Sivut

maanantai 3. maaliskuuta 2014

Uusi lehti, season looks

En tiedä yhtään milloin tämä ilmestyi mutta omaan silmääni se pomppasi lehtihyllyltä tänään. "Uusi kotimainen naisten & lasten kaavalehti." Siinä missä Suuressa kässälehdessä on XS-kaavoja, normaalikokoisia kaavoja ja läskien kaavoja, tässä kaikki on koossa 32-58. Eikä esim niin kuin Ottobre Woman joka mainostaa laajaa kokoskaalaa mutta kaikki kaavat eivät sitten kuitenkaan niin laajassa skaalassa ole. Tässä on. Musta esim SK:ssa nimenomaan aina ne saamarin XS-vaatteet on niitä kivoimpia ja tiettty ne isot on kauheita rumia telttoja (ja ei, vaikka olisin ihannepainossani, XS on tällä ruumiinrakenteella mahdoton). Aina kyselypalstat täyttyy niistä "miksi sama vaate ei voi olla useammassa kokoluokassa" -kysymyksiä ja aina ne vastaa että koska kaava-arkille ei mahdu. No, tähän on kyllä mahtunut, joskin ohjeita on vähemmän tietenkin mutta tarviiko niitä niin paljoa ollakaan jos kaikki käy kaiken kokoisille?Tässä osui heti mun makuhermooni esim tämä:


Ja takki! Voi miten olen metsästänyt kivan takin kaavaa, ei tarvitse enää sillä se on tässä!


Ja sinulle joka juuri kyselit reunojen kanttauksesta, voin suositella myös


Olihan siellä tietenkin rumiakin vaatteita, toki. Ja lasten kaavat olivat tittididii, tyttöjen vaatteisiin! Sitähän täällä olen kanssa viime aikoina kiukutellut kun pojille on vain peruskaavoja ja kaikki kiva ja erikoisempi pitää soveltaa itse. Ja miten kaupoissa on tyttöjen vaatteita tuplasti enemmän kuin poikien. Siitä saankin aasinsillan kun tässä juuri inventoin jäbän seuraavan koon vaatteita, olen ihan viime viikkoina ostanut NELJÄT tyttöjen housut. Kun poikien housut ei vaan ole niin kivoja. Omenapolvet Lindexiltä, muut H&M.

60 kommenttia:

 1. Oi, kiitos tästä lehtivinkistä!
  Se on oikeasti kumma, miten yleensä isojen vaatemallit ovat tyyliä "Ai sä olet lihava, no pue päällesi tämä säkki, ettei asia jää keneltäkään huomaamatta!".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Onhan mullakin tietty säkkivaatteita joista tykkään tosi paljon mutta jostain syystä ne kässälehden läskien säkit on aivan järkyttäviä! Ja sit kerran ku oli joku kiva ja ompelin siitä niin siinähän oli semmonen pääntie että mun tissit pulpahti samantien sieltä ulos, oi voi.

   Poista
  2. Nimenomaan tuota mä ihmettelen sekä kaavalehdissä että valmisvaatteissa, että miksi ihmeessä niissä läskiosaston vaatteissa pääntiet on napaan asti. En mä ainakaan halua paljaita tissejän esitellä koko kansalle.

   Poista
  3. Kai ne aattelee että jos on lihava, niin todennäköisesti tissitkin on isot. Ja tissit on ainoa asia mikä saa olla iso joten korostetaan sit sitä :/

   Poista
  4. Ja siitä huolimatta läskeille on tarjolla lähinnä kärpäslätkätissiliivejä eikä mitään kunnon push uppeja mitkä niiden valtavien päänteiden kanssa paremmin sopisi.

   Poista
 2. Samaa mieltä täälläkin, todella tervetullut uutuus, samat mallit vaan kaikenkokoisille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti tämä lehti on tullut jäädäkseen!

