Sivut

lauantai 5. maaliskuuta 2016

Safkaa skideille

En ole muistaakseni koskaan ennen ostanut reseptikirjaa. Lahjaksi olen jokusen saanut niihin aikoihin kun muutin pois kotoa ja käytössä on myös ikivanhat kotitaloustuntien monisteet (kyllä!). Yleensä kuitenkin etsin reseptit netistä. Valion sivuilta tai mammablogeista. En ruokablogeista koska ne menee vähän liian korkealta yli meikäläisen tason. Vaikka ruokabloggaajan tekemä kirja se taitaa tämäkin olla.

(Joo, en ole kokki. Olen bio- ja elintarviketekniikan insinööri ja ne ovat kaksi täysin eri asiaa ja ammattia.)

Niin minä vaan menin ja hurahdin ja ostin (koska ne mammablogit tätä hehkutti kesällä) Safkaa skideille -kirjan missä on ihanat kuvat, ihanat tarinat ja siinä on lapsuus. Siinä on perunoita. Tässä on ihan tavallisia ja perinteisiä ohjeita joista jopa minä osaan tehdä ilman kirjaakin jotain, kuten bravuurini siskonmakkarakeitto, uunilohi ja pinaattiletut. Mutta muistaakseni en ole koskaan ennen tehnyt nakkikastiketta! Nyt olen. Ja possukastiketta kans. Hetkeksi on unohdettu pavut, kuskus, fetajuustot sun muut. Viherpirtelöistä puhumattakaan. (Mutta avokadopasta löytyy.) Rakastan tätä kirjaa! Harmi vaan että siinä ei ole yhtäkään tyhjää lehtistä alussa eikä lopussa minne lisätä ne muutamat ruuat joita meillä reseptin mukaan usein tehdään mutta ei löydy tästä. Kuiva-ainekaapin oven sisäpuolella tulee siis edelleen roikkuun teipillä epämääräisiä tulosteita kunnes saan askarreltua sen pitkään to do -listalla olleen reseptikansion.






Parasta on se ettei ole tarvinnut vähään aikaan niin kamalasti pohtia että mitä tänään syötäisiin (siis oikeesti se tuska kun ei vaan keksi mitään!) vaan tämä kirja on totisesti inspiroinut ja vielä on tosi paljon keittelemättäkin!

10 kommenttia:

  1. Voi, onko siellä sellaisen perinteisen jauhelihakastikkeen ohje? Se sellainen ruskea kastike, ei mitään tomaattisoosia? Ei sillä etteikö sellaiseen löydy hurjasti reseptejä vaikka Kotikokista, mutta mä en ole vielä koskaan saanut sitä maistumaan yhtään samalnaiselta kuin äiti - tai mummo! Aaaa, nostalgiaa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On! Heti eka resepti. Siis jauhelihakastike jossa ei ole tomaattimössöä vaan voita+vehnäjauhoja ja lihalientä.

      Poista
  2. Oi, tuo pitää hankkia! Ainainen ongelma, mitä tänään syötäisiin, on ärsyttävä!!! Tuo kirja vois hyvin monesti pelastaa tilanteen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No joo! Tää on siitäkin hyvä että ei tarvi yhden aterian takia ostaa kymmentä uutta maustepussia mitä ei muihin ruokiin tarvi :D

      Poista
  3. Haa, mullakin on edelleen tuo 16 vuoden takainen seiskaluokan köksänvihko käytössä! Siellä on pari kivaa niin perus-perus-reseptiä, että jos olen osannut tehdä niistä jo 13-vuotiaana, osaan nytkin!

    VastaaPoista
  4. Meillä ei edes ole skidejä mutta kirjan hankinta houkuttaisi hurjasti. Se nostalgia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siitä vaan, mitäpä sillä nimellä on väliä. Nostalgiaruokaa aikuisille! :)

      Poista
  5. Mäkin teen lihapullat köksänkirjan ohjeella. Itse kirjaa mulla ei ole, koska se on käytössä - meidän äidillä. :D

    VastaaPoista
  6. Tilasin netistä kirjan ja voi että miten yllätyin resepteistä. Helppoja ja sit ihan perustarvikkeilla voi tehdä vaikka mitä. Jospa nyt sais uuden kipinän ruoanlaittoon joka on ollu vähän hukassa .Kuvat oli niin hyviä että nälkä tuli kirjaa katellessa. Kiitos kun vinkkasit kirjasta. Huomenna aion kokeilla sitä omenakaurapuuroa vai mikä se nyt oli.

    VastaaPoista