Sivut

sunnuntai 20. marraskuuta 2016

Suomen kädentaidot -messut 2016

Alan nyt yötä myöten kirjoittaan raporttia ennen kuin "kaikki oli upeeta ja ihanaa" -hehkutusfiilis ehtii tasaantua! Eli joo, tänään kävin Tampereella kässämessuilla (blogistipassilla pääsymaksu postausta vastaan) ja voi että, voi sentään.

Heti ovista sisään päästyäni ryntäsin etukäteen värittämäni kartan kanssa Kaupunkilangan osastolle, sillä olin instagramista kytännyt, että heidän beige+harmaa+musta Rautatielankakerät yhteishintaan 5 euroa, on mennyt pelottavan hyvin kaupaksi. Etten siis vain jää ilman! Beige ei siis todellakaan ole mun väri, mutta tuohon hintaan kyllä se siinä mukana menee ja voihan sen värjätä! Rautatie kiinnostaa toki jo nimensä puolesta ja sen takia, että sitä ei tunnu olevan oikein kellään jälleenmyyjällä, eikä Kaupunkilangan jälleenmyyjiä ylipäätään ole liikaa silmään osunut. Lopultahan siis kävi totuuden nimissä niin, että tarjosivat langat bloginäkyvyyteen, mutta olin siis alunperin ehdottomasti sen viiden euron setelini kanssa sinne menossa!


Sen jälkeen juoksin Titityylle ostaan etukäteen hekumoimaani Tukuwool Sockia, jonka hankkimista en olisi millään malttanut odottaa messuille asti, mutta odotus palkittiin, näistä oli pieni messualennus. Ostin 150 grammaa turkoosia (ei kuvassa) ja myöhemmin vielä 100 g pinkkiä. En ole ennen ollut meleerattujen värien ystävä, mutta nämä ovat kyllä niin upeita että noin vaan käänsin takkiani, kun tulivat markkinoille.


Aivan pakollisten hankintojen jälkeen olikin aika hengähtää ja siirtyä haahuileen ja seuraan liittyi  Mehukekkerit Veera. Olihan mulla tärppilistalla vaikka ja mitä. Sain hehkutuksellani Veerankin tilaan Taitolehden, joka uudistuu täysin ja kun kyseessä on Jonna Hietalan työ, se ei voi olla kuin jotain todella mahtavaa. Lehtitilauksella oli myös helppo hämätä messubudjettiaan sillä lasku tulee myöhemmin, haha. Kylkiäisenä sai Kässäkerho pom pomin kudontakehyksen.


Lankava oli myös tehnyt mielenkiintoisen julkaisun, Lankava inspiraatio kirjan/lehden jossa oli metsätunnelmaa ja mm Molla Millsin suunnittelemia marja-aiheisia ohjeita.


Kierreltiin ja jutusteltiin mm Silmu & Solmussa ja Lentävässä lapasessa ja voi että miten harmittaa, kun ei vaan kertakaikkiaan riitä valuutta joka kaupan tukemiseen. Nämäkin molemmat niin kivoja! Silmu ja solmu on tuttu vain podcastin perusteella, mutta kauppias vaikuttaa todella mukavalta ja on tosi kivasti jatkuvasti ajan hermoilla! Joskus vielä käyn siellä tai ainakin tilaan jotain!


Lentävä lapanen on ihan lemppari, harmi vain että Järvenpäähän harvemmin tulee asiaa. Mutta meidän esikoinen fiilistelee silti niitä harvaakin kertaa joita ollaan käyty, lankakauppa josta saa porkkanakakkua! No niinpä, ihan huikeaa. Kerroin että meidän taapero tykkää kaivaa mun neuletarvikepussukasta aina Lentävän lapasen käyntikortin, joka on saman tapaista muovimatskua, kuin esimerkiksi jotkut pelikortit, ja siinä on samassa puikkomitta. Se ei muutu mössöksi vaikka vähän imeskelisi reunasta. Sain niitä ison nipun viemiseksi tyttärelle ja hän kyllä rauhoittui hyvin nukkumaan kun annoin yhden niistä käteensä. Joten kiitos! :) Pitkään kuolattiin Handun lankoja, mutta kotihoidontuki ei antanut minulle armoa. Paitsi ehkä minivyyhtiin, mutta ei sitä nyt oikein viitsi yhdistää mihinkään vähemmän ylelliseen, joten jäi ostamatta.


