Sivut

perjantai 13. lokakuuta 2017

Sukka-Finlandian mysteerisukat

Kuten tuossa jo aiemmin mainitsin, olen osallistunut Sukka-Finlandiaan ja siellä tosiaan julkaistiin lämmittelyohje tiistaina. Sen kimppuun en ole kuitenkaan vielä päässyt (eli kuten on ilmeistä, en nopeudesta lähde kisaan, enkä oikeastaan mistään muustakaan, kunhan neulon sukkia, yritän pitää hauskaa ja tuen hyväntekeväisyyttä), sillä puikot ovat olleet kiinni Sukka-Finlandian mysteerisukissa. Nyt viimein mysteeri on kuitenkin ratkaistu ja melkoinen mysteeri kyllä olikin! Aiemmin olen osallistunut vain sellaisiin mysteerisukkiin, joissa kuvio tai raidoitus on se mysteeri, tässä olikin mysteeriä koko sukan neulontajärjestys ja rakenne, sillä ensimmäisestä vihjeestä tupsahtivat patalaput.


Seuraavassa vaiheessa laput saivat pohjat.


Ja sitten sukkaan kärjet (tässä vaiheessa vielä huijasin, kun inhoan silmukointia niin tein kavennukset niin sanotusti loppuun saakka). Tässä myös malliesimerkki siitä, miksi kuvaan sukat aina sukkahousujen kanssa. Nyt halusin kuitenkin ikuistaa messevän ruhjeen sääressäni, mutta mustelma ylivaloittui kuvassa ja jäljelle jäi vain yleinen epäsiisti fiilis ja kurtulla oleva nilkkanahka.


Seuraavassa vihjeessä neulottiin samanlainen kavennusasia toisellekin puolen. Tässä jouduin jo oikeasti silmukoimaan. Se olisi kantapää.


Lopuksi purettiin tuo apulangalla tehty raita ja poimittiin siitä silmukat sukan varsia varten. Mielenkiintoinen sukka siis! Voi että, näitä oli kyllä kiva neuloa ja plussaa siitä, että ohje soveltui minkä tahansa kokoiselle langalle ja jalalle. Itsekin sain siis nelikakkoset. Malli on kyllä sen verran miehekäs etten välttämättä näitä itselläni pidä. Toisaalta sitten taas mun mies tuskin haluaa näin "värikkäitä" sukkia. Hienot ne joka tapauksessa ovat!Ohje: Tiina Kaarela: Ilari (Sukka-Finlandian mysteeriohje)
Langat: Vuorelma Veto
Puikot: 3 mm


Ja sitten lämmittelysukan kimppuun! Varsinainen kisa alkaa tosiaan vasta itsenäisyyspäivänä.

12 kommenttia:

 1. Onpa jännästi vedetty. Mistä tuon ohjeen saa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maksamalla Sukka-Finlandian maksun ja sit saa tunnukset Sukka-Finlandian kilpailualueelle, jonne tämä ja muut ohjeet ilmestyvät.

   Poista
 2. Oletko neulonut aiemmin tuosta langasta sukkia? Miten on sen kestävyys?
  Tanja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhdet, mutta niistä tuli vähän ehkä pienet joten en olekaan käyttänyt. En siis osaa sanoa, mutta tietääkseni tämä on kyllä arvostettu sukkalanka, joten luulisi olevan kestäväkin.

   Poista
 3. Hienot sukat! Ja mahtavaa lukea nelikakkosen jalasta :D!!! Minua turhauttaa kun sukkaohjeessa lukee kokona "nainen" - se tarkoittaa aina jotain 38 koon sukkaa. Tai joku päivittelee miten hirmuinen yö oli kun piti yli 40-kokoinen sukka... minä teen sellaisia ihan itselle.
  Onneksi näin vanhempana ei enää niinkään välitä, muuta kuin ehkä ihan vähäsen paikallisessa isommassa kenkäkaupassa kun talvikengät pitää hakea "unisex-osastolta". Naismaisilla naisilla ei ole täällä maaseudulla kuin max 40-kokoinen jalka :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mulla alkaa aina keittään, kun luen jonkun valittavan sitä, että piti tehdä jollekin miehelle yli 40-kokoinen sukka. Jumankauta, kukaan meistä ei ole itse saanut jalan kokoansa valita ja standardista poikkeava jalka (joko iso tai pieni) ketuttaa tarpeeksi jo muutenkin, kun sopivia kenkiä ei meinaa löytyä, niin sitten vielä hirveä urputus jos joutuu jollekin neuloon pari senttiä pidemmän sukan, kuin sen koon 36/38. Ärsh!

   Poista
 4. Meillä on sama värimaailma sukissa, vaikkakin eri langat. :) Tosin mää tein sitte violetilla kantapään ja raidoituksen toisin päin. Mieki vetkuttelin sitä silmukointia tuonne kantapäähän saakka! Mut min mittaukset, tai lähinnä käsiala, eivät käyneet yhteen ohjeen kanssa, ja sain koon 39 sukat... ei oikein tähän 35-36 tassuun passaa. Hups. :D Noo, käyttäjä löytyy vielä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin kans, että pitäiskö vaihtaa värien järjestystä kesken sukan, kun pelotti että tuo vaalean sininen loppuu kesken. Piti sitten vaan tehdä vähän lyhyemmät varret, mitä normaalisti tekisin.

   Poista
 5. Hauskat sukat ja todella kaunis toteutus!

  VastaaPoista