteikö niitä voisi leikata ja uudelleen käyttää. Mieluummin niin kuin heittää roskiin tai kirppikselle.
  Se on kyllä hassua tuon negatiivisen asian suhteen hassua, että minun mielestä on luonnollista, että lapsen päällä paljon käytetty ja pesty vaate kyllä nukkaantuu ja venyy, vaikka kuinka hyvää materiaalia olisi. Siinä unohtuu se, että jollekin halvemmalle vaatteelle voi käydä näin jo neljän pesun jälkeen....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet kyllä oikeassa, mutta sitten taas toisaalta on paljon myös sellaisia lasten vaatteita, jotka ei veny ja nukkaannu, vaikka ovat jo kolmannella tai neljännellä käyttäjällä. Tällainen raitaneulos tosin, mitä nämä paidat ovat, herkästi kyllä käyttäytyvät juuri tällä tavoin kuin meillä kävi. Muistaakseni meillä kyllä on ollut samaa matskua legginssitkin, mutta ne eivät menneet pesuissa miksikään, joten mistäpä näistä etukäteen tietää. Joka tapauskessa, näillä paidoilla oli nyt vielä onnellinen loppu, kun pääsivät jatkaan elämäänsä mekkona :)

   Poista
 3. Onpa nätti mekkonen! Tuo on just parasta, kun saa "kierrätettyä" vaatteen edelleen omaan käyttöön :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Mä aika usein ompelen omista rikkinäisistä vaatteistani jotain lapsille, jos kangas muuten ei ole kovin kulahtanutta. Ihan parasta kierrätystä ja ihanaa, kun saa jotain uutta ilman, että tarvitsee hankkia mitään.

   Poista
 4. Tuli kyllä tosi ihana mekko! Ostaisin varmasti jos tulisi jossain vastaan. Harrastan itsekin paljon kierrätysompelua ja usein tulee paljon parempi mieli sellaisten ompelusta, kuin ihan uudesta kankaasta tehdystä vaatteesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle tulee myös parempi mieli kierrätysompelusta, kuin uudesta kankaasta tehdystä, vaikka se uusi kangas olisi miten unelmahienoa tahansa :D

   Poista