Sivut

sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

Hei Muumit!

Pääsyliput saatu bloginäkyvyyttä vastaan / Muumimaailma.


Jäbä hurahti Muumeihin ihan vasta muutama kuukausi sitten. Päiväkodissa se jotenkin oli tapahtunut, yhtäkkiä alkoi kotonakin bongaileen kaikkea Muumitavaraa ja hoki Muumeja. Ei kai siinä sitten muuta kuin jes jes jes, nyt voidaan ruveta katsomaan Muumeja Teletappien sijaan! Ja toinen ajatus oli myös että jee, nyt voidaan lähteä Muumimaailmaan! (Olen siinä mielessä ehkä outo äiti että olen itsekin ihan hillittömän innoissani kaikista lasten jutuista.) Kuulin että kesäkuussa on rauhallisempaa kuin heinäkuussa joten käännettiin auton nokka kohti Naantalia jo nyt eikä vasta yhteisellä kesälomalla ja hyvä olikin näin. Pikkuveljeni tuli mukaan myös! (Ja sen myötä kävi ilmi että Muumimaailman lipunmyynnissä ei sitten kulttuuri/virikesetelit käy maksuvälineeksi, buu.)



Olen käynyt Muumimaailmassa lapsena silloin kun se oli ihan uusi eli olisikohan 1993 tai 1994 mutta kuitenkin, olen ollut noin 10-vuotias. Toisen kerran kävin aikuisiällä (ja aikuisporukalla), noin 4 vuotta sitten ja nyt 2-vuotiaan lapsen kanssa huomasin että olen joka kerta kokenut paikan vähän eri tavalla. Eli sen lisäksi että se on ihan oikeasti kaiken ikäisten paikka, se on todellakin myös taaperoille. Ajattelin että no joo, tyyppi ehkä tunnistaa Muumitalon ja sitten vaan kävellään ympäriinsä mutta e-hei, siellähän oli oikeasti vaikka ja mitä! Eihän hän vielä istu kuuntelemaan Nuuskamuikkusen satutuntia eikä edes yritetty teatteriesityksiin mutta Muumit hän tunnisti, ja tunnusteli (pehmeitä kuulemma) ja Muumitalossa oli kaikkea hurjan kivaa pikkunaperolle ja kurpitsamökki se vasta ihan parasta kaikesta olikin! Ja leikkipaikka laivan lähellä jossa oli vettä. Ollaan katseltu vasta lällärijaksoja Muumeista joten Mörköä hän ei vielä osannut pelätä, juoksi aivan onnessaan mörkötunnelia ees taas kun toiset keräs itteensä ulkopuolella että uskaltaako mennä vai ei.














Rakastan sitä jaksoa jossa Hemuli pöllii tuon ilmapuntarin! 




Yksi erittäin perustavalaatuinen moka meillä kävi. Aamulla alettiin innoissaan kohkaamaan lapselle että mennään Muumeja katsomaan, mennään Muumitaloon!!! Ja kun päästiin autoon ja laitettiin perinteinen Mimi ja Kuku soimaan, sai lapsi hysteerisen itkukohtauksen. Ei Kuku! Ei Kuku! MUUMIT! MUUMIT! Oli pakko revetä jostain Muumilauluiksi kun kerta oltiin asiaa kohkattu. Spotifystä löytyi Muumilevy joka oli omasta lapsuudestanikin tuttu ja ensimmäinen kierros meni ihan nostalgiamielessä fiilistellen vaikka onkin aika kauheeta kuraa. Toinen kierros vähän jo nyppi mutta siedettiin ja kun viimein päästiin perille Muumimaailmaan niin mikäs siellä soi ihan koko päivän ihan joka tuutista? No se sama levy! Onko ne oikeesti soittaneet sitä samaa yli 20 vuotta siellä joka kesä, joka päivä? Voi työntekijäparat...



