Sivut

torstai 14. joulukuuta 2017

14

Novita yllätti nyt syksyllä tuomalla sesonkilangaksi (saatavilla Novitan nettikaupasta ja Tokmanneilta) sellaisen heijastinlangan, jossa on oikeasti yli puolet villaa ja joka on edes hitusen ohuempaa kuin muoviset kilpailijansa. Kipitin heti ostaan kolmessa värissä ja neuloin bussin pysäytys -lapaset.


Lanka: Novita Hohde
Puikot: 3,5 mm
Malli: peruslapaset kirjoneulekärjellä


Koska käytin päävärinä mustaa ja heijastinsäie tuo siihen vähän bling blingin tuntua, en ole oikein osannutkaan näitä käyttää arjessa. Onneksi ostin harmaata kaksi kerää, joten voin tehdä yksiväriset harmaat, jospa ne sopisivat arkeen paremmin. Harmaasta kun se heijastinsäie ei juurikaan erotu, paitsi tietenkin valon osuessa siihen sillä tavoin, että heijastin alkaa heijastaa.


Ja sitten se pakollinen, eli salamalla otettu kuva!


Virallisia henkilösuojaimia tästä langasta neulotut asiat eivät tietenkään ole, eli eivät korvaa oikeata heijastinta, mutta varmastikaan mitään haittaa ei siitä ole, jos lisäksi tällaisia neuleita käyttää. Ja tosiaan, se bussikuski huomaa paremmin heijastavalla lapasella varustetut käden huitomisen, kuin pimeällä pysäkillä tummissa vaatteissaan pönöttävän käden nostajan.Hirmu karheaa lankaa tuo kyllä on, karheampaa kuin esimerkiksi 7 veljestä. Kyllä ne kuitenkin lapasissa menee ihan hyvin, mutta pipoa en ehkä tekisi. Lanka on onneksi paksuudeltaan samaa, kuin Seiskis, joten jämät voi käyttää vaikka kirjoneuleessa juurikin lapasiin. Tai vaikka tehdä tupsuja pipoihin.

19 kommenttia:

 1. Just eilen aamulla mietin, että pitäis kyllä olla joku heijastin kun bussia yrittää pysäyttää, kun täällä ei enää jostain syystä ole niitä heijastavia bussikortinkoteloita käytössä. ja lisäksi lankakopassa pyörii yksi kerä tuota samaista novitan heijastinlankaa, kun mies halusi siitä itselleen pipon (on muuten pitänyt sitä päivittäin, vaikka on karhea), täytynee hyödyntää sun idea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mulle on pari kertaa bussikuski sanonutkin, että ei mua näe sieltä pysäkiltä.

   Poista
 2. Toi lanka on niin parasta,harmi vaan että näillä seuduilla sitä ei saa harmaana,valkoisena tai mustana enää mistään. No onneksi ymmärsin hieman hamstrata ja harmaata ainakin on varastossa hyvin. Mä tein pojalle pipon ja pakkohan siihen oli vuori laittaa mutta pipo on nyt joka päivä käytössä ja on hyvä turva tuollaiselle vilkkaalle liikkujalle kun loistaa kuin valopallo. Myös kahdet lapaset olen neulonut siskon lapsille ja ihan heidän toiveestaan. Sen olen huomannut että kouluikäisten vaatteissa ei ole enää juurikaan heijastimia , niin väärin.
  Novitan verkkokaupasta en lankaa ole löytänyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä taas loppui ne värikkäät ensin, jäin ilman sinistä ja punaista, mutta eipä tuo nyt haittaa. Onkohan se sitten jo loppu sieltä verkkokaupasta? Kyllä sitä ainakin aluksi siellä oli.

   Poista
 3. Tuo lanka on ihan järkyttävän kovaa ja karkeaa, sormenpäät oli hellänä kun tein siitä tytölle lapaset. Tei toisetkin lapaset joihin laitoin rinnalle ohuen mohair langan ja se auttoi jonkin verran siihen karkeuteen, mutta ehkä se heijastusefekti jää niissä vähemmälle.
  Ihanaa joulunodotusta sinulle ja perheellesi :) t. Sanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, se on tosi karheeta kyllä! Mutta ei mua käytössä enää niin haitannut ja sain ihan hyvin neulottuakin.

   Kiitos samoin!

   Poista
 4. Just pipojen tupsuiksi tuota lankaa oon ehtinyt...tokmannille siis :)

  VastaaPoista
 5. Mie en ehtinyt löytää kuin yhden harmaan kerän, mutta säästeliäästi käytettynä siitäkin sai kolmet aikuisen kirjoneulelapaset. :D Toivottavasti tekevät tuota lisää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivon mukaan tekevät lisää, näytti ainakin tämä satsi menneen ihan hyvin kaupaksi :D Ja joo, säästeliäästi käyttäen siitä saa moniin lapasiin, itsekin mietin kirjoneuleeseen käyttäväni.

   Poista
 6. Tupsut heijastinlangasta on ihan hyvä idea!

  VastaaPoista
 7. Todella kauniit lapaset! Aikuisten vaatteissa on harmillisen vähän heijastimia ja usein vaatteet ovat vielä tummia sävyiltään eli huonoin mahdollinen yhdistelmä. Minulla heijastimet tuppaavat repeämään vaatteista vauhdissa ja menossa niin tuollaiset voisivat olla hyvä hätävara, vaikka eivät varsinaisesti heijastimet olekaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin putoaa ja repeää aina heijastimet takista, vaikka tunnollisesti pyrin käyttään (ja pelottaa vähän olla käyttämättäkään). Kyllä nämä lapasetkin tyhjää parempi varmasti on.

   Poista
 8. Hauskat lapaset! Meillä Lahdessa kyseistä lankaa löytyy myös Sokokselta, ja siellä olen usein miettinyt, mitä siitä langasta voisi tehdä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täälläkin on muissakin kaupoissa toki sitä keinokuituista heijastinlankaa, mutta tätä, missä on mukana myös villaa, oli vaan Tokmanneilla.

   Poista
 9. Tuota lankaa ei ole enää Tokmannilla ainakaan verkkokaupassa. Yhdestä S-marketista ostin juuri tänään, mutta sielläkin oli vain pari kerää jäljellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo oli tosiaan kampanjatuote eli rajoitettavasti saatavilla. Toivon mukaan viimeistään ensi syksynä tulee sitten lisää :)

   Poista