   Poista
 3. Täytyy laittaa omat narinat tähän päälle aiheesta vaatteita pojille. Se on täyttä totta se, että pojille on tarjolla PALJON vähemmän ihan määrällisesti ja valikoima tosi kapee.Mutta odotapas kun pääset rakoon 10-14v, niin sitten ei oo mitään. Kas, tämän ikäryhmän pojat kun varmaan katsotaan markkinoiden kannalta täysin urporyhmäksi; Äidit ei saa enää ostaa oman makunsa mukaan ja poikia ei vaatteet (yleisesti) vielä kovin kiinnosta. Tulos: perusfarkkuja ja urheiluvaatteita ja jotain kamalia t-paitoja. Ei mitään kivaa ja aivan tuskaa yrittää edes löytää perusvaatekappaleita jossain muussa värissä kuin musta tai tummansininen. Huoh! Kiitti kun sain näristä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi ei, odotan kauhulla tuota ikää! Ja ihmettelen mä noita vauvojen ja pienten taaperoidenkin vaatteita. Kun ei ne niitä vielä itse 1-vuotiaana valitse niin miksi tytöille silti on valikoimaa aivan huikeita määriä ja pojille sit ne muutama rekki siellä kaupan nurkassa. Kun äideillehän ne on, äidit niitä lapsiaan tykkää pukea. Okei, en tiedä kun mulla ei ole tytärtä että ostaisinko sitten vielä kolme kertaa enemmän vaatteita mitä nyt pojalle mutta kyllä mä ainakin tykkään pukea lapselleni nättejä vaatteita jotka sopivat toisiinsa vaikka onkin poika.

   Poista
  2. Ihan samaa ihmettelin minäkin. Täällä brittilässä vielä olemisen tuskaa lisäsi se, että niitä kuteita löytyi vaan pastelliväreissä eli lähinnä vaaleansinisenä pojille. Voeee yök! Ja kun on ollut lahjaksi tytöille ostamassa, niin pinkki näyttää olevan ainoa väri maailmassa. Mutta siis en ymmärrä että pojille ei voida tehdä enemmän mallistoa, koska ihan samalla lailla äidit haluaa pojilleen pukea kivaa kuin tytöille. Ei se lapsi likaa/kuluta sen enempää oli se poika tai tyttö tuossa vaiheessa.
   Meillä juuri 12v poika vieläkin tykkää punaisesta ja on kyllä tuskaa edes löytää peruspunaista t-paitaa tai collegea. Eli ei auta kuin itse tekemän...(Vielä kelpaa äidin tekemät).

   Poista
  3. Joo, Suomessa onneksi on edes sitä tummansinistä! :D ulkomailla monesti törmänny enempi vain siihen vaaleaan :S

   Poista
 4. Mun kroppa on sitä mallia että navan alle on vaan liitetty lypsyjakkara, koittaa tässä sitten mitään valmis kaavaa käyttää. Mutta lehti näyttää hyvältä pakkaan joukkueen kauppaan vielä tänään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei. Mutta se just oiski hienoo jos enemmän olisi opastusta siitä miten kaavoja muokata muuten kuin vaan sattumanvaraisesti sinne tänne lisäämällä ja jostain leikkaamalla.

   Poista
 5. Kivan oloinen lehti! Sitten kun saan viimein ommeltua sen elämäni ensimmäisen pojan vaatteen eli hupparin, johon kankaat on marinoituneet vuoden päivät, voisi tuon lehden hankkiakkin :) Ja itse olen ihan samoilla linjoilla poikien vaatteiden suhteen! Ahdistaa ne alituiset tummat värit poikien vaateosastoilla! Siksi aina jos vaan näen keltaisen tai muun pirteän paidan, se melkein lähtee mukaan!

  VastaaPoista
 6. Olis oikeesti mahtavaa, jos kauppoihinkin tehtäis vaatteita monessa eri koossa eikä olis sitä "läskiosastoa" Ite oon ns. normaalikokoinen, mutta monesti oon kahtonu kaupassa kivannäkösiä vaatteita, jotka onki sitte alkanu vasta koosta 44 :/ Että joskus näinkin päin! Ja tissiliiviosastolla kanssa, voi jumalauta, oon niin monesti kahtonu joitaki kivan- ja tukevannäkösiä liivejä ja huomannu nekin liian isoiksi ja joutunut ostamaan jotku onnettomat rimpulat.

