Sivut

keskiviikko 6. heinäkuuta 2016

Välineurheilua

Minulla meni nyt totaalisesti hermot siihen tosiasiaan että en osaa tehdä niitä koon 38 sukkia. Tai siis ylipäätään muita kuin 40+. Tuli nimittäin taas kerran yhdet liian isot lahjasukat. Vaikka kaikki ostaminen näin hoitovapaalla aiheuttaa suunnatonta morkkista, enemmän ärsyttää se että sukat menee pilalle. No siis toki isojen kanssa pärjää aina eli voihan ne purkaa ja tehdä lyhyemmiksi mutta suhteeni purkamiseen lienee sekin jo kaikille tuttu. Joten ostin koon 38 sukkablockit. Tässä taloudessa kun ei ole eläviä aikuisten sukkamuotteja kuin yhdessä koossa. Toki nämä ovat tarkoitettu ensisijaisesti sukkien viimeistelyyn mutta toimii mun tapauksessa myös sovitus- ja kuvausmallina. Ja pakko muuten mainita että minähän yritin ensin tehdä tällaiset itse niistä Ikean ohuista leikkuulaudoista mistä muutkin ovat tehneet mutta pelkkien mittojen perusteella vapaalla kädellä piirrettynä ei onnistunut erityisen hyvin.


Tilasin ne Succaplokilta ja laitoin samaan tilaukseen myös puikkostopparit koska niitä ei ole koskaan liikaa. Nämä on tehty rikki menneestä skeittilaudasta, aika hauskaa!Mulla on entuudestaan muutama Ullakon puikotin ja haluan kyllä että kaikissa keskeneräisissä viiden puikon töissä on joku stoppari. Eikä vain siksi että pyörivät laukun pohjalla vaan myös siltä varalta että jostain syystä vauva saa neuleen käsiinsä ja irrottaa puikot. On meinaan käynyt niin. Toki en jätä lankoja vauvan ulottuville vartioimatta (ettei kieputa niitä raajojen tai kaulan ympärille) mutta se puikkojen nyppääminen käy niiiiiiiin äkkiä.Paketin mukana tuli myös ylläri enkä ollut osannut lainkaan varautua moiseen! Kyllä taitavat siellä Succaplokilla tietää miten pienestä sitä voikin niin kovin suunnattomasti ilahtua!


Ihanaa, lempipuikkokokojeni puikkomitta, sattumalta sopii väreistään mun tarvikepussukan vetoketjusta roikkumaan. Kiitos!


Voi materiaalionnea. Eikä näitä tarvitse edes merkitä lankalaihis-exceltaulukkoon kun eivät ole lankaa! :D

6 kommenttia:

 1. Mahtavat räsymattosukat tulossa!! Mä olen just tekemässä niistä ohjetta blogiin kun sain niin paljon kysymyksiä 😉

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ostin langat jo syksyllä, nyt innostuin ottaan ne puikoille kun näin sun sukat :D Räsymattosukat on ihania! ihan perussukkaohjeella mä oon näitä aina tehnyt :)

   Poista
 2. Mä tilasin Succablockit jo joskus talvella, mutta arvaa olenko yksiäkään sukkia neulonut sen jälkeen... Se itse tekeminen kävi myös mulla mielessä, mutta tulin järkiini. :)

  VastaaPoista
 3. I feel you! Mun kaviot on kokoa 41 ja miehen 45, enkä osaa tehdä sellaisia tavan 38-kokoisia sukkia, mitkä menisivät keskivertonaisen jalkaan. Näyttävät keskeneräisinä lasten sukilta, ja siksi päädyn tekemään aina liian isot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, nimenomaan, lasten sukilta näyttää ja sitten tulee neulottua vähän extraa ja taas on nelkytjotain :D

   Poista