Sivut

maanantai 1. kesäkuuta 2015

Omenankukkapiknik 2015

Luonnollinen jatkumo Roihuvuoren kirsikkapuiden kukinnan ihmettelylle onkin Malminkartanon omenatarha ja omenankukkapiknik (ja hei, seuraavaksi vuorossa tietenkin sitten Haagan alppiruusut)! Viime vuonna ei piknikille päästykään mutta sitä edellisenä vuonna kyllä.

Tänä vuonna fruticetumin portit ovatkin avoinna useita päiviä eli vielä ehtii, 3.6. asti. Me tehtiin ihan vain miniretki, ajettiin paikalle polkupyörillä ja eväinä oli vain mehua ja minikorvapuusteja. Ja käytettiin paikalle tuotuja pöytiä piknikpeiton levittämisen sijaan. Lapsi tykkäsi kirmata (pyöräilykypärä päässä, kun kerta antoi laittaa päähän niin eipä sitten antanut ottaa enää pois) niityllä, minua harmitti se miten nykyään pitää vähän punkkejakin pelätä. Moni oli kuitenkin levittänyt piknikpeittonsa ihan puiden allekin. Eihän tuo hedelmätarha tosiaan enää sellaisessa loisteessa ole mitä on kaiketi aikoinaan ollut mutta ei tämä lainkaan pöllömpi paikka silti ole. Mutta sadonkorjuutapahtumaan ei kyllä aiota enää kerrasta viisastuneina osallistua!  Eväät pakkasin silti aiheeseen liittyvään kangaskassiin :D

Taidan pyöräillä vähän liian harvoin (onko kerran kesässä harvoin?) sillä unohdin avata pyörän lukon kun lähdettiin polkeen takaisin kotiin. Huusin miehelleni että apua, mun pyörä lakkas toimimasta! Tämä taitaa naurattaa mua vielä jonkun aikaa.


Oi ihana kesä! Mutta mitä ihmettä, puolet kesälomasta jo takanapäin, kääk!

9 kommenttia:

 1. Mun tietääkseni se on aivan harhaluulo, että punkit (eli puutiaiset) pudottautuisivat puista ihmisten päälle. Kyllä ne siellä nurmikossa ja muussa aluskasvillisuudessa ovat eikä puissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nurmikkoa minä tässä nimenomaan tarkoitinkin, se kun rehotti "puolimetrisenä" puiden alla jossa lapsi juoksenteli ja tyypit istui piknikillä.

   Poista
 2. Voi että kun te jaksatte retkeillä lapsen kanssa! Itse olen hirveän saamaton sen suhteen.. Tosin onnellinen tuo tuntuu ihan kotipihallakin olevan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siihen on kaksi syytä joista toinen on hyvin itsekäs: MÄ en viihdy samassa pihassa seitsemänä päivänä viikossa ja toiben syy on se että pojalla on niin hirveesti energiaa että vähemmällä päästään kaikki kun käydään välillä vähän kauempanakin ;)

   Poista
 3. Olin just tuolla perjantaina, kirjoittelin blogiinkin. Odotin ehkä... enemmän niitä kukkia...? Ja pelkäsin punkkeja siellä heinikossa. Mutta ihan nastaa, että tuollainen paikka on olemassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei se ehkä niin kukkaloistelias paikka kuitenkaan ole mitä voisi kuvitella mutta kiva kuitenkin. Nyt oli jo tosi hyvin kukassa ne puut. Ja kyllä vähän ahdisti punkit mutta eipä onneksi tarttunut matkaan :)

   Poista
 4. Hauska tuo kuva, missä poika on kypärä päässä voikukkapellossa :) Nauttii selvästi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! :) Tyyppi kyllä otti kaiken ilon irti :)

   Poista
 5. Kylläpäs naurattaa täälläkin tuo "pyörä lakkas toimimasta" :D
  Teilläkin on juotu Blaa blaa blaa -mehua! Meidän pojasta tuo oli hauskaa ja hyvää mehua.

  VastaaPoista