Sivut

lauantai 30. heinäkuuta 2016

Skidit festarit 2016

Oltiin tänään ensimmäistä kertaa Skidit festareilla ja tykästyttiin kyllä kovasti!  Mentiin jäbän kanssa ihan kahdestaan äiti-poika-laatuaikaa, sillä turha vauvaa on tuollaiseen mukaan ottaa, jos ei ole pakko ja säästyipä rahaakin, kun ei tarvinnut maksaa kahta aikuista sisään. Olen kyllä vähän kateellinen, sillä mies ja vauva olivat pelanneet Pokemon Go:ta ja päässeet siis aika paljon edelle mua, mutta ehkä pääsen siitä yli, kunhan mies palaa töihin ja voidaan ottaa vahinko takaisin. Siis joo, olen aivan koukussa Pokemonpeliin ja siitä syystä blogin kommentteihin vastaaminenkin on vähän jäänyt, koska makaan illat jalat pystyssä sohvalla. Yritän nyt kyllä tsempata!


Festareilla en kuitenkaan Pokemoneja metsästänyt, vaan nautittiin täysillä menosta ja meiningistä.


Koko paikka miljöönä oli mulle ihan uusi, sillä silloin kun yöelämä vielä aktiivisesti kuului arkeeni ja jos jostain syystä eksyttiin Kallioon, niin käytiin kyllä ihan tosi paljon kämäsemmissä kuppiloissa. En ole tiennyt tällaisesta mitään! Ohjelmaa oli siis myös sisätiloissa ja baari/yökerhomeininki teki lapseen vaikutuksen. Siis sokkeloiset kujat, portaikot ja värikäs sisustus. Piti ihan neuvotella pitkään, että käytäisiin välillä ulkonakin.


Musiikkihommat meiltä meni vähän ohitse, mitä nyt sen verran kuulin että joku bändi veti Disney-leffojen lauluja ja liikuituin Tuulen värit -biisistä (Pocahontas), koska se on niin ihana. Mentiin tosiaan festareille heti kun ne alkoivat ja otin kuvia silloin, kun väkeä oli vielä todella vähän. Siksi näyttää niin autiolta.



Kierreltiin jonkin verran työpajoissa ja leikkipaikoilla ja parasta oli arvatenkin jättisaippuakuplat ja ränniautot.






Pyöriteltiin siemenpommit, askarreltiin ja väritettiin ja tottakai leikittiin. Trampoliinille oli niin kova jono, että se jätettiin välistä. Ja aika paljon muutakin jäi välistä sillä epäilen ettei edes löydetty kaikkia juttuja, saatika että oltaisiin ehditty.






Olen kuullut, tai siis lukenut, näistä festareista todella paljon vuosien mittaan. Oma kokemukseni oli vain ja ainoastaan positiivinen. Tosi kivaa ohjelmaa ja tekemistä lapsille ihan mielettömän kivalla paikalla. Väkeä oli sopivasti, ettei jonot muodostuneet mahdottomiksi, oli myös ns tavallista ruokaa (jota lapsi ei silti syönyt koska vääränmuotoiset makaronit ja mitä näitä nyt on) ja tykkään festarin graafisesta ilmeestä ihan tosi paljon (ja se toistui siellä joka paikassa).



Viimeinen tunti ennen lopullista väsähtämistä vietettiin paikalla olevassa ambulanssissa ja roska-autossa, vähän vuorotellen että muillakin oli mahdollisuus päästä. Ihanaa kun roska-auton setä antoi luvan painaa kaikkia nappuloita ja renklata joka vipua ja valoa. Ambulanssissakin tyyppi selasi navigaattoria ja mittaili happisaturaatiota ja vaikka mitä kun heittäytyi jo niin tuttavalliseksi ensihoitajien kanssa. Kyllä ne vaan nuo isot autot ja koneet iskee meidän pikkupoikaan todella kovaa.




Oli joka euron arvoinen kokemus.

Mutta sen verran kritiikkiä, että en meinannut millään löytää festareiden kotisivuilta kellonaikaa jolloin portit aukeaa! Facebooksivuilta sitten löytyi, mutta oletusarvoisesti itse ainakin ensin googletan tapahtumia ja päädyn niiden kotisivuille kuin etsin FB:stä.

8 kommenttia:

  1. Onpas värikkäät ja hauskankuuloiset festarit.
    Ihania noi isot kuplat.
    ~M~

    VastaaPoista
  2. Kuulostaa mahtavalta! Jos näitä järjestetään myös ensi vuonna, taidan mennä itsekin muutaman lapsenmielisen ystäväni kanssa xD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eiköhän nämä jatkossakin järjestetä joten sekaan vaan!

      Poista
  3. Kyllä Helsinki on ruma ja slangi ruman kuuloista, näin voi taas itsetyytyväisesti kauempaa todeta :S

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla että olet tyytyväinen siihen että asut siellä etkä Helsingissä niin ei tarvitse katsella mielestäsi rumaa kaupunkia :) Kaikkea muutakin hyvää sinulle!

      Poista
  4. Nämä festarit on menneet meikäläiseltä täysin ohi... okei, ei ole omia lapsia mutta alle kouluikäiset veljenpojat voisi innostua tästä. Ehkä ensi vuonna sitten!

    VastaaPoista