Sivut

keskiviikko 1. maaliskuuta 2017

Ipanaisen uusi myymälä

Kävin tänään lasten kanssa kilistelemässä pillimehuilla Ipanaisen uutta myymälää, joka aukeaa koko kansalle huomenna, tai siis tänään (kah, kello on taas yli puolen yön). Uusi liike on VALTAVA verrattuna edelliseen, ja kriittisesti sen muutama sata metriä lähempänä keskustaa, että paikalle mentiin rautatieasemalta kävellen metron/bussin/ratikan sijaan. Joskus se on pienestä kiinni!


Jos Ipanainen ei ole tuttu, niin kyseessä on siis lastentarvikeliike, jossa myydään mm kantoliinoja ja -reppuja sekä ohjataan niiden valinnassa ja käytössä. Valikoimassa on lisäksi hurja määrä kaikkea selkeästi tarkoin valittua lastentarviketta ja bonuksena vielä lastenvaate/tarvikekirppis.

Kirppistä hehkutan lisää myöhemmin, sillä olen viemässä sinne toistamiseen tavaraa tänä keväänä. Edelliskerrasta jäi lopulta enemmän kuin positiivinen fiilis. Kirppiksellä siis Ipanaisen henkilökunta hoitaa hinnoittelun ja esillepanon eli hajakootkin pääsevät siellä paremmin oikeuksiinsa, kuin itsepalvelukirpputorin hyllyllä. Hintaluokka vastaa todella tarkkaan sitä, mitä itse tuotteista pyytäisin ja toki myös mitä niistä itse olisin valmis maksaan.

Mutta palatakseni vielä uuden tavaran valikoimaan, hauskaa oli miten poika hihkui varmasti kymmenien tuotteiden kohdalla, että "äiti äiti, meillä on tällainen samanlainen!" Jep, meillä on järjetön määrä Ipanaiselta ostettuja tuotteita, tai vaihtoehtoisesti muualta ostettuja, mutta samanlaisia kuin mitä he myyvät. Lapsiperhearjen helpotusta kotiin ja retkille löytyy ihan joka lähtöön.


Vanha myymälä oli tosiaan ahdas, en käynyt siellä koskaan muuten vaan hengailemassa, vaan silloin, jos oikeasti oli jotain tiettyä hankittavaa. Olen todella vainoharhainen jättään nukkuvaa lasta rattaissa liikkeiden ulkopuolelle, vaikka sieltä itkuhälyttimenkin saikin lainaan, joten nyt kyllä kelpaa, kun myymälään mahtuu rattaiden kanssa sisään! Yleisövessoja on kaksin kappalein ja kaupasta löytyy myös ruokailu/lepotila sohvineen ja keittiöineen. Leikkipaikkakin on, joten tänne saan varmasti houkuteltua esikoisenkin mukaan.
Uusi myymälä sijaitsee Hakaniemessä, heti Pitkän sillan jälkeen, osoitteessa Siltasaarenkatu 2. Todella hyvä sijainti ja muutenkin kaikin puolin upea ilmestys!

7 kommenttia:

 1. VAutsi mää en tiennykkään että ne muuttaa! Hieno homma! Kyllä siellä aijemmassakin liikkeessä tuli käytyä, mutta kieltämättä harvakseltaan kun se oli mukamas vähän syrjässä ja just kun ei tiennyt että mahtuuko edes sisälle :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt ainakin varmasti mahtuu sisään, tosi isot tilat! Suosittelen ehdottomasti käymään :)

   Poista
 2. Tuolla olisi kiva käydä taaperon ja vauvan kanssa. Asiakaskunnan huomioiminen kohdillaan.

  Mutta ootko, ootteko ajatelleet, miten isoja rahoja on alkanut liikkua lastenvaate- ja -tarvikebisneksessä?
  Lopulta ne ei kasva korkoa eikä pidä arvoaan... vääjämättä tulee mieleen MHL:ssä (?) esitetty lohkaisu, että eron tullen naiselle voi jäädä kassillinen lastenvaatteita ja miehelle auto sekä asunto... siis teillä tuskin näin on, kun on kaksi työssäkäyvää taloudessa. Mutta monessa muussa perheessä tilanne voi olla toinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, valtavat rahat näissä kyllä pyörii ja pakko myöntää, että meidänkin perheessä kyllä se nimenomaan minä olen, joka nämä lasten vaatteet ja tilpehöörit ostaa. Autoon en ole osallinen kun en sitä omiin tapeisiini käytä, mutta asunto on kyllä yhteinen ja molemmat yhdessä sitä maksetaan samalla summalla kuukaudessa 50/50.

   Mutta kyllä, tuollainen mainitsemasi tilanne ei varmastikaan ole aivan tuulesta temmattu. Onhan noita.

   Poista
  2. Niin ja me siis ollaan myös naimisissa, joten eron sattuessa menis lastenvaatesäkitkin puoliksi ;)

   Poista
  3. Jees :D
   Hyvä!!

   En siis mitenkään teihin kohdistanut ajatusta, vaan yleisesti. Sillä jostain syystä naiset on niitä, joihin paapit ja muut puree. Onhan ne tosin hyvin tuotteistettuja ja kauniita, ymmärrän hyvin. Meidänkin prinsessat kulkisi pelkissä paapeissa, jos saisin päättää ;)

   Tai jos olisi varaa valita. Sillä nyt on pakko lohkaista se tukien pääoma muuhun. Kestävämpään. Ehkä kymmenen vuoden päästä tasa-arvoa on myös tässä asiassa??!?

   Poista
  4. Juu, ymmärsin kyllä, että yleisesti, mutta omaa tilannettaan sitä aina tulee peilattua :) Ja sekin, että itse ostan lasten merkkivaatteet pääsääntöisesti kirppareilta tai alennuksista, joten eivät sen kalliimpia ole kuin perusvaatteetkaan.

   Pääasiahan se on, että ei elä yli varojensa, käytti ne rahat sitten mihin käytti :) Paljon olen itsekin rahankäyttöämme pohtinut ja huomannut esim sen, että me panostetaan tosi vähän esimerkiksi huonekaluihin ja kotiin ja asumiseen ylipäätään, verrattuna moniin tuttuihini. Ja sit meillä on vain se yksi auto ja sekin vähällä käytöllä.

   Poista