  Tiivistetysti: On kiva, että nykyään sentään tehdään kaavoja ja valmisvaatteita monenkokoisille, mutta miksei vois tehä sitä samaa mallistoa vaan useammassa koossa eikä jokaiselle koolle omaa rajoittavaa mallistoaan D:

  VastaaPoista
 7. Samaa mieltä tuosta poikien vaateasiasta! Mut oon huomannut että tyttöjen puolella on onneksi pojillekin mainiosti sopivia vaatteita, joten varmaan tulee tyttöjen puolella käytyä vaikka meillä ei tyttöjä olekaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tyttöjen puolelta vaan! Ainakin nyt vielä tässä iässä, en ehkä kovin vanhaksi viitsi.

   Poista
 8. Kiitos vinkistä! Menee ostoon tuo lehti :) ja samaa mieltä Mama Elfin kanssa: Meillä poika on tuossa ikähaarukassa ja ja mitään kivoja vaatteita ei tunnu löytyvän...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvasin että tää on vinkkaamisen arvoinen! :)

   Poista
 9. Hauskaa saada ompelulehtiin lisää kilpailua, uusin Ottobre women kun oli lievästi sanottuna pettymys... Nuo isot kokohaitarit ovat periaatteessa hyvä juttu, mutta ongelmaksi muodostuu se että eri kokoiset ihmiset ovat tosi eri muotoisia. Yleensä vain otetaan (niin kaavoissa kuin valmisvaatteissa) joku peruskoko 40 joka sitten skaalataan isommaksi ja pienemmäksi, vaikka eihän kaikki mitat muutu samassa suhteessa ja siksi vaatteet eivät istu isoille eikä pienille. Pitäisi varmaan opetella muokkamaan kaavoja omien mittojen mukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta miksei niissä voi sitten ottaa huomioon niitä eri mittasuhteita? Niissä kaavoissa siis. Mut joo. Kyllähän sitä melkein aina joutuu jotain ite säätään, lähinnä tissien vuoksi tai helman pituuden vuoksi tms.

   Poista
 10. Ihana tuo huppari, tahtootahtoo!

  Onko nuo jäbän housut joustavaa materiaalia? Meiän poika pukeutuu pääasiassa collegehousuihin, koska mua ahistaa kovat farkut, joita kaupoissa on. Onneksi olen löytänyt parit collegefarkut, jotka pistetään jalkaan kun mennään jonnekin muualle kuin hoitoon tai ulos telmimään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ekat on kovat, vikat legginssit, keskimmäiset joustavat mutta ei kuitenkaan mutkään lörtöt. Pääasiassa mäkin puen pojan collegehousuihin tai legginsseihin mutta tykkään että on muitakin kun onhan niitä erilaisia tilanteita.

   Poista
  2. Voi möh, ei ollut meiän lähikaupassa tätä lehteä. Pitääpä koittaa muistaa kun käydään naapurikaupungissa isommassa kaupassa. Haluisin tuon hupparin kaavan. Tiedän jo mimmosesta kankaasta äiti tekee sen mulle ;)

   Poista
  3. Mulla ois yks trikookangas jo valmiina, taidanpa pakata mukaan sen ja kaavat kun meen käymään kotikotona, se äidin saumuri kun tosiaan edelleenkin hakkaa mun saumurin 6-0 :D Ajattelin kyllä vähän muokata tota helmaa.

