Sivut

torstai 4. tammikuuta 2018

Opettele ompeleen itse lasten vaatteita helppojen tarvikepakettien avulla

Yhteistyössä: HioPShop / paketti saatu testattavaksi blogissa esittelyä varten

Bongasin marraskuussa Tampereen kässämessuilta mielenkiintoisen uutuuden, HioP-paketit. Yritys myy siis valmispaketteja, joissa on kangas resoreineen ja merkkeineen sekä kaavat ja koko komeus on paketoitu silkkipaperiin, jota voi käyttää kaavojen jäljentämiseen. Rautalangasta väännetty ohje kaavojen jäljentämisestä itse tuotteen ompeluun löytyy Youtubesta. Hauska sattuma muuten, että samaan aikaan kun aioin itse lähettää heille sähköpostia yhteistyöehdotuksesta, odotti sellainen heidän puoleltaan jo inboxissa!


Itse en varsinaisesti kuulu kohderyhmään, sillä osaan ommella perusvaatteita ainakin vähän sinne päin omalla tyylilläni, mutta aina toisinaan saan huokailevia kommentteja, että voi kunpa itsekin osaisi. Siihen väliin tuleekin nyt tämä yhteistyöpostaus. NYT SINÄKIN VOIT HELPOSTI OPETELLA!

HioPShopista löytyy valmispaketteja lasten pipoon, legginsseihin, paitaan, baggyhousuihin, bodyyn ja bombertakkiin. Kaavat voi tilata myös erikseen. Koot vaihtelevat tuotteen mukaan, mutta pienin koko on 56 ja isoin 116. Lisäksi nettikaupasta saa muita tarvikkeita, kuten esimerkiksi kangaspaketteihin sopivan värisiä ompelulankoja.


Kaikkiin paketteihin voi itse valita kankaan värin ja korosteväriksi resorin ja HioP-pallon sävyn. Itse valitsin testattavaksi raglanhihaisen paidan kaavan ja väreiksi mintun sekä vaaleanpunaisen.


Kun paketti tuli, päätin yrittää tehdä mahdollisimman tarkasti ohjevideon mukaan, mutta aloin kuitenkin vähän sooloilla. Käytin saumuria, kun sellainen käytettävissä oli, ja ompelukoneesta jousto-ommelta. Ohje on siis tehty siten, että pelkällä suoralla ja siksakilla pärjää, kunhan osaa säätää piston leveyttä. Eli ihan perus ompelukone riittää.
Jokaisessa HioP-vaatteessa on tosiaan (mahdollisuus ommella) ympyrä, jonka sijoittelun vaatteeseen saa päättää itse. Pitkään mallailin palloa hihaan ja niskaan, mutta lopulta päädyin kuitenkin samaan kohtaan, kuin ohjeessakin. Siinä se oli omaankin silmääni söpöin.


Paidasta tuli tosi kiva, vaikka mallin päällä tässä nyt onkin ihan miten sattuu. Tiedättehän te nuo joka suuntaan heiluvat ja pomppivat 2-vuotiaat, joita sitten yrittää vuoden pimeimpään aikaan kuvata sisätiloissa.Itse olen HioPista todella innoissani, toivon mukaan muutkin innostuvat!


Oma vinkkini aloittelijoille on, että varmasti baggyhousut ja/tai pipo on ne helpoimmat, mistä aloittaa. Tämän matalampaa kynnystä lasten vaatteiden ompelun aloittamiseen tuskin voi olla, jos mikään liveopetustilanne ei syystä tai toisesta onnistu. Ja samalla kaavalla ja Youtubeohjeella voi tottakai ommella mielin määrin muistakin kankaista. Esimerkiksi tässä paitakaavassa oli mukana neljä eri kokoa, joten käyttöä löytyy. Mukavampi jäljeltää kaavaa tällaiselta arkilta, jossa on vain yhden vaatteen kaavat muutamassa koossa, kuin joku ompelulehden kaava-arkki, mikä on sullottuna täyteen joka suuntaan meneviä eri värisiä viivoja.

4 kommenttia: