Sivut

sunnuntai 23. elokuuta 2015

Säärystimet


Siivotessani kaappejani töissä äitiysloman ajaksi, löysin valokopion Kodin Pellervon neuleohjeesta jonka olin ottanut talteen hienon pintakuvion vuoksi. Ei mitään hajua miltä vuodelta tuo on.
Ajattelin ensin sukan varreksi mutta hyvin nopeasti huomasin että se on siihen aivan liian raskas eikä valitsemani lanka edes riittäisi (uudestaanhan ei jaksa aloittaa semmoisella langalla mitä olisi riittävästi tai saatavilla lisää), mallikuviossa kun on puolet kuviosta tuplamäärä silmukoita. Niinpä aloinkin tekeen pötköä nilkasta ylöspäin lisäten silmukoita ja sain säärystimet jotka mätsäävät hienosti keväällä ostamiini Nokian Hai Low -saappaisiin! Ja jotka taas menevät normisaappaita varmemmin jalkaan nyt kun mulla on aivan hirveä turvotus päällä. Tosin nyt on helle eikä saapaskelit mutta ehtiihän tässä vielä tulla vaikka mitä.


Lanka näissä on Vuorelman veto (saatu Inarilta kaksi vuotta sitten Magic Yarn Ball -vaihdossa, ihana lanka jota en malttanut ennen tätä käyttää), puikot 3,5 mm. Keittiövaa'an avustuksella osasin lopettaa ensimmäisen säärystimen niin tarkkaan puoleen väliin että jämäksi ei jäänyt tämän enempää.


Kuvio näkyy tietenkin kauniimpana kun säärystimet ovat jalassa, sellaisia kuvia tuli otettua vähemmän mutta nyt on näin. Joudutte luottaan sanaani että hienot ovat :D

9 kommenttia:

 1. Ihanan värinen lanka ja kivat säärystimet! Ja mukavaa äitiyslomaa sinulle, toivottavasti kaikki sujuu hyvin:)

  VastaaPoista
 2. ihanat ja mätsää hyvin saappaiden kanssa =) mistä "sillalta" toi yks kuva on otettu.. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hymiöstä päätellen tiedät sillan, ei kai sillä mitään nimeä ole edes, vetisen kohdan ylitse vie metsässä kuten kuvasta näkyy :P Kaunis paikka!

   Poista
  2. heh, kun en oo ihan varma. lapsena tuli asuttua paikassa jossa oli ihan urheilukentän vieressä tuommoinen silta joka vei metsään. tuli vaan semmonen olo että jestas tuttu paikka, vaikka ei varmaan ole :)

   Poista
 3. Ihanan väristä ja nätit on! Muista myös levätä välillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä lasken neulomisen lepäämiseksi :D :D :D Mutta kyllä mä ihan nukunkin, melkein 12 tuntia joka yö nyt kun on äitiysloma. Ja vähän päiväuniakin päälle.

   Poista
 4. Vieläkö keltaiset hai-saappaat ovat käytössä? Vanhoista hai kumppaneista voisi tuunata kaikenlaista....

  VastaaPoista