   Poista
 11. Komppaan edelläkirjoittajia! On turhauttavaa, jos se itselle mieluisa malli on väärässä kokohaarukassa. Kiitos kivasta lehtivinkistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä! Olin niin innoissani että oli pakko päästä kertomaan kaikille :D

   Poista
 12. Katsoin kuviasi lehdestä ja ajattelin, että onpas kiva. Mutta tuo kanttausvinkki antoi viimeisen siunauksen: tuo lehti on pakko käydä ostamassa. Kiitos vinkistä! :)

  VastaaPoista
 13. Tää hankki kyseisen numeron mennä viikolla ja tuota hupparia tuli jo kokeiltuakin. Ohjeet olisi voineet olla tarkemmat, mutta tällänen joka säveltää paljon omasta päästä, ei kokenut tunnon tuskia kun sai tehdä sillä tavalla kun hyvältä tuntui. Kaava passas lähes muutoksitta. Tuo takki pitänee myös kokeilla.
  Jos seuraavaan numeroon tekisivät sitten niitä poikienmallleja... Jäämme odottelemaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun mielestä tosi monissa lehdissä on ohjeet vähän semmoisia etten minä ainakaan aina oikein tajua vaikka kuinka tavaisi, onneksi tosiaan oon minäkin aika tottunut soveltamaan omasta päästä :D

   Poista
 14. Lapsihan saa traumoja kun joutuu tyttöjen housuissa kulkemaan! Joo-o, mietin vaan, että mikä noista housuista nyt muka tekee niin tyttöjen housut. Taas näitä vaatekauppiaiden käsittämättömiä sukupuolikoodauksia. :\

  (Ja jottei sarkasmini jää epäselväksi, niin nuo pöksythän on ihan sairaan makeita ja ostaisin niitä ihan varmasti itsekin pojalleni. Jos mulla siis olisi poika. Ei ole, on tyttö. Jolle saatan hyvinkin ostaa poikien housuja.)

  Taisin joskus laittaa Modaan tai SK:een palautetta kaavojen pienistä koista. Vastaus oli jotain tyyliin, että nää on xyz-mitoituksella tehty nää kaavat ja sitä käytetään yleensä Suomessa joten hajoa läski siihen. En oo sen jälkeen hirveesti ostellut käsityölehtiä, koska sellaisen puolijoukkueteltan nyt osaa ommella ilman kaavaakin. Mutta nytpä vois kokeilla, jos tuo lehti sattuu lähikauppaan harhautumaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä, ihan yhtä hyvin menee pojillekin nuo! No okei, noissa yksissä on vaaleanpunaista nuo ruutujen ääriviivat mutta ei pistä pahasti silmään. Mutta joo, kyllä mä sitten kun jäbä on vähän vanhempi, pysyttelen kiltisti niissä poikien vaatteissa, oli mitä oli, lapset on niin julmia toisilleen, en tietenkään halua että kukaan rupee ilkkumaan että äitis ostaa sulle tyttöjen vaatteita :P

   Haha, hajoa läski siihen :D No joo, totahan se on :/ Onneksi nyt sit kuitenkin löytyi lehti jolle ei ole ongelma tehdä kaavoja monessa eri kokoluokassa.

   Poista
 15. M I K S I oi MIKSI olen täysi tumpelo kaavojen ja ompelukoneen kanssa?!?!!

  VastaaPoista
 16. Kiitos vinkistä! Pakko saada sekä tuo lehti että nuo omenapolvihousut. Poika meilläkin.

  Ylipäänsä mua ärsyttää "tyttöjen ja poikien vaatteet", erityisesti vauvoilla. Ja sit se, että niistä yritetään päätellä jotain. Meidän pojalla on punainen pipo, koska se oli mun mielestä kiva. Sitä puhutellaan sen vuoksi jatkuvasti tytöksi. Miksei voisi olla ihan vain lastenvaatteita?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omenapolvilegginssit on aivan mahtavat! Meidän poika tykkää ihan himona omenoista ja mä tykkään pukea sille legginssejä joten on aivan sikahieno löytö! :D

   Meidän lapsella oli kans ekana talvena punainen toppalakki sukupuolineutraalin äitiyspakkaushaalarin kanssa niin monet näki vaivaa siitä kun ei voinut varmaksi tietää onko poika vai tyttö, aaargh :D

