Sivut

lauantai 16. tammikuuta 2016

Arnet ja Carlosit

Tämä on ehkä hyvä aloittaa sillä että en todellakaan ole tällaisten valmiiksi kuvioitujen lankojen ylin ystävä. Raidat on eri asia ja semmoset järkevät pätkävärjätyt ovat kivoja mutta sarjassamme Nallen marjaretki niin nou nou. Ja mitä muuta tämä Arne ja Carlos -lanka sitten on kuin vaan vähän kalliimpi marjaretki. Mutta kun joulun aikaan siskoni naurahti että Ravelryssa oli listattu tämä suosituimmaksi uutuuslangaksi 2015 niin jotain naksahti sitten päässä kun käytiin lankakaupassa ja kerä hyppäsi ostoskoriin.



Valinnan tein puhtaasti värin perusteella. Ja nyt kyllä vituttaa, jumalauta niin vituttaa. Lähinnä se että miksi en googlettanut sen vertaa että olisin nähnyt minkä näköistä mistäkin värivaihtoehdosta tulee. Vaikka tämä nyt ehkä jotenkin etäisesti muistuttaa sitä kuviota mitä vyötteen kuva lupasi niin eihän mistään käy ilmi että mitkä värit mihinkin kuvioon tulee jne. Nää on ihan törkeen rumat mutta silti jollain tapaa hienot. En tiedä. Mutta ei kuitenkaan niin hienot että olisin jaksanut nysvätä ja säätää että molemmissa sukissa olisi kuviot justiinsa samoissa kohdissa. Ruma lanka mutta tulipahan ostettua ja jopa neulottuakin pois kuleksimasta. 


Lanka: Schachenmayr Regia Design Line by Arne & Carlos
Puikot: 2,5 mm


Mutta ehdottomasti käytän sukkia sillä onhan nämä ihan kivat jos ei ota huomioon vääriä odotuksia ja mielipahaa. Ja onhan nää silti Arne ja Carlos -sukat!!! Ja viime vuoden suosituinta uutuslankaa, perskuta sentään!

41 kommenttia:

  1. Joo se on kyllä niin väärin, että ne kerät näyttää kivoilta ja sellasilta, että tekis mieli ostaa pois mutta sitten kun saa neulotun sukan/minkätahansamuun käteen, on se vaan pelkkää värioksennusta. :( Miksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä! Ja ehdottomasti joka ikisestä valmiiksi kuvioidusta langasta pitäisi olla mallisukka tai sellaisen kuva esillä!

      Poista
  2. Juu pitäisi aina olla malli sukka jotta näkisi ettei osta sikaa säkissä.
    Mies muuten sai Tuomas Veturi sukat joululahjaksi. Että oli vaikeeta saada naama tehtyä, ja taisi tulla ennemmin kermitti kuin Tuomas, mutta tunnisti mies kuitenkin:) Blogistani löytyy kuva...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, mahtavaa, Tuomas Veturi -sukat! Mullakin oli kauheita vaikeuksia naaman kanssa.

      Poista
  3. Mun mielestä noi on kyl oikeinki hienot. Hyvin kelpaa käyttää!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Makuja on monia :D :D No joo, ei noi ihan hirveetkään ole :)

      Poista
  4. Ja taas päivän naurut! Kiitos. :)Eikä ole vahingoniloa, vaan niin suoraan taas annoit tulla. Ja näistä langoista oon samaa mieltä .

    VastaaPoista
  5. Hitto että nauratti nää sukat jo instassa! :D Ei millään pahalla, mutta on tosiaan aika rumat. Mulla on aina kauheet himikset monivärisiin lankoihin kun ne näyttää niin kivalta kerällä. Ja aina yhtä rumalta neulottuna! Joskus tulen järkiini, joskus en...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ne kerät on aina niin herkkuja!!! Mä en kovin usein näihin lankea ja nyt ehkä toivon mukaan vielä harvemmin. Ainakin pitää aina muistaa googlettaa ennen ostopäätöstä.

      Poista
  6. Haha, vaikea tosiaan sanoa ovatko hirveät vai niin hirveät, että jo hienot. :D Mutta varmasti lämmittävät varpaita hyvin joka tapauksessa, ja onhan sekin aika tärkeää.

