Sivut

maanantai 25. heinäkuuta 2016

Tärkeintä ei ole valmiit sukat vaan sukista jääneet jämänöttöset

Minäkin hurahdin. Melkeinpä kaikissa, siis ihan kaikissa, kotimaisissa ja ulkomaalaisissa podcasteissa joita seuraan tai olen katsonut vähän ja todennut että en ala seuraan, neulotaan The coziest memory blanketia. Monta kuukautta olin sitä mieltä että ihan hirvittävän rumia ja en minä vieläkään sisälle semmoista peittohirvitystä ottaisi mutta tiedättekö kun kummasti alkaa silmä tottuun asioihin joita joka tuutista syötetään. Niinpä sain ajatuksen että mun on ihan pakko saada tuollainen rattaisiin syksyksi. Eli aika pientä siis teen, vaunupeittoa.

Näissäkin kuvissa apuna tosiaan 11 kuukautta vanha assistentti.


Peitolle on siis kirjoitettu ihan ohje mutta ideana on siis neuloa ns dominoneuletta, johon löytyy kyllä ohjetta ihan joka paikasta, esim Novitalta ja Dropsiltakin. Tämän peiton ajatuksena on siis neuloa jämälangoista muistopeittoa. Itse otin silmukkamäärät suoraan ohjeesa eli 23 silmukkaa molempiin reunoihin. Mutta koska minulla ei ole riittävästi pelkästään fingering-paksuisia jämiä, olen surutta neulonut sekaan myös "Nalle-vahvuisia", poimin niihin vain 20-21 silmukkaa ja teen 3 mm puikoilla ne ruudut, kun sitten taas ohuemmat teen 2,5 mm puikoilla. Ruuduista tulee saman kokoisia, paksuuseroa vain on mutta se ei haittaa. Lisäksi varmuuden vuoksi neulon ne paksummat keskelle peittoa, enkä reunoille.


Peittoprojektin innoittaman mun on tietenkin ollut pakko neuloa sukiksi varaston lankoja jotta saan niistä ne jämät. Yritin taas harjoitella sitä kokoa 38 mutta liian isot tuli. Nämä neuloin raidoittaen kahdesta eri sävyisestä Gründl Hot Socks Diamond mit Merino -langasta jotka ostin viime syksynä Lentävästä Lapasesta juurikin tällaisia sukkia varten mutta eivät sitten inspiroineetkaan heti vaan vasta nyt kun halusin niitä lankoja peittoonkin mutta olisi tuntunut väärältä ottaa täysistä keristä. Motivaattorinsa kullakin :D



Peiton vuoksi olin siis todella iloinen myös neulefestareilta saaduista minivyyhdeistä sillä ne pääsevät myös muistoiksi peittoon.



Minulla on nyt noin puolet ruuduista neulottuna mutta kokoa pitää ehkä arvioida sitten vielä uudelleen, onneksi tätä voi jatkaa loputtomiin eikä tarvitse heti aloittaessa tietää montako tarvitsee!


Ja olen sen verran huijannut että olen ottanut jämäpussit lainaan myös siskoltani (ja tosiaan lainaan, jämäroskikseksi en ala vaan vien loput takaisin). Hän kysyi että no mitä muistoja nuo minussa herättää.  No sitä, että istuin hänen sohvallaan neulomassa hänen luksuslankajämiään omien halpalankojeni sekaan samalla kun hän valmisti ruokaa ja kaitsi lapsiani, just ihana muisto! ;) Ja onhan monista niistä langoista neulottu mun lapsilleni vaatetta ja sukkaa.

Toistaiseksi siis joka neliö on eri kerästä mutta varmasti loppua kohden tulee jo tupliakin.

26 kommenttia:

  1. Hyvä idea käyttää jämälangat peittoon. Siitä on jo aikaa, kun kokeilin dominoneuletta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosin mulle jämälangat eivät ole koskaan olleet mikään ongelma koska tykkään tehdä jämälankaprojekteja :D Mä olen kans tehnyt dominoa ennenkin, tosi en peittoa.