   Poista
 17. Muistan kaukaisesta menneisyydestä, ei silloinkaan ollut pojille paljonkaan tarjontaa. Kävimme kerran yhdessä pojan kanssa lastenvaateliikkeessä, näin aivan ihanat punaiset raidalliset shortsit. Ostin ne ja myyjä luuli poikaa tytöksi?! (Onneksi nykyinen Nuorimies ei ymmärtänyt)

  Mun mielestä SK:ssa on paljonkin isojen kokojen ihania / upeita / kauniita vaatteita - ja miksei niitä malleja ole myös pienemmissä kokoluokissa???

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä just taannoin ostin Name it -liikkeestä kahdet tyttöjen legginssit jäbälle niin myyjä kysyi että tarviinko jotain kivoja tunikoita näiden pariksi, oi ei! xD

   Poista
 18. Itse olen päinvastaisella tuulella. Tytöille kaikki on sitä pirun vaaleanpunaista.. Yök! Sittenku ostat jonku superihanan turkoosin poikien puolelta niin johan lasta pojitellaan. Paljon kivempi, jos ois supervärikkäitä vaatteita kaikille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se kyllä noinkin. Jotenkin silti musta tuntuu että tytöille on paljon enemmän tarjontaa, siis erilaisiakin. Niinku esim noi housut mitä mä ostin. Ei poikien puolella ole tollasia. Ehkä tässäkin herkästi vaan ruoho on vihreempää aidan toisella puolen :D Mutta ehdottomasti ois kiva jos oisi vähemmän sitä jaottelua ja kaikille lapsille kivoja värikkäitä tai vaikka sitten värittömiäkin vaatteita kunhan ei ois niin tylsiä.

   Poista
 19. Joo mä en kans tajua miksei voisi olla vaan lastenvaatteita, ilman sukupuolijakoa! Varsinki kun jotku tarha- ja ala-asteikäset on niin tarkkoja (siis heti siitä alkaen ku alkavat ymmärtämään), että onko tyttöjen vai poikien vaate, ja sit jos on väärä ni sit kiusataan. Onneks tälleen aikuisena saa jo elää vapaammin ja ostaa miestenvaatteita jos haluaa, vaik tässä vaiheessahan tietty edessä onki sit jo kaikki tissi&lantio-muotoerot... ps. Noi housut on ihania! Saispa aikuisilleki omppupolvisia housuja :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan aina omasta lapsuudestani kun kerhossa (eli oltiin 4-6 -vuotiaita) yks poika oli hirveen huolissaan että onhan vihreä varmasti poikien väri :D

   En mä aio ostaa tyttöjen puolelta vaatteita pojalle sit enää kun alkaa olla siinä iässä että toiset voi ruveta niistä pilkkaamaan. Meidän geeneillä riittää varmasti pilkattavaa paljon semmostakin mille ei voi mitään. Vaatteille sentään voi. Mutta onhan se ihan hemmetin tyhmää!!!

   Ja joo, mäkin haluisin omppupolviset leggarit! Ehkä pitäs tehdä :D :D

   Poista
  2. Joo muistan ku meil kans ala-asteel yht poikaa kiusattiin ku sil oli kuulemma tyttöjen kengät... lapset osaa olla niin ilkeitä :( (ihan ku aikuiset sit muka ei osais...)

   Poista
 20. oon sanonut päiväkodissa jo aikoja sitten että kaamos pukeutuu usein "tyttöjen" vaatteisiin ja jos siitä tulee jollakin sanomista pitää mennä väliin. en tietenkään pidä lastani minään esitaistelijana, mutta en halua lapsen joutuvan kärsimään siitä että pukeutuu "persoonallisesti" tai jos haluaa joskus käyttää kynsilakkaa tms. onneksi meillä päiväkodissa sanottiin et kaikki on tottunut kaamoksen ponnareihin ja muihin ettei koskaan ole sanottu mitään tyttöjuttuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, totisesti toivon että semmoseen puututaan!