    VastaaPoista
  7. Mulla on teoria. Mitä rumemmalta nuo raitahässäkkälangat näyttää kerällä, sitä kauniimpaa tulee neuleesta. Riippuen tietty siitä, mitä neuloo.. Mutta tämä teoria perustuu kokemukseen: mitä "kauniimmalta" lanka näyttää kerällä, sitä kamalampaa se on sitten neuleena.
    Alkuun menin aina siihen lankaan (ehhee), että ostin nättejä keriä ja kyllä minä niin monta kertaa mieleni pahoitin valmiista neuleesta.
    Nytpä ostan aina vain rumia keriä, niin en ainakaan pety.
    : D

    VastaaPoista
  8. Heeeei! Kantapäässä näyttää kivalta! Pitääkin kokeilla omasta jämäkerästä jotain tasoneuletta. Kerän alusta tein pehmokissan. Siinä se oli jotenkin siedettävää katsella. Tai mistäs minä tiedän, kun vein sen pikkuvauvalle hetikohta valmistumisen jälkeen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, kantapää on jees toisessa sukassa. Monesti joo tasona tulee jännempää!

      Poista
  9. No johan on kirjavat. Tykkään kyllä väreistä, mutta joku toinen raidoitusjärjestys tai sellanen vois olla parempi. Mut jos jotain positiivista ni tossa kantapäässä noi punavalkoset menee aika siistin näkösesti! Tollasta ruudukkoa, sitä sais olla vaik sukka täynnä.

    Mut mitä ihmettä on nuo ruskeansävyiset läntit hä?? Ja skippaisin kyllä ton vihreänkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun makuun noi ruskeat ja vihreätkin on jees mutta inhoan noita pilkkuja valkoisella pohjalla, ne kun menee joka kohdassa ihan eri lailla ja muutenkin yäk :D

      Poista
  10. Samaa mieltä, tuo kantapää näyttää kivalta. :)

    VastaaPoista
  11. Raitarytmi on tuossa langassa aika outo. Lilat raidat ja vaaleat pitkät ovat ihan eriparia, mutta silti tuli postauksesi nähtyä kauhea tarve saada just tuollainen yksi haastekerä ja nähdä, minkälaiset sukat niistä tulisi käsittelyssäni. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, toi on niin eriparia noi värikohdat! Siis todellakin jotain aivan muuta mitä vyötteen kuva antoi ymmärtää.

      Poista
    2. Jee, nyt mulla on ihan oma haastekerä ja linkistä pääsee katsomaan, kuinka siinä raidat raidottuu...

      http://scaritsa.vuodatus.net/lue/2016/01/regia-arne-carlos-puikolla

      Poista
  12. Heh, samaa mieltä sun kanssa näistä pätkävärjätyistä :) Luulen, että tuota lankaa ei ois ostanu kovinkaan moni, jos siinä ei ois ollu Arnen ja Carlosin kuvaa... Paitsi että työkaveri kyllä tykkää kaikista Nallen marjaretkistäkin :) Makuja on monia ja hyvä niin :)

    VastaaPoista
  13. Luulen että noista langoista tehdyt sukat viehättävät kaikkia jotka eivät edes yritä tehdä koskaan kirjoneuletta. Koska ainakin itselle kävi niin että kun aloin tehdä kirjoneuleita nousi kriteerit kaiken kirjavan suhteen huimasti! Sitä ennen oli vaan että vau, jos sukkaan sai muutakin kuin raitaa 😂

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti on näin juu :) Mäkin tiedän tyyppejä jotka ei jaksa sohlata monen kerän kanssa vaan tykkää tämmösestä valmiiksi kuvioidusta. Ja sitten jos tykkää nyhrätä kirjoneuletta, niin eihän nämä samalla tavalla kolahda.

