Sivut

perjantai 22. heinäkuuta 2016

Lasten Kaivos Outokummussa

Nyt kuulkaas huh huh! Käytiin sellaisessa teemapuistossa että jäi kevyesti Muumimaailmakin kakkoseksi. Tai riippuu toki ehkä vähän siitä kuinka kova Muumifani on.


No mutta kuten on yleisesti tiedossa, meillä ainakin asuu muutama junafani ja yksi pieni sellainen on myös erityisen kiinnostunut tunneleista ja ylipäätään kaikesta mihin liittyy raiteet. Oltiin kuultu että Outokummussa on tosi kiva Lasten Kaivos ja se näytti nettisivujenkin perusteella just eikä melkein huikealta mestalta mutta totuus oli jotain silti paljon suurempaa. Siis VAU MIKÄ TEEMAPUISTO! Niin oli kyllä jokainen pienikin juttu vimpan päälle teeman mukaan vai mitä mieltä olette?

Ulkona oli mm rinnerikastamo - ja kaivostornikiipeilytelineet, tuttua Lappset-leikkipuistovälinettä mutta kustomoitu ikään kuin pienoismalliksi alueen aidoista rakennuksista.  Kiipeilytelinekompleksissa oli myös aidon näköinen prosessinohjauspaneeli josta nappeja painamalla sai mm räjäytysääniä. On meilläkin päin yhdessä leikkipuistossa pieni hiekankuljetusjuttu mutta se kalpeni kyllä mennen tullen verrattuna siihen mitä täällä on. Näiden lisäksi oli muitakin leikkipuistolaitteita ja polkuautorata.

Sisällä oli hiekankuljettimia myös ja lisäksi aivan törkeen hieno rata jossa hiekkaa sai lykkiä vaunuilla raiteita pitkin ja siellä oli tunnelikin. Siis meidän lapset olivat tästä aivan pähkinöinä, myös vauva joka pääsi kyytiin kun löydettiin vaunu jota ei saatu yrityksistä huolimatta kipattua. Siis kertakaikkiaan huikea!
Ja mitä olisi kaivosteemapuisto ilman aitoa kaivosjuna-ajelua? Niin ei mitään! Juna oli siis alkuperäinen mutta rata rakennettu myöhemmin. Junakyytiin pääsi pienestä lisämaksusta.Koska paikassa oli myös kaivosmuseo ja koko alue siis vanhaa kaivosaluetta, oli miljöö todellakin kohdillaan. Pojat kiipesivät korkeimpaankin torniin. Alueen hampurilaisravintolakin testattiin ja hyväksi havaittiin. Ei ollut mitään kämästä pikaruokaa se.

Kaivosmuseossa oli toki myös kaivos.

Jos nyt ihan pakko on jotain negatiivista keksiä niin puistossa ei oltu kovin hyvin huomioitu pikkusisaruksia. Monella kun varmasti semmoinen pikkuavec sattuu oleen matkassa niin vauvoille oli lähinnä hiekan syömistä ja hiekkalelujen imeskelyä. Jo vaikka yksi vauvojen keinu pelastaisi paljon. Ja vähän ehkä jotain aidattua leikkialuetta minityypeillekin.


Esikoiselle paikka oli kyllä aivan nappivalinta. Viime kesänä ei varmasti olisi vielä saanut ihan kaikkea irti paikan leikkimahdollisuuksista joten en suosittele välttämättä alle 4-vuotiaille. Mutta muuten ehdottomasti käymisen arvoinen paikka! Että jos sielläpäin liikutte niin en sano että poiketkaa vaan että varatkaa päivä tätä varten, mekin olimme siellä muutamaa minuuttia vajaat koko aukioloajan eli 8 tuntia. Ja oltaisiin viihdytty pidempäänkin. Tässä postauksessa ei siis todellakaan tullut kattavaa raporttia, niin paljon siellä oli kaikkea.

Ja ei siis ihan vain tämän takia ajettu 400 km suuntaansa vaan oltiin näillä suunnilla sukuloimassa. Ja luulen että jäbä pitää nyt huolen siitä että aletaan vieraileen tällä puolen Suomea vähän useamminkin.

24 kommenttia:

 1. No, wow! Mahtava paikka! Eikä näytä olevan ruuhkaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt ei tosiaan ollut ruuhkaa joten hyvä juttu meidän vierailun kannalta mutta toki puiston puolesta toivon että kävijöitä olisi sankoin joukoin :)

   Poista
 2. Wau! Enpä ole ikinä kuullut tuosta paikasta. Vaikuttaa tosi kivalta lapsiperhekohteelta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En mäkään ollut kuullut muuta kuin tosiaan paikalliselta lasten tädiltä. En tiedä sitten että miten laajasti markkinoivat paikkaa.