Ihanan rauhallinen paikka kuitenkin verrattuna huvipuistoihin (ja änkkäripuistoon, huh huh). Muumimaailmassa on myös erillinen huilipuisto jossa sai vedettyä zetaa riippumatoissa/säkkituoleissa tai vaikka imettää rauhassa jos sellainen tarve on. En ole ennen sitä huomannut kun ei ole ollut tarvetta huilimiseen. Tosin jäbä sai sätkyn riippumatosta ja päikkärit vedettiin lopulta perinteisesti kärrytellen.

Nyt ollaan kotona ja lapsi yrittää saada unen päästä kiinni omassa huoneessaan. Sieltä kuuluu aina välillä heleä-äänistä vähän sinne päin menevää Hei Muumit -laulua ;) Taisi olla aika onnistunut reissu!

19 kommenttia:

  1. Kuullostipa ihanalta reissulta :)

    VastaaPoista
  2. Me ollaan käyty muistaakseni 3 kertaa, ja kerran Taikatalvessa. Aivan ihania reissuja <3 Viime vuosi oli viimeinen, alkaa olla jo sen verran isot lapset, että ei enää niin kiinnosta. Mutta kun äiti haluaisi aina vaan.. ;)

    Se riippukeinupuisto oli tullut mun käsittääkseni vasta viime kesänä, siellä tuli itsekin huilittua :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ilmankos en siis ollut nähnyt riippukeinupaikkaa aiemmin! :) Mutta siis aivan mahtava idea! Ainakin näin kesäkuussa kun siellä oli vielä oikeasti rauhallista.

      Poista
  3. Kylläpä tuli elävästi Muumimaailma-muistot mieleen, vaikka edellisestä kerrasta on parikytä vuotta! Mä oon kans samalla tavalla hassu, että tykkään hulluna kaikista (muka) "lasten paikoista". Tälle kesälle meiän puolivuotias kävi jo tivolissa, seuraavaksi eläinpuistoon! ;) Lapsi - mikä ihana tekosyy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihi, mä oon ravannut kaikkia lastenpaikkoja aikuisena ilman lastakin, nyt on sitten vaan oivallinen syy mennä kaikkialle uudelleen lapsen kanssa! :D Toivottavasti se on lastenkin mielestä hyvä asia että äidit on innoissaan messissä vai kuinkakohan nopeasti menee siihen että nolottaa äidin innokkuus. No, ei ehkä vielä vähään aikaan...

      Poista
  4. Alkuvuodesta ilmestyi Soile Perkiön Muumiperheen lauluretki cd+kirja, missä on uusia muumilauluja. Sitä levyä aikuinenkin kuuntelee mielellään ja ainakin meillä lapsetkin tykkäävät. Mulla ei ainakaan mielenterveys kestä niitä vanhoja muumihumppia ja muita renkutuksia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuohon pitäisikin tutustua! Joskin mua vähän kalvaa se että meillä on Soile Perkiön Soiva laulukirja (joka on siis ihan todella huippu!!!) ja lapsi näyttää aina sitä takasivulla olevaa kyseisen henkilön kuvaa ja sanoo että "äiti kuva". Ei, ei, ei, ei oo minä!!! xDDD

      Mut joo, se Muumihumppa on aivan jäätävän kauhee. Sitä tässä just mietin että miten oon niitä lapsena kuunnellut vaikka en ole kohdeikää ollut varsinaisesti enää silloin mutta tietenkin kun on nuorempia sisaruksia niin heidän myötä.

      Voisikin laittaa harkintaan tuon kirjan/levyn! Oon kuullut siitä hyvää muualtakin.

      Poista
    2. Meinasin minäkin tuota levyä vinkata. On oikeasti hyvä, jaksaa kuunnella useempaankiin kertaan. Ja kirjaakin on mukava selailla ja on luettu sitä iltarunoinakin. Tämä lto sai sen äitienpäivälahjaksi (kun ensin puolihuolimattomasti moneen otteeseen vihjaili ;) ja poika 5v tykkää siitä myös.

