Sivut

lauantai 7. tammikuuta 2017

Vaippakakku

Minusta tuli viikko sitten täti. TÄTI! Ihanaa! Minulla lähti tietenkin vähän keuliin tuon lahjaosaston kanssa ja aiemmin suunnittelemani merinovillaisen vauvanpeiton lisäksi neuloin joulun välipäivinä vielä pieniä villaylläreitä odotellessani suuria uutisia. Ja eihän se vielä mihinkään riittänyt, pyöräytin vielä vaippakakun Muumivaipoista ja tottavie olisin tahtonut tunkea sinne vielä vaikka ja mitä. Nyt pidin itseni kuitenkin aisoissa ja neuleiden lisäksi sujautin sinne PR-tapahtumasta saamani Sophie la Giraffe -vauvakosmetiikat (vaikka kukaan äitiyspakkauksen ottanut ihminen tuskin tarvitsee toista vauvan hiusharjaa) ja ostin lapsiperhepyykkäämisen pelastajapakkauksen, eli värinkerääjäliinoja.



Peitosta teen erillisen postauksen myöhemmin, sillä se on sen ansainnut. Putkisukat olivat minulle täysin uusi juttu, törmäsin niihin siinä sinivalkoiset vauvasukat -kampanjassa ja monet niitä kehuivat. Saas nähdä, miten toimivat. Näyttivät kyllä niin epäilyttävästi villaisilta kondomeilta, että en olisi tämmöisiä pakettiin käärinyt, ellen tosiaan olisi ollut itse paikalla samantien selittämässä, mistä on oikeasti kyse. Käytin Kättein jäljet -blogista löytämääni ohjetta, mutta tein kierteet toisen jalan sukassa eri suuntaan, kuin toisessa. Lisäksi tein sukista muistaakseni 20 cm pitkät, 10 s kullakin puikolla. Lanka oli jotain tosi vanhaa ja pehmoista Novitan woolia, ja puikot 3 mm.


Myssy on perus vauvan kypärämyssy, siksaksmyssy, mitä näitä nimityksiä sitten onkaan. Se on tehty merinovillajämistä (valkoinen ja vaaleanpunainen: Drops baby merino, harmaa: Debbie Bliss baby cashmerino ja mintunvihreä: Novita baby wool).



Vaippakakun tein Aaltoja-blogin ohjeella. Hauskaa puuhaa. Tästä tuli kyllä aika pieni, eli sain antaa kaveriksi vielä puolikkaan vaippapaketin, joka oli revitty keskeltä auki ja sitten nolona teipattu pakkausteipillä kiinni.



Käytiin tänään katsomassa tätä lasten uutta serkkua. Jännä miten sitä reilussa vuodessa jo unohtaa, miten pienen pieni ja kevyt ihana on vastasyntynyt vauva, sniif. 

13 kommenttia:

  1. Vautsi vau, haluatko tulla tädiksi meillekin :D Ihana toi monivärimyssy ja putkisukista samaa mieltä, ollaan naurettu vedet silmissä sille yhdelle parille minkä tein villasukkakeräykseen :D :D Kauheen näkönen, mutta toivottavasti toimii! Onneksi suomenlipussa ei ole vaaleanpunaista....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa, kun on tämmöinen sukulaissuhde johonkin vauvaan, niin on perustellumpaa lahjoa pitkän kaavan mukaan :D Mähän olisin leiponut vielä jonkun pullakranssinkin mukaan, mutta olin maitoa ja voita ostaessani unohtanut tyystin että ne olisi pitänyt ostaa laktoosittomana.

      Noi putkisukat on kyllä niin härskit :D :D :D Mutta uskon kyllä että ovat sukkina tosi hyvät!

      Poista
  2. Voi mitä ihania! Ja nuo värinkerääjäliinat on pelastaneet meidän arjen, ihan huippuja kun ei tarvi paljon värejä lajitella vaan voi pestä vaan kaikki värikkäät samassa, paitsi punaiset ja valkoiset pesen silti erikseen.

    Peitto näyttää ihanalta, ootan et nään sen kokonaan! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsekin pääsääntöisesti kyllä lajitellen väreittäin pyykit, mutta joskus on tilanteita, että tarvitsisi saada joku tietty vaate pestyä, niin liinojen kanssa uskaltaa paremmin sitten sekoitella, vaikka toki niihinkään ei täysin voi luottaa. Ja hyviä myös uusien vaatteiden pesuissa, koska ne päästää herkemmin väriä. Tosi käteviä!

      Poista
  3. Oi, onnea! Pikkuinen tyttö sai hyvät tädit (muistan vieläkin, miten siskosi oli käynyt teillä siivoamassa reissun aikana) ja vallan kauniita neuleita. Jään oottelemaan peittopostausta (ja omia tätitettäviä).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu täältä lähti kolme tätiä onnitteleen vauvaa ja kaikki antoivat lahjaksi omatekoisia neuleitaan :)

      Poista
    2. Okei, mikäs sen parempaa kuin kolme neulovaa tätiä :D

      Poista
    3. Niinpä! Kolme Itämaan viisasta tietäjää :D Tai siis neulojaa!

      Poista
  4. Onnea vielä. Kiva, kun pieni ikäero serkuksilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :D Ja joo, ihanaa kun on niin pieni ikäero! Kaikki muut lasten serkut (isänsä puolelta) ovatkin jo aikuisia tai ainakin jo melkein aikuisia.

      Poista
  5. Onnea olla Täti!
    Mustakin tuli taas (eilen) täti joka on ihan mahtavaa!
    En oikein neuleita/virkkauksia oo saanu valmiiksi... Mut ehtiihän niitä
    Unipussin ja putkuhousut kuitenkin ompelin ja kiikutin heti parin tunnin ikäiselle poikavauvalle :)
    Se on jokseenkin ihanaa tehdä ja antaa ja tietää että niistä tekeleistä oikeasti pidetäänkin:)
    Ihanat nuo teidänki lahjat!

    Irma

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olisin kans halunnut lähteä heti sairaalaan katsomaan uutta tulokasta, mutta onneksi toppuuttelivat. Pitkä matka kun on kyseessä, niin olihan se kivempi mennä ajan kanssa sitten, kun olivat jo päässeet kotiin :) Vaikka itse kyllä tykkäsin tosi paljon omat lapset saatuani, että sairaalassakin kävi vieraita.

      Vauvoille on ihana neuloa ja ommella :)

      Poista
  6. Oiih, miten ihana vaippakakku! Saaja oli varmasti todella onnellinen!

    VastaaPoista