Sivut

torstai 21. heinäkuuta 2016

Sukkia

Molemmat siskoni kasvivärjäävät lankoja joka kesä ja itse en ole erityisesti ollut kiinnostunut muuta kuin seuraneidiksi sillä ne vaalean vihreät ja ruskeat eivät ihan ole meikäläisen värimaailmaa. Nyt kuitenkin oli semmoinen sävy että minäkin kiinnostuin kummasti! Sipulinkuorilla värjäten saa siis todella intensiivisen kaunista punaruskeata sävyä mutta nämä kerät olivatkin värjätty sipulinkuoriliemellä josta oli jo värjätty yksi vai oliko jopa kaksi erää. Eli ihan se jämäliemi ja silti näin kertakaikkisen upean mahtavan kirkas semisolidi keltainen! Aivan paras!


Pohjalankana värjäyksessä oli Dropsin Fabel. Neuloin 2,5 mm puikoilla, ohjetta en käyttänyt. Olin nähnyt jollain työn alla sukat jossa tällaista vinoraitaa jossa kaksi reikää vierekkäin ja tein sitten sellaiset kuvan perusteella. Nämä ovat kuitenkin herättäneet niin paljon kysymyksiä (mikä ihana lanka? Mikä ihana malli? No siskon värjäämä ja hatusta vedetty) että etsin käsiini sen ohjeen jolla niitä sukkia oli tehty joista inspiraation näihin otin. Eli Anastasia Socks Ravelryssa (ilmainen ohje ja pelkän kaavion perusteella varmasti jo onnistuu).  Vastaavaa löytyy myös Niina Laitisen Tenkkapoo-sukista (myös ilmainen).


Viimeisen reikärivin olisi voinut jättää kyllä pois, nyt pelkään että on aika heikoilla jos jää varpaankynnet pitkiksi. Lisäksi kuviossa näkyy todella ikävästi puikkojen vaihtumiskohdat. Olisi pitänyt tehdä magic loopilla (jota en ikinä tee) tai sitten siirrellä silmukoita puikoilta toisille kuvion edetessä. Noh, eiköhän pahimmat kohdat sitten käytön ja pesujen myötä tasaannu.



Kertakaikkiaan ihanat sukat. Etenkin tuo väri!


Ja ei, en ole raskaana, olen vain jättänyt vatsan muistoksi. Muuten kiva kuva joten en pömpän takia jätä julkaisematta, koittakaa kestää.

Mutta hei, laitanpa samaan postaukseen vielä toisetkin sukat. Nimittäin kokoa 38! Kun esittelin äidilleni neulotut Monkey-sukat, kommentoi mieheni sisko että kukahan tekisi hänellekin. En yleensä ikinä tartu vihjeisiin koska pyynnöstä tekeminen on yleensä ottaen stressaavaa ja siten vastenmielistä ja kun omiakin projekteja on jonossa aina niin paljon, ei vaan houkuta. Mutta nyt sattui käymään tuuri sillä innostuin ja kyllä, neuloin! Oltiin menossa pitkästä aikaa kyläileen ja ajattelin että siinäpä oiva tuliainen. Ja niistä ilmeisesti sitten taisi tosiaan tulla oikean kokoiset! Hurraa!



Malli: Cookie A: Monkey (kirjasta Knit. Sock. Love)
Lanka: Arwetta Classis
Puikot: 2,5 mm



Hei tonttu-ukot hyppikää, nyt on riemu raikkahin aika!

11 kommenttia:

  1. Ihania sukkia! Ehdottomasti pitäs kokeilla noita sipulinkuoria värjäyksessä.

    VastaaPoista
  2. Juu, kiitos, ihanan väriset ja just oikean kokoiset sukat! Kauniit on nuo keltaisetkin, mutta punainen on mun lemppari.

    VastaaPoista
  3. "Ja ei, en ole raskaana, olen vain jättänyt vatsan muistoksi." Ihan mieletöntä, rupeen heti käyttään tota lausetta :D Tosin ei toimi ihan samanlailla ku ei mun mahassa oo mitään kasvanukaan koskaan, heh.

    Joo ja hienoja sukkia kuten aina :)

    VastaaPoista
  4. Hei mistä noi sun legginsit on? Aivan ihanat! Olet varmaan kyllä kertonut sen joskus täällä blogissa, mutta ei pysty enää muistamaan/etsimään vastausta... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen ommellut itse minta vuotta sitten. Kangasta ei siis saa enää sieltä mistä itse aikoinani sitä tilasin (silloinen kestovaippakauppa, nyk. Ilmeisesti nimeltään Jyväskylän kangaskauppa)

      Poista
  5. Teet niin hienoja käsitöitä ja ihan äikän open statuksella kehun sanallista ilmaisuasi! Blogisi on huippu.

    VastaaPoista
  6. Lykkään nyt tähän postaukseen kommentin vaikka koskee koko blogia: eksyin tänne etsiessäni neuleohjeita taaperolle, ja jäin lukemaan. Tosi ihana blogi, sulla on suloiset ja onnellisen näköiset lapset, ja teillä näyttää olevan hauskaa keskenänne! Kiitos paljon ohjeista. Tosi rohkaisevaa että saat pientenkin aikana neulottua, ehkä minäkin kohta tuon nyt puolivuosikkaan salliessa!

    VastaaPoista