Sivut

lauantai 1. heinäkuuta 2017

Se Helsingin parempi kotieläintila

Muistatte ehkä, kun toukokuussa vein lapset retkelle Haltialan maatilalle, eikä oikein koettu sitä erityisen hyväksi kohteeksi eläimien katseluun. Parempi kotieläintila Helsingissä onkin Fallkulla ja sinne mentiin lasten kanssa pari päivää sitten. Tapanilan juna-asemalta on noin kilometrin kävelymatka, ehkä ei sitäkään.


Paikka oli aivan täynnä lapsiperheitä, mutta silti se ei ollut lainkaan tukossa, sillä alue on niin iso. Eniten väkeä oli evästämässä, ei niinkään laitumien ympärillä. Meillä ei taaskaan ollut eväitä, koska lähdettiin sen verran suunnittelematta matkaan. Käytettiin sitten kahvila Kilipukin antimia.


Monesti olen kuullut muiden kehuvan, kuinka lapset oppivat käyttäytymään reissuissa, kun heidän kanssaan reissaa. Olen osittain samaa mieltä. Mutta me ollaan vedetty nyt alkukesästä niin monta reissua, että siitä on tullut arkea ja arkiperseily on siis siirtynyt reissuihin mukaan. Nyt oltiin useita päiviä ihan vain kotona/kotipihassa/lähileikkipuistossa, mutta sitten minulla alkoi kaatua seinät päälle ja rohkeasti kokeilin, josko retki onnistuisi, vaikka olin ainoana aikuisena mukana. Tässä kun on välillä tuntunut, että ilman kolmea aikuista näiden kanssa ei enää viitsi hiekkalaatikkoa pidemmälle poistua.


Nyt sujui kuitenkin taas tosi hyvin. Vähän tuli erimielisyyksiä, mutta ei ylitetty hermostumisen rajaa. Ihan niin antaumuksella ei eläimiä katseltu, kuin olin kuvitellut, mutta pääasia, että lapsilla oli hauskaa ja he viihtyivät. Taapero olisi kyllä viihtynyt possujen ja kanien seurassa vaikka miten pitkään, mutta 5-vuotias oli eri mieltä. Perus.Taaperoa kiinnosti siis eläimet jonkun verran, esikoinen muisti paikan entuudestaan ja tiesi heti haluavansa vain ja ainoastaan "leikkimökkialueelle" eikä todellakaan minnekään lehmän kakan hajuun. Leikkialue onkin kyllä tosi kiva. Lasten kokoiset maatilan rakennukset ovat hurmaavia ja jäbä löysi sieltä heti kavereita itselleen.Ja tällä kertaa kukaan ei jättänyt sormiaan ovien väliin.Haaveilen, että miehen kesälomalla ehtisin käydä molempien lasten kanssa erikseen jossain. Tämäkin retki olisi ollut aivan erilainen, jos olisin ollut täällä taaperon kanssa kahdestaan. Ja esikoisen kanssa haluaisin mennä isompien lasten paikkoihin ilman pikkuista. Saas nähdä, mihin aika riittää.


Aiemmat Fallkullapostaukset täällä: 2015 ja 2014

4 kommenttia:

 1. Klikkiotsikko! :)

  :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, melkein joo :D Paitsi heille, jotka ovat lukeneet aiemmat postaukset ja tietävät, mihin tällä viittaan, sillä mainitsin asiasta kirjoittaessani siitä toisesta kotieläintilasta.

   Poista
 2. Pääseeks tuolla silittelee eläimiä ja kehtaako mennä aikuisena yksin ilman lapsia? :D T. Eläimien kanssa viihtyvä, jolla ei ole lapsivarjoa jota käyttää

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pääsee, jos eläimet tulevat silittelyetäisyydelle :) Ja todellakin kehtaa mennä ilman lapsiakin! :)

   Poista