Ja mitäs muuta... Succaplokilla oli lahjapaperia myynnissä


Kerässä oli niin pehmeätä lankaa (Woolfolk) että oikeasti pelästyin, kun koskin sitä (oletin karheammaksi). Siis voi hemmetti miten voi olla niin pehmeä villalanka!!!


Paljon hehkutettua Bombomia kävin katsomassa, että juu, siinä niitä on.


Paapolla oli kaikkea ihanaa.



Kuten myös Paapiillä. Täältä tein ainoan kangashankintani.


Taito järjestöt myivät fingering-paksuisen Suomi 100 v -raitalangan.


Johanna K Designin kojulta täydensin perinteisesti lasten villahousuvarastoja.


Imagine and do -kojulta tarttui matkaan niin hauskoja joulukortteja, että vieläkin naurattaa.



Mahtavat oli taas messut! Saatiin tosi lyhyellä varoitusajalla järkättyä pieni blogitapaaminenkin, saatiin messujen puolesta neuvotteluhuone käyttöön sitä varten ja kyllä nyt vähän naurattaa tämä meidän käsityöbloggaajien meininki. Mitään ryhmäkuvia ei muistettu TAASKAAN ottaa, niin innoissaan vaan esiteltiin omilla vähillä rahoillamme ostettuja hankintoja ja juotiin kotoa tuomistamme vesipulloista, joita täydennettiin vessan kraanasta ja naposteltiin omia eväitä. Käsityöblogiglamouria :D Mutta neukkari oli kivan rauhallinen verrattuna aiempiin kahvilanurkkauksiin, kiitos siitä! :)

En todellakaan malta odottaa päivänvaloa ostosten kuvaamisen kanssa (haluan keriä langat ja ottaa kaiken käyttöön ja ja ja) ja tästä tosiaan puuttuu ne villahousutkin, koska ne ovat jo pesukoneessa (villaohjelma) käyttöönottopesussa (olen pakkomielteinen pesijä). Kuvassa on aiemmin mainittujen asioiden lisäksi myös lisää puolia ompelukoneeseeni ja Puusorvaamo Pertti Forsin ständiltä ostettu 4 euron puikkostoppari.


Ja viimeisimpänä, vaan ei missään nimessä vähäisimpänä, eräs blogini lukija oli vienyt lahjan Silmu ja Solmun osastolle, että antavat sen mulle, kun näkevät. Siinä luki mun nimen lisäksi poikani nimi ja kyllä sydän suli kun näin mitä siellä on. Tuomas veturi -kirja ja hahmoja! Olivat jääneet hänen junafanilleen lapselliseksi ja kyllä kuule, meiltä saavat todella rakastavan kodin! Ja miten voikin olla niin hyvä tuuri, että meillä on oikeasti suorastaan törkeän paljon noita Brion rataan yhteensopivia Tuomas veturi -hahmoja, paitsi että juuri noita kyseisiä ei vielä ollut. Suuri kiitos sinulle lahjan antaja ja suuri kiitos myös Silmusolmulle paketin välittämisestä :)


Ah. Nyt nukkumaan! Kunhan olen tarkistanut kaikki nuo miljoona linkkiä, että menivät oikein.

Niin paitsi että vielä kiitos myös kaikille, joiden kanssa juttelin. Messujen parasta antia on ehdottomasti ihmisten tapaaminen :)

26 kommenttia:

  1. Ihanat messut ja ihanat tuomiset. Vaikka messuilu onkin vähän raskasta hommmaa, mutta kyllä silti siitä tulleella energialla jaksaa monta päivää. Pää täynnä uusia ideoita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, ehdottomasti antaa enemmän kuin ottaa, vaikka rankkoja reissuja ovatkin :D

      Poista
  2. Noi kortit on ihan huippuja! :)

    VastaaPoista
  3. Veeran ja sinut jossain käytävällä bongasinkin. Puolikuntoisena minun messukäyntini jäi vain karttaan etukäteen merkittyjen kohteiden varaan ja ostoksia tein vain hatun itselleni ja Ilonan gluteenittomia leivonnaisia. Molemmat E-Hallista.
    Blogitapaaminen meni minulta tällä kertaa ihan ohi, mutta en ole kuudetta viikkoa kestäneen taudin kanssa juurikaan pystynyt pysymään ajantasalla missä mentiin messuilujen suhteen.
    Kiitos sinulle bloggauksestasi.