   Poista
 21. Me ollaan niin omanlaisia, jokainen. Justiinsakin tänään tätä pohdin, kun olin viisivuotiaani kanssa ostoksilla. Piti hankkia kumisaappaat. Neito on koko elämänsä ajan julistanut pinkin ilosanomaa: se on lempiväri, eikä mikään muu ole kelvannut. No, ehkä lila ja muut punaisen sävyt korkeintaan. Mutta nyt. Hän halusi siniset kumisaappaat. Nokialaisten kahdesta väristä toinen oli kahteen eri pinkin sävyyn valmistettu, ja toinen kahteen eri siniseen sävyyn, ja hän huokaili sinisten kumppareiden ihanaa sävyä. No nehän ostettiin. Kävelimme sen jälkeen samaisen tavaratalon lastenvaateosaston läpi, kun yhtäkkiä typykkä pysähtyy hengitys salpautuen ja kuiskaa "kato äiti miten ihana! Voinko saada tollasen?" Oli pitkähihainen oranssi pusero, hiat siniset, printtinä julman näköinen tyrannosaurus rex. Ei kylläkään ollu paidan tarvetta, mutta ostin jo ihan periaatteesta, kun se oli niin odottamaton valinta hänelle. Oon miettinyt, oonko jotenkin viksalleen häntä ja hänen makuaan ohjannut, kun tuo hänen värimaailmansa on ollut niin kovin vaaleanpunainen, mutta ilmeisestikään se ei ole ollut hänelle mitenkään sukupuoleen liittyvä kysymys, ihan vain makuasia. Niikuin nuo tämänkertaiset valinnatkin.

  Kiitos Terhi tuosta käsityölehtivinkistä! Oon monesti harmitellu juurikin tuota, että varsinkin SK:n suurten kokojen mallit on sellaisia, joita jo edesmennyt mummoni olisi mielellään käyttänyt, eli eivät varsinaisesti houkuttele tarttumaan ompelukseen. Täytyypä tuo lehti siis nyt testata!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana tyttönen :)

   Ja olepa hyvä! Oli kyllä pakko vinkata kun vaikutti niin kivalta!

   Poista
 22. Jäh, piti vielä tohon edelliseen jatkaa, että monessa kaavakokoelmassa noin isot koot on kuitenkin mitoitettu vielä tosi lyhyille ihmisille, joka tämmöisellä keskimittaa pidemmällä naisella on oma onglemansa. Jos mitoitan esim. vyötärön olemaan sopiva, niin housujen tai hameen lantion levein kohta on ihan liian korkealla, ja mun pyllyn levein kohta sattuu siihen kohtaa missä se lyhyemmälle suunniteltu malli jo kapenee. Siinä sitten tuunataan sitä kaavaa, taas kerran... ärsyttää.

  Mää nyt mainostan, poista ihmeessä jos et tätä halua julkistaa en pahastu tietenkään, mut ite löysin ihan pari viikkoa sitten tuttavan suosituksesta ihanan alusvaatemalliston, jota myydään etupäässä kotimyyntinä, siis Evelace. Niin monesti oon just tuota kookkaiden naisten alusvaateongelmaa kiukutellu, kun en haluais pukea mitään mammarintsikoita tai mummopöksyjä, ja sitten että se kaunis malli olisi myöskin tukeva ja istuva. Näiltä löytyy joka kokoon ja muotoon monta kaunista mallia. Maksaa toki enemmän kuin markettikamat, mutta vastaavasti näyttäisi olevan myös erittäin laadukkaita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mä oon kans keskivertoa pidempi ja aina on mitoitukset pielessä. Varsinkin yläosissa kun mulla on liian pitkä selkä standardimitoitusvaatteisiin.

