Sivut

sunnuntai 24. syyskuuta 2017

Paras syntymäpäivälahja itselleni: box of socks eli laatikollinen itse neulomiani villasukkia

Olenkin tässä pitkin vuotta kertonut neulovani itselleni syntymäpäivälahjaksi laatikollista sukkia. Box of socks -idea on alunperin jostain ulkomaalaisen neulepodcastin knit-alongista, mutta itse neuloin oman laatikolliseni ihan vain itse itsekseni.


Nyt siis on semmoinen tilanne, että syntymäpäiväni on aivan nurkan takana, enkä ehdi enempää sukkia laatikkoon ennen sitä neuloa, eikä tästä kyllä meinaa kansi kiinni mahtua enää muutenkaan. Joten eiköhän avata laatikko ja käydään vielä läpi, mitä tulikaan neulottua. 


Sukkia oli laatikossa yhteensä kymmenen paria. Yhdet paksut, yhdet keskipaksut ja loput ohuita.


Kuulostaa paljolta, mutta viime vuosina en ole käyttänyt juurikaan mitään muita sukkia, kuin villaisia (tai sitten ollut paljain varpain), joten kyllähän niitä tarvitaan. Lisäksi osa vanhoista sukista on jo niin kulahtaneita, että vaihdan ne mielelläni jo uusiin. Rikki en villasukkiani ole tähän päivään mennessä saanut, mutta huonon näköisiksi osa on mennyt muuten vain. Ja osa toki jäänyt tässä vuosien varrella pieneksikin, jalka kun on molempien raskauksien myötä kasvanut. Eli sukkavaraston uusiminen oli myös ihan tarvelähtöinenkin juttu.


Kertauksen vuoksi kuvat joka sukkaparista omista blogipostauksistaan:


Perussukat / Create with Adlibris Socki (saatu blogin kautta) / 3,5 mm


Vanilla is the New Black / Lanitium ex machina Basic Merino Sock / 2,5 mm


Monkey / Hjertegarn Sock 4 / 3 mm


Perussukat / itse värjätty sukkalankku (pohja saatu blogin kautta) / 2,5 mm


Raitasukat / Kässäkerho pom pom BFL sock ja Sukka-Puffa säihky / 2,5 mm


Perussukat / itse värjätty Gjestal Maija / 3 mm


Perussukat / La Fée Fil / 2,75 mm


Hermione's everyday socks / Drops Fabel / 2,5 mm


Jämälankasukat / 2,5 mm


Perussukat / Handun sukkalankku / 2,5 mm

Aikomuksena oli neuloa vielä jämälankasukat vihreistä ja sinisistä jämistä, mutta niitä en nyt ehtinyt tähän laatikkoon. Onneksi itselleen voi neuloa sukkia toki synttärin jälkeenkin. Pari päivää pitää vielä odotella, ennen kuin voin vetäistä sukat tästä laatikosta jalkaani, mutta sitten lähtee!

19 kommenttia:

 1. Ihania sukkia! Ja ihana laatikko! Meitin itsehillintä ei ikimaailmassa kestäisi odottaa laatikon täyttymistä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun itsehillintä kesti yllättävän hyvin! Kesällä toki oli helppoa, kun en kesäisin käytä sukkia lainkaan :)

   Poista
 2. Ihania sukkia!
  Sitä vaan mietin, että jos käytät villasukkia normisukkien asemesta, niin kuinka usein huollat niitä (peset/tuuletat)? Itsekin joskus miettinyt, että kuinka usein sukkia pitäis pestä ja kuinka tuulettaa (itse käytän villasukkia satunnaisesti perussukkien päällä).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pesen yhtä usein kuin mitkä tahansa muutkin sukat eli päivän käytön jälkeen menee pyykkiin ne, joita pidän paljasta jalkaa vasten ja kengissä. Toki jos on erikseen jotkut superpaksut villasukat, joita pidän vain iltaisin kun istuskelen sohvalla, niin niitä pidän sit pikkuisen pidempään ennen pesua. Pyykkikoneessamme on villapesuohjelma, sillä pesen kaikki neuleet. Toki jos on joku sellainen lanka, joka varmasti kestää normaalin pesun (kuten Regian sukkalangat ja Novitan Nallet ja Seiskaveikat ym), niin saatan laittaa muun pyykin sekaan normiohjelmallakin. Mä en luota mihinkään pelkkiin tuuletuksiin ym, kun kyse on kuitenkin hikisistä jaloista hikisissä kengissä :D Ihan joka päivä en tietenkään villapyykkiä pese, mutta viikon tai kahden välein ainakin. Ja käytän niihin villanpesuainetta, ihan jotain perus markettikamaa (paitsi ne, jotka pesen normipyykin seassa, niissä on sitten normipesuainekin).

   Sun tapauksessa, jos pidät satunnaisesti perussukkien päällä, pesisin sitten kun alkaa tuntuun siltä, että tarttis varmaan pestä :D

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos :) Kyllä nyt kelpaa, kun voi miettiä että mitkä näistä laitan ensimmäiseksi jalkaan :) Ehkäpä nuo La Fée Filit! Niitä eniten olen himoinnut tuolta laatikosta!

   Poista
 4. Onpa ihania sukkia!

  VastaaPoista
 5. Ihanat sukat <3
  Silmään pisti tuo mahtava kantapäämalli, joka sinulla näyttää olevan useimmissa sukissa. Onko ohje jossain saatavissa? Näyttää siltä, että olisi oikein mukava kenkien kanssa käytettävissä sukissa... normikanta on vähän paksu kenkävillasukkiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ranskalainen kantapää. Ja istuu totisesti paljon paremmin kuin sen ns normaali laatikkokantapää. Kannattaa kokeilla, ei ole sen vaikeampi tehdä, kavennukset vaan siirtyvät aina yhdellä silmukalla sivummaksi, kun normaalissa tehdään samaan kohtaan. Googlesta löytyy varmasti hyvin ohjeita, itselläni tulee jo selkärangasta :) Tosiaan, ranskalainen kantapää. Suosittelen!

   Poista
 6. Vau, onpas kiva idea ja hienoja sukkia ! :)

  VastaaPoista