Sivut

torstai 22. lokakuuta 2015

Kotiäidin jalkapäivä

Miten voi olla että jopa minäkin olen niin vuodenaikasokea että ei olisi tullut mieleenkään ottaa katuliituja esiin. Ihan kuin niiden aika olisi vain vapusta elokuuhun vaikka kuivaa asfalttia riittää parhaassa tapauksessa ympäri vuoden. Onneksi lapsi ei ole niin kaavoihin kangistunut vaan kaivoi liituämpärin esiin ja pyysi raiteet. Toteutin kaikki tasoristeykset, tunnelit, asemat, sivuraiteet ja raidepysäyttimet mitä hän pyysi ja olin hetken aikaa kokematta sitä riittämättömyyden tunnetta mitä varmaan kaikki jossain vaiheessa tuntee kun on kaksi lasta, tai enemmän.

Tänään muuten oli se odotettu päivä kun ilmestyi "Kaikkien aikojen joulu" -lehti ja täytyy nyt kyllä sanoa että oli kaikkien aikojen joululehtipettymys. Ei inspiroinut sitten yhtään! Onneksi en kuitenkaan mitään lisäinspistä nyt edes tarvitse sillä olen jo viikon ajan aloittanut joka yö uuden kässäprojektin lasten mentyä nukkuun. Mahtaakohan yksikään valmistua tätä menoa...

15 kommenttia:

 1. Mä muistan kuinka toisen lapsen syntymän jälkeen riittämättömyyden tunne oli melkein shokki. Aina on huono omatunto jostain: jos antaa lapsille valmisruokaa, on huono omatunto ettei tee omatekemä ruokaa ja jos tekee ruokaa on huono omatunto kun se aika on pois lapselta. Nuo "junanradanpiirtelyhetket" on niin ihania! Ja niin mäkin oon aloittanut tällä vakoilla monta joulukässähommaa ja mietin ihan samaa, mahtavatko valmistua :) syksystä tulee valoisampi kun ajattelee Joulua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä yllätyin tästä järkyttävästä kotitöiden määrästä! Koko ajan pitää
   tehdä jotakin eikä silti mikään etene. Eikä ehdi leikkiin esikoisen kanssa tarpeeksi saatika käydä retkillä joita hän niin rakastaa. Mutta ehkä tää tästä viimeistään siinä vaiheessa kun maitorumba helpottaa, plaah.

   Poista
 2. No niimpä! Kaikkien Aikojen Joululehti oli jo viime vuonna suuri pettymys, kun Kotivinkin Joululehti ja Jouluherkut -lehti sulautuivat tähän Kaikkien Aikojen Joululehteen ja katosivat sen myötä maailman kartalta. Tuo Kaikkien Aikojen Joululehti on noudattanut tuota samaa juttukaavaa koko sen ilmestymisen ajan, samat jutut vuodesta toiseen vähän eri kuvilla vain toteutettuna. :( Kovasti olis inspiraatiota ja intoa laittaa itselle tänä vuonna se Kaikkien Aikojen Joulu, kun sitä kuitenkin vietetään nyt ensimmäistä kertaa vasta valmistuneessa uudessa omakotitalossa. :) Ihanat katupiirrokset ja muutenkin todella kiva blogi. Vuosia olen jo lueskellut, mutta nyt vasta ensimmäinen kommentti.

  - Rouva Yrjänä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä harvinaisen kuiva lehti, ei mitään kivaa, höh. Muistaakseni viime vuonna oli kuitenkin parempi. Luulisi että sitä kerran vuodessa ilmestyvään lehteen keksisi edes jotain oikeesti inspiroivaa! Ne käsityötkin oli siinä tosi kämäsiä!

   Poista
 3. Mäkin selasin kaupassa pettyneenä mainitsemaasi lehteä. Täytyy odotella ulkomaisia lehtiä. Tai kaivaa vanhat esiin :) Kaikkea hyvää teidän syksyyn ja kiitos ihanasta blogista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kaivan tänä iltana vanhat joululehdet esiin, jos vain ehdin! :)

   kiitos! :)

   Poista
 4. Hienot piirrokset, vau! Oletko nyt sitten kahden kanssa kotona, siis jäbä poissa päiväkodista? MAhtavaa, kuinka ehdit käsitöitäkin tehdä ja ennen kaikkea täällä jakaa. En kyllä malta odottaa mitä sulla on tällä kertaa työn alla, viime vuotiset joulusukat sohvapöydälle olivat kyllä mun suosikit! Ja samaa mieltä: joululehtipettymyksestä. Siispä selaan Pinterestiä ja haaveilen kaikesta, mitä voisi toteuttaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, jäbä jäi pois päiväkodista pari viikkoa vauvan syntymän jälkeen, meidän tapauksessa kun ei kukaan nähnyt syytä miksi siellä pitäisi jatkaa. Kerhopaikkaa on haettu tammikuusta alkavaksi niin saa sitten sitä ikäseuraakin paremmin :) Nyt ollaan kotona ja nautiskellaan pitkistä aamuista :) No eihän tässä kyllä oikein ehtiskään mitään käsitöitä mutta kummasti sitä silti aina kun pienikin sopiva hetki on, jotain tulee tehtyä. Niin ja yöunista nipistän että saan sitä omaa aikaa kässäilyyn ja muuhun. Ja oon tosi nopea bloggaan, en käsittele kuvia enkä paljoa harkitse sanoja :D

   Viime vuonna oli mun mielestä ihan kivat joululehdet mutta nyt tuo yksi ainakin ihan kökkö. Mä tilasin jo ulkomailta Mollie Makes Christmas -lehden kun en ole sitä kaupoista löytänyt enkä malta enää odottaa :D

   Poista
  2. Ihan asiasta kukkaruukkuun, mutta tuosta Mollie Makes -kommentista tuli mieleen, että onko sulla jotakin ulkomaisia blogeja lukulistalla? Eipä sinänsä, onhan näitä inspiroivia kotimaisiakin, mutta olisi kiva kuulla vinkkiä muistakin! Voisitko vinkata jotain hyviä?

   Poista
  3. Tällä hetkellä en lue yhtään ulkomaalaisia blogeja kun se on niin loputon suo ja kotimaistenkin kanssa meinaa aika loppua kesken :D

   Poista
  4. Ok :) Täytyy lähteä selvittelemään. Se on satavarma, että pian ahdistuu ylitarjonnasta!

   Poista
 5. Mun mielestä tämän vuoden Kaikkien aikojen joulu on kyllä parempi kuin viimevuotinen :) Mutta ei kyllä aikaisempien vuosien veroinen. Viimevuotista en ostanut ollenkaan vaan Joulu Maalla- lehden, joka olikin ihan huippu! Sen taidan ostaa tänäkin vuonna. Kaikkien aikojen joulu tuli nyt lahjalehtenä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä mun täytyy vielä antaa tuolle lehdelle uusi mahdollisuus. En vaan oikein pääse yli niistä pulloharja ja vanha uunipelti-askarteluista :D

   Poista
  2. Pulloharja ja vanha uunipelti askarteluvalikoimana kuulostaa vähän siltä, että Pakollinen Joulu-blogi voisi tehdä paluun.

   Poista
  3. Mulle tuli kans Pakollinen joulu mieleen niistä :D :D

   Poista