      Poista
  14. Siis mitä, musta nää on just hienot! Jotain sellaista ysäri-psykedelia-graffitifiilistä! :)

    Sait muuten haasteen mun blogissa, tartu jos siltä tuntuu: http://thingstomakeanddooo.blogspot.fi/2016/01/villasukat-ja-yhden-blogin-tarina.html

    VastaaPoista
  15. Näitä on ollut hauska lukea jo pitkään. Viihdyttävää ja hyödyllistä. Suositellutkin olen. Kerran ajattelin, että mitä? Nyt meni riman tuolle puolelle, kielenkäyttö :( harmistua voi ilman v-sanoja...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen pahoillani että olen mielestäsi käyttänyt liikaa rumia sanoja. Kiitos palautteesta, pidetään mielessä. Välillä aina pääsee unohtuun että tätä lukee niin moni ihminen että itsesensuuria pitäisi lisätä vielä entisestään rutkasti jos haluaisi ettei kukaan pety, vedä hernettä nenään, huolestu tms. Kuten varmaan ymmärrät, kaikkia on mahdotonta miellyttää. Myönnän että kirosanojen poisjättäminen ei olisi edes mielistelyä vaan hyvien tapojen mukaista ja fiksua. Mutta harmistua voi ilman v-sanaa mutta vitutusta on hankala ilmaista ilman sitä. Kirjoitan spontaanisti ja tunteella joten näitä "ylilyöntejä" jotka nyt vaan valitettavasti ovat sitä mitä olen, pääsee sattuun.

      Poista
    2. Kiitos vastauksestasi :) En "vetänyt hernettä nenään". Olen ammattikasvattaja, amaatöörikasvattajuuden ohella. Tietyt tavat on iskostunteet tiukasti, että tarttui pahasti silmään ja tartuin näppikseen harkittuani pitkään. Tykkään nimenomaan spontaanista kirjoitustyylistäsi, jatka ihmeessä samaan tapaan. Sanoja on paljon maailmassa, mitä voi käyttää hyvin monin eri tavoin. T. sama anonyymi
      ps. minua ei keljuta, kenkuta, arsytä, pänni, kismitä eikä tämä korpeakaan, ei edes ole riepomista. Tuli harmistus ja pettyminen, pääsen yli. Lukijaksi jään!

      Poista
    3. Ja ihan siis aiheesta kyllä huomautit joten en laske nillitykseksi tms :D

      Poista
  16. :D Ei voi olla totta. Mulla tulee mieleen raskausarvet noista punasista pystyraidoista. Sukat on hirveet, voi sanoa, kun ei johdu mitenkään susta :)

    Eevi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo noi pystyraidat on ihan kauheita, ja nyt kun sanoit, niin joo, raskausarpia! xD xD

      Poista
  17. Mä olen jo toista paria tekemässä! Mutta; lankakaupassani on niin edistyksellinen myyjä, että oli jopa esillä kerien mukana tullut mallisukka, että hänen itsensä kutoma. Ja päädyin ostamaan Arne&Carlos-painos 2-lankaa, tuo sun valitsema värioksennus oli painos 3:sta ja ne oli kaikki mallisukat ihan käsittämättömän rumia! Suosittelen siis joko painos ykköstä (50g kerät) tai painos kakkosta (100g kerä), niissä oli tosi kivoja kuvioita ja väritkin paremmin passas yhteen.
    Mutta lämmittävyys ei ulkonäköä katso ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Okei, eli on eri painoksia. Mietinkin että oon jossain joskus nähnyt ihan hienonkin A&C-sukan.

      Poista
    2. Juuri samaa olin tulossa sanomaan eli veikkaan, että kohkaaminen perustuu tähän A & C -lankapainokseen: http://www.fiinaneule.fi/kauppa/index.php?main_page=index&cPath=1_690_2534

      Noita olen siis itse ihaillut mutten vielä ole eksynyt kauppaan asti. Täytyy kyllä sanoa, että tämä violetti-puna-viher-jokukirjava on kyllä aika järkky...

      Poista
  18. Mulla oli ihan ok kuviointi ja väritys (tai siis ite en tykkää mut saajalle ok värit. Stemmasin alussa niin ett tulis samanlaiset. Mutt sit toisessa kerässä oli solmu kantapään kohdalla, eritin poistaa lankaa ja päästä samaan kohtaan jatkossa mutta ei se menny ihan niinku strömsössä. Väriraportit poikkes toisistaan jossain kohdass ja niin sukista tuli erilaiset.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Solmu on kyllä kiva ylläri tämmösissä jos yrittää kahta samanlaista :/

      Poista