      Poista
  2. Kummasti vaan se silmä tottuu kaikkeen mitä näkee koko ajan, itellä on käynyt monen muotijutun kanssa sama. Ja nerokasta että noi palat neulotaan suoraan kiinni toisiinsa, en ikinä jaksaisi ommelle tollaista tilkkumäärää yhteen vaikka neulonta sujuisikin varmaan aika sutjakasti. Yksi kolmiopeitto jäi kesken juuri tästä syystä, kun tajusin että en ikinä tule neulomaan niitä yhteen. Onneksi tajusin virheen ajoissa kun olin virkannut alle 10 kolmiota. Pitäisköhän käyttää siihen ostetut langat sen sijaan tälläiseen peittoon....:P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo se on kyllä aina yhtä hämmentävää kun huomaa että on alkanut tykkään jostain mitä näkee joka paikassa ja ensin ei tykännyt :D Ja tämä on tosiaan siitä tosi mukava kun ei tarvitse ommella mitään toisiinsa kiinni :)

      Poista
  3. Peittotekelekin on ihana, mutta erityisesti ihailen tätä assistenttiasi :D - millaisen innon hän imeekään kaikista näistä avustajan hommistaan - hänestä kuulemme vielä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, hän tykkää selkeästi näistä kuvausassistentin hommista! :D

      Poista
  4. Ihania neulomuksia jälleen kerran, sekä sukat että peitto. Ei takuulla tule ikinä kahta samanlaista peittoa.

    VastaaPoista
  5. Sukat on kyllä tosi nätit. Ja hassua, en ole ennen tajunnut yhtään mistä dominoneuleessa on kysymys, mutta noista sinun kuvista tajusin sen heti, ilman minkään ohjeen lukemista. Aika nerokasta että palat saa neulomalla toisiinsa heti kiinni - tosin ei mikään mukana kuljetettava työ sitten loppuvaiheessa enää.

    Pakko tota varmaan on kokeilla, vaikka ei siitä ikinä valmista peittoa tule, itseni tuntien.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, se on parasta että ei tarvitse yhdistellä palasia ollenkaan! :) Ainahan voi tehdä jonkin pienemmänkin työn :)

      Poista
  6. Dominopeitto on helppo tapa käyttää jämiä. Näin se vaan käy-- aikansa katselee ja lopulta jo tekee itselleen torkkupeiton.;)

    VastaaPoista
  7. Tuosta tulee nätti. Mun oma peitto ei ole edistynyt ollenkaan piiiitkään aikaan, heh.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullakin nyt alkoi vähän tökkiin jo se mutta on niin lähellä tulla valmiiksi että pakko se on neuloa! :D

      Poista
  8. Hei, tämä on mun ensimmäinen blogikommentti ikinä ja sen sai aikaan sun tyttö. Haluan vaan kertoa, että hän saa aina hymyn huulilleni. Mulla on viikon vanhempi poika, ehkä juuri siksi hän tuntuu niin tutun suloiselta. Tykkään blogistasi, se saa mut usein hyvälle tuulelle.

    VastaaPoista
  9. Voi ei, pitääkö minunkin :P Näyttää niin hyvältä...

    VastaaPoista
  10. Tuohan on hauska! En juuri neuleblogeja seuraa, mutta aina kun jossain piipahdan, löytyy jotain herkkua!

    VastaaPoista
  11. Mie puolestani neulon parhaillaan sellaisia neliöitä joista koostetaan vähän isompia peittoja, sellaisia "Äiti Teresa"- peittoja. Vien ne neliöt äidille, hän ompelee niistä peiton ja vie ne SPR:lle :3

    VastaaPoista
  12. Upea tulee! miten nuo tilkut päätellään?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jokainen varmaan päättelee samalla tyylillä kuin muutkin neuleensa :)

      Poista