      Poista
    3. Ostettiin se, on kyllä hyvä! Joskin olisin toivonut enemmän meneviä kappaleita, ne hitaat on aina jotenkin ärsyttäviä :D

      Poista
  5. Mä oon niitä, jotka on ravannu muumimaailmassa joka kesä kolmevuotiaasta asti, kun kerta Turussa asutaan. Viimeksi kävin ehkä 2008 ja kyllä, samat laulut soi koko ajan ja joka kesä. Meillä oli jopa kaksi muumikasettia kotona ja niitä kuunneltiin pappan autossa kun käytiin serkuilla. He asuivat sen verran kaukana, että lainattiin aina pappan auto, kun oma oli paljon vanhempi ja siinä pappan autossa oli se kasettisoitinkin. Nykyään auto on allekirjoittaneen käytössä ja niin myös kasettisoitin. Samaiset muumikasetit vinkuvat moitteettomasti kaikilla autoilureissuillani parempien puutteessa ja kavereiden riemuksi. Jos radio toimisi kunnolla saattaisin jättää kasetit vähemmälle :D

    VastaaPoista
  6. Mä oon pohtinut pitäiskö käydä Muumimaailmasta vaiko ei. Poika oli muumifani vielä jokunen aika sitten, mutta nyt Postimies Pate ja Palomies Tom on kivempia. Nyt kun katoin hintaa, totesin, ettei olla menossa. 26e per nenä mukaan lukien 2,5 v poika! Hävytöntä rahastusta. Etenkin kun on olemassa suuri riski, että poika pelkää muumihahmoja, koska on nyt keksinyt "mua pelottaa"-fraasin, mitä hokee koko ajan. Mm. papan musta puvun takki henkarissa oli hurjan pelottava...

    Mut tuo kirja+cd on hyvä. Meillä kuunnellaa "muumipappa- ja pikkumyylaulua" :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, tuo hinta on kyllä niin suuri että oli ihan pakko käyttää bloggaajuuttaan hyväkseen ja pyytää liput postausta vastaan. Silti tuli tietty matkakulut, 8 euron muumiparkkimaksu autolle ja esim jätskipallot oli 3,4 e kipale. Mutta meillä onneksi poika tykkäsi niin paljon että oishan sen 78 euroa voinut itsekin maksaa, varsinkin kun tuli lomarahat! Eli jos tykkää niin on kyllä tosi ihana paikka pikkuisille ja toki aikuisillekin! :)

      Poista
    2. Ja siis oltaisiin menty kyllä vaikkei blogilla kerjääminen olisikaan tuottanut tulosta :)

      Poista
    3. Olen itse käynyt Muumimaailmassa joskus ala-asteelta luokkaretkellä, eli noin 20 vuotta sitten. Turussa opiskellessa piti käydä, mutta kaatui aina opiskelijabudjettiin ja kovaan pääsymaksuun. Kyllä me siellä varmasti joskus pojan kanssa käydään, kun kuitenkin mummila on likellä (Nivalasta tuskin tulis lähdettyä varta vasten), mutta ehkei vielä tänä kesänä. Tympiä maksaa 78 e plus matkakulut sun muut ja huomata, että poika pelkää muumihahmoja kuollakseen.

      Poista
    4. Mehän tosiaan käytiin aikuisporukalla siellä nelisen vuotta sitten ihan ex tempore ilman suunnittelua ja vasta portilla tajuttiin miten jäätävän hintaiset ne liput on! Ei viitsinyt kuitenkaan enää takaisinkaan palata niin mentiin. Ja olihan se kiva.

      Mutta joo, ehkä varmempi mennä vasta ensi kesänä jos vaikka sitten ei olisi pelkäämisvaarakaan niin suuri :)

      Ja omat eväät kannattaa ottaa! Ruoka meinaan tosiaan siellä sitten maksaa...

      Poista
  7. Mäkin haluan muumimaailmaan!

    Menisköhän läpi jos minäkin lupaisin tehdä blogipostauksen?
    Tai voi olla että vain teeveestätutuilta onnistuu eikä tälläisiltä hyvänpäivänbloggaajilta jotka muistavat bloginsa "ainiinjoomullaolisellainenkin"-hetkinä :D

    VastaaPoista