   Ja toki saa "mainostaa" alusvaatteita! :)

   Poista
 23. Mun pikkuveli rakasti vaaleanpunaisia vaatteita kunnes meni eskariin ja ilmoitti kahden viikon jälkeen pukeutuvansa jatkossa vain poikien väreihin :D Meidän tyttö kasvaa vasta vatsassa, mutta mua ahdistaa jo valmiiksi että se näyttää vaaleanpunaiselta tikkarilta... Enivei, ihana huppari, täytyy etsiä tuo lehti kaupasta huomenna!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi pikkuveljeä :/ Semmosta se on. Mitä vauvoihin tulee niin onneksi ainakin sen ekan vuoden ne voi pukea just niin kuin äiti ite haluaa :D

   Poista
 24. Mä kanssa tuota lehteä silmäilin kaupassa, muttei sitten lähtenyt mukaan, ehkä seuraava numero sitten... Ja olen myös huomannut, että SK:n xl-vaatteet on ihan hirveitä telttoja. Mutta mua on sitten taas harmittanut se, että usein Burda-lehdessä olisi just omasta mielestä kivoimpia ne isokokoisten kaavat, enkä ole itse tarpeeksi iso niihin. Että plussaa tälle LOOKSille kyllä siitä, että samat kaavat saa mahdollisimman monessa koossa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en olekaan koskaa tainnut Burdaa tsekata. Mut joo, parastahan se oisi jos sama vaate oisi sopivilla kaavamuutoksilla edes, mahdollista ommella joka koossa.

   Poista
 25. Voi ihania housuja :) Mullakin poika 2v 7kk pukeutuu pääasiassa legginsseihin koska ne on vaan ihan parhaita housuja. Poikanen on vielä aika rimpula joten ketjuliikkeiden perus kollarit putoo jalasta vaikka vaan seisois paikallaan. Siksi pakko ostaa tytöjen osastolta koska pojillehan ei legginssejä valmisteta. Sen lisäksi siis että ne tyttöjen vaatteet on paljo kivempia kun poikien. Mulle joku on jossain kaupassa todennut että tottakai tytöille on enemmän vaatteita kun he tarvii mekkoja, tunikaita, paitoja ja housuja kun taas pojat vain housuja ja paitoja. Mulla oottelee toi lehti kanssa ja toi huppari olis teko listalla mutta vähän pelottaa alkaa tekemään kun olen vasta aloittelija ompelun saralla. Itse tykkäsin siitä kun tuo sama huppari oli kuvattu pienemmän ja isomman mallin päällä ja vielä kerrottiin minkä kokoinen vaate mallilla oli päällä. Facebookissa muuten sanottiin että lehden seuraavassa numerossa on poijillekin kaavoja. Ompeluelämää ryhmässä kyseltiin vielä kaava toiveitakin seuraaviin numeroihin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo legginssit täälläkin suosiossa, collegehousuista käy vain ne joissa on kiristysnyöri vyötäröllä ja lahkeissa tarpeeksi timmit resorit. Poika nimittäin hermostuu jos lahkeet nousee tai vielä pahempaa, valahtaa kantapään alle. Ja hoikat jalat kun on ja muutenkin hoikkeliini niin onhan noi legginssit vaan parhaita. Ja tyttöjen osastolta pitää ne hakea.

   No joo, onhan tuo totta että tytöille on enemmän erityyppisiä vaatteita mutta vois silti pojillekin olla parempi valikoima, vaikka sit pelkästään niitä paitoja. Ei kai ne tytöt silti sen enempää vaatteita tarvitse vaikka olisikin erilaisia. Siis tavallaan.

   Poista
 26. Omien lasteni ollessa pieniä ei ollut kuin punaista, sinistä, beessiä ja ruskeaa ulkohaalaririntamalla ja aika paljon samoilla väreillä muutenkin mentiin,että tylsää oli jos ei itse valmistanut vaatteita. Poikani ovat käyttäneet hametta kun ovat halunneet, vanhempi vielä aikuisenakin kietaisuhametta ja ruisrockissa miniäkin. Tärkeänä kyllä pidän sitä että lapsi tietää sukupuolensa,mutta vaatetus saa olla vapaa.

  VastaaPoista