   Poista
 3. Kyllä on hieno!! Laitoin "to-go" listalle tämän. Jospa joskus olisi asiaa sinne itäsuomeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti listalle ettei sitten unohdu jos joskus onkin asiaa sinnepäin :D

   Poista
 4. Tälle kesälle suunniteltiin itäsuomen kierrosta. Onneksi ei ehditty, koska tämä paikka ois jääny käymättä. Mutta ens kesänä ei pitäs olla kylppäriremonttia. Kohdelistalle siis. 😊

  VastaaPoista
 5. Kyllä on hyvä mainos lasten kaivokselle, mutta on se sen arvoinen. Olin varma, että pidätte enkä ollut väärässä. Hienoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On niin huikea paikka että enemmän kuin mielellään bloggaa aiheesta! :)

   Poista
 6. Meidän lasten suosikki jo useammalta kesältä! Samalla seudulla kun asustellaan ;-)

  VastaaPoista
 7. ihan pari minuuttia sitten sanoin miehelle et tonne voitas tehdä kesäretki (ei oo ees niin kovin kaukana niin yöx kotiin) ja tää postaus vaan vahvisti et pakko päästä tonne :)

  VastaaPoista
 8. Näin paikkakunnalla asuvana voin todeta ettei hehkutus ole turhaa. Vanha Kaivos ja Lastenkaivos on äärimmäisen mielenkiintoinen kokonaisuus lapsille ja aikuisille. Hyvä pointti tuo, ettei ihan pikkuisia ole huomioitu. Toivottavasti olette laittaneet palautetta asiasta :) Oli hienoa lukea tämä kirjoitus. Kiitos! Vielä pitää lisätä vinkkinä, että tehkää hyvät ihmiset nousu Keretin-torniin, silloin kun nousuja järjestetään. Huima kokemus ja mahdollisuus selättää korkeanpaikan kammo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, siellä oli palautelomakkeita niin kirjoitin sellaiseen tuosta vauvojen tekemisen puutteesta :)

   Poista
 9. Jos aluelippu ostettuna ei pitäisi junasta joutua maksamaan extraa. Terveisin paikallinen veronmaksaja. :)

  VastaaPoista
 10. Toi on kyllä ihan huikee paikka! ollaan myös siellä vierailtu sukulaisreissun ohessa. Huippuja nää sun postaukset retkikohteista, oon saanu monta kohdetta tietooni. Yks päivä mies tuskaili ettei oo mitään järkevää retkikohdetta, niin sanoin katsastavani yhestä blogista vinkkiä- sieltä löytyy varmasti ;) Kiitos siis kun näitä teet! Ja ennenkaikkea ihan oikeesti, eikä mitään "kaikki on loistavaa ja ihanaa. Liput saatu blogiyhteistyön kautta." ;P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi, ihana kuulla että täältä on haettu vinkkiä! Se onkin yksi syy miksi näitä kirjoittelen sillä itsekin etsin niin usein jostain jotain tekemistä tai siis menokohteita. Joten suuri jee että olen ollut hyödyksi! :)

   Ja olen mä joskus pyytänyt sisäänpääsyä blogimerkintää vastaan (pari vuotta sitten Muumimaailmaan ainakin ja nyt yritin Puuhamaahan mutta mun viestiin ei koskaan vastattu, höh!) mutta merkkaan ne aina heti ensimmäiselle riville jos on liput saatu. Yleensä en jaksa ennakoida ja suunnitella vaan menen sit vaan kun sattuu huvittaan ja maksan kovalla rahalla :D Vaikka järkeväähän se tavallaan olisi ainakin nyt kotihoidontuella eläessä yrittää hyödyntää blogia mutta itsekin tykkään jostain syystä silti enemmän postauksista jotka eivät ole yhteistyötä vaikka sisältö olisikin täysin sama. Riippumatta siitä onko yhteistyö tullut bloggaajan vai kohteen toiveesta.

   Poista
  2. Joo, toki ymmärrän sellasen satunnaisen blogin hyödyntämisen- tavallaan se kuuluukin ihan pakettiin. Mutta moniamonia vuosia blogeja seuranneena oon surukseni todennu, että lähes aina kun blogi kasvaa tarpeeksi ja alkaa yhteistyökuviot (liian aktiivisesti), myös sisältö muuttuu ja ei tuu enää niin hyviä juttuja. Jotenki menee helposti se "oma" juttu ja tyyli, kun menee vaan tuotteiden esittelyks ja suositteluksi. Näin kärjistettynä :D
   Siis semmoset alkaa niin ärsyttää, että yhteäkkiä 6/10 blogissa hehkutetaan mitään kritisoimatta jotain samaa juttua ja ne on saatu juur yhteistyön merkeissä.
   Oon varmaa tosi kalkkis ja jotaki, mut tykkään vähän aidomman olosista ja vähemmän lahjuksia hyödyntävistä jutuista :D

   Poista
  3. Mulla sama homma, tykkään aidommasta :) Ja sit ärsyttää sikana jos ilmoitetaan vasta lopussa että olikin yhteistyö. Tai jos ei kerrota ollenkaan ja satun tietään että tuote/palvelu on saatu.

   Poista
 11. Tänään just käytiin vähän vajaa 2 vee typyn kanssa siellä ja kyllä neito viihtyi hyvin koko 6 tuntia kun alueella kierreltiin vaikka ei varsinaisesti hänen ikäsilleen tarkotettuja juttuja ollu. Niin paljon oli tutkittavaa että ei haitannu vaikka ei ihan päässytkään kiipeilemään isoihin telineisiin yms. Huippu paikka oli kyllä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla, että pienempienkin kanssa viihtyy. Onhan siellä kyllä hurjasti nähtävää ja tekemistä!

   Poista