    VastaaPoista
  4. No kääk, nuo joulukortit menivät minulla ihan huti, mutta laitetaanpa nimi mieleen! Ja kyllä, täällä myös ihan täpinöissä messuostosten kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Messuilla menee aina jotain ohi, joka kerta! Vaikka kuinka luulisi kiertäneensä kaiken. Mutta onneksi niissäkin riittää täpinöitävää, mitkä onnistui löytään :D

      Poista
  5. Voi vitsit. Ootpa tehny kivoja hankintoja ♡ Tänä vuonna ei aikataulu/budjetti antanu myöten, mutta ens vuonna taas! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin ensi vuonna toivon mukaan paremmalla budjetilla :) Vaikka olihan tässäkin jo herttinen sentään! Onnistuin nappaan tosi halvat junaliput niin matkakustannukset pysyivät sentään kohtuullisena :)

      Poista
  6. Sä oot niin uskomattoman nopea!! Ja ensimmäistaä kertaa (syytän tätä mun normaalia lyhyempää messuvierailuaikaa!!) voin todeta, että missasin tai vähintäänkin unohdin monet jutut! No mutta mukavaa oli silti, ja glamour oli tosiaan päätä huimaavaa! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pakko olla nopee tai aiheeseen ei enää ole niin helppoa tarttua kun tulee sitten taas jo kaikkea muutakin. Helppo blogata samoilla höyryillä :D Mukavaa oli! Ensi vuodeksi voisi tosiaan yrittää hankkia edes vesikannun ja lasit tuomaan glamourin tuntua :D

      Poista
  7. Hei, missä kaupassa on noita neulekuvioisia mukeja? Lentävässä lapasessa? Pakko saada!

    VastaaPoista
  8. Ihania ostoksia olet tehnyt! Tampereen kässämessut on mulla vielä käymättä, mutta ehkäpä jo ensi vuonna saan aikaiseksi lähteä sinne. Toivottavasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa käydä! :) Euroopan suurimmat kässämessut ja sen kyllä huomaa! :)

      Poista
  9. Kivaa oli, paljon tuli nähtyä ja ideoita pursuaa nyt! Noita kivoja puunappeja en nähnyt, mutta ihmekös, jos tuossa runsaudensarvessa jotain menee ohikin. Itse sain tuon Lankavan Inspiraatioita-julkaisun, kun ostokseni heiltä oli sen verran suuret. Hauska oli yllättäen tavata myös sinut! T. Piparipaakari

    VastaaPoista
  10. Mä muuten käytin tulostamaani karttaa takaperin: merkkailin sinne, mihin aion ehkä palata. Joku osasto jäi mietintämyssyyn ja näin löysin halutessasi takaisin perille.

    VastaaPoista
  11. Psst...Suomi sukkalanka on Taito Pirkanmaa Oy:n lanka ei Taito Shopin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Korjasin tekstiin, oli mennyt vähän Taidot sekaisin :D Kiitos kun huomasit!

      Poista
  12. Vitsit kun harmittaa etten oo Tampereen messuille vielä ikinä päässyt, voisin vaikkaa merkata kalenteriin jo ensi vuoden messut valmiiksi että varmasti pääsen! :D Mutta ihanalta siis näyttää ja hyviä löytöjä löysit!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ehdottomasti kannattaa varata kalenterista jo nyt! Niin mäkin aina teen :)

      Poista
  13. Voi, miten hienoja löytöjä! Taito-lehden tilaaminen houkuttelisi, mutta sen mukana ei taida tulla lukuaikaa? Mulla on muutaman kuukauden lehdet lukematta, kun aika ei mukamas riitä, joten en tiedä kannattaako enempää hankkia just nyt =)

    Oli mukavaa nähdä ♥

    VastaaPoista
  14. Messut olivat kivat tänäkin vuonna. Tein myös omaan blogiini niistä postauksen. Hauska oli lukea sinunkin messupäivästäsi. :) Harmi, että tuo Suomi-raitalanka jäi huomaamatta, sitä olisin voinut ostaa. Kiersin messut puolijuoksulla parissa tunnissa, joten ehkä se ei ole ihme. Ensi vuonna taas paremmalla ajalla. :)

    VastaaPoista