Sivut

torstai 15. lokakuuta 2015

Mekin tehtiin omenaruusuja!

Viime viikkoina omenaruusut ovat putkahdelleet silmiin internetin ihmemaassa vähän väliä joten kyllähän se kutina iski että jos itsekin kokeilisi, ne kun näyttävät niin hienoilta ja hyviltä eivätkä ole vaikeita tehdä. Ja ne todella olivat kaikkea sitä: helppoja, hyviä ja näyttäviä.


En nyt ala mitään reseptiä tähän kopioimaan koska jokainen osaa varmasti googlettaa mieluisensa version ja minä en osaa tähän hätään kertoa mistä tämä idea alunperin on joten en voi linkata minnekään. Mutta itseäni varten kirjoitan jotain ylös sillä näihin palaan varmasti vielä tulevaisuudessakin.


Mulla oli todella innokas assari taas apuna. Hän dippaili minun leikkaamat omenasiivut sitruunamehussa ja laittoi kulhoon. Ripoteltiin sokeria päälle ja mikrotettiin 2 min. Tuli perhanan kuumia, muistiksi itselle: älä pitele niitä sormin ihan heti.


Pitkittäin halkaistujen voitaikinalevyjen kauliminen oli myös assarin homma. Minä revin taikinat irti kaulimen ympäriltä ja yritin venytellä ja taputella takaisin muotoon.


Laitettiin väliin aprikoosimarmeladia ja kanelia.


Sitten vain rullatirullaa kun tuo lörpöttävä taikinaosa ensin käännettiin osittain omenoiden päälle.


Paistolämpötila fiiliksen mukaan ja paistoaika silmämääräisesti. Ja voi jumpe miten hienoja näistä tuli vaikka en todellakaan ole mikään Kinuskikissa! Saatika että 3-vuotias lapseni olisi.


Piti ihan kaakaot keitellä kyytipojaksi, nam! (Tosin lapsi ei suostunut maistaan koska erehtyi testaan sitruunamehua tekovaiheessa ja teki siitä johtopäätöksiä lopulliseen makuun.)

7 kommenttia:

 1. Onpa ihanan näkösiä! Mie en oo törmänny näihin vielä missään muualla, kiva vinkki (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nää on kyllä tosi ihania! Facebookissa tyypit ovat jakaneet jotain videota näistä ja nyt sitten alkanut blogeissakin näkyyn. Ja tais olla se Kinuskikissakin jo tehny :D

   Poista
 2. Minä tahdon näitä nyt heti. HETI.

  VastaaPoista
 3. Hienoja, pakko testata! Mäkään en oo muualla nähny!

  VastaaPoista
 4. Nam, nam ku ovat herkullisen näkösiä, herahti vesi kielelle.

  VastaaPoista
 5. Fantastiskt, funderar att pröva. Tuulikki

  VastaaPoista
 6. Ihan tulee vesi kielelle, hyvän näköistä ja varmasti -makuistakin.

  VastaaPoista