Sivut

keskiviikko 26. helmikuuta 2014

Verkosta vauhtia käsitöihin

Ajattelin kirjoittaa tästä vasta kun paperilehti on hyppysissäni mutta ei tässä nyt kerkiä semmosta odotteleen kun ei tänään vielä luokseni löytänyt, huomenna olen iltavuorossa ja plaaplaaplaa joten kuvakaappauksilla mennään!

Tänään ilmestyneessä Kirkko ja Kaupunki -lehdessä on siis juttu johon minuakin haastateltiin. Se löytyy kokonaisuudessaan myös netistä:




Sain kyllä lukea tekstin etukäteen ja korjata väärinkäsityksiä mutta olihan sinne yksi epäkohta silti jäänyt (mun moka). Nimittäin tuo yömyöhään virkkaaminen ja neulominen oli hoitovapaan aikaisia heiniä, nykyään moiseen ei todellakaan ole aikaa eikä energiaa vaan nukkumaan mennään ihan ihmisten aikoihin, tosin sekään ei useimmiten riitä. Sillä että näytän joka päivä töissä kuoleman perseeltä, ei siis ole mitään tekemistä harrastusten kanssa. En kyllä oikein nyt edes ymmärrä miksi koen tarvetta selitellä tätä mutta selitin nyt kuitenkin. 

Siitä aasinsiltana että jos joku on elänyt toivossa että muistikirjamaaliskuu järjestettäisiin tänä vuonna niin ruuhkavuosikiireiden vuoksi ei totisesti ole resursseja siihenkään.

Mutta mitä itse lehtijuttuun vielä tulee niin on kyllä tosi jees! Ja huippua että mun neuloma takki on kannessa! 

Lisäys: Jutussa oli mainittu noita Facebook-ryhmiä. Joku on lisännyt mut johonkin joskus mutta aktiivisesti en niissä pyöri. Itse asiassa olen vähän tai siis aika paljonkin pihalla, jotenkin koen aivan äärettömän suureksi kynnyksen hakea jäsenyyttä johonkin suljettuun ryhmään kun ei yhtään tiedä mitä siellä on (vai onko käytännössä mitään) ja jotenkin oon tosi allerginen kaikille sisäpiiriryhmille joihin en kuulu. Ihan tosi vieras maailma mulle. Mitkä siis on ne käsityöryhmät missä kaikki hengaa vai voiko niistä edes puhua ääneen? 

36 kommenttia:

  1. Kuoleman perseeltä??.DDD Siis sinähän pärjäät jopa mun työlookille! Mukava tuo lehtijuttu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen törmännyt tohon termiin muutamassa Bellablogien tyyppien krapula-aiheisissa instagram-kuvissa ja se tulee monesti mieleen kun katson itseeni peilistä ihan perus arkiaamuinakin :D

      Poista
  2. huippua. onnittelut lehtijutusta :)

    VastaaPoista
  3. Pitäiskö meidän perustaa oma jengi?

    -Paula

    VastaaPoista
  4. Ite tykkään kovasti facen Käsityöblogit-ryhmästä, johon linkitellään uusia blogipostauksia. On paljon ihania ja kivoja blogeja :) muihi ryhmiin en oo itekkää vielä eksyny, kun ei niistä tosiaan oikein ota selvää... Joten innolla jään seuraamaan keskustelua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onko tuossa ryhmässä mitään lisäannettavaa jos seuraa blogeja jo muita kautta?

      Poista
    2. Ite tykkään lukee vaan semmosia kivoja blogeja, mistä jaksan aina uudestaan inspiroitua (ota kohteliaisuutena vaan :D ), ja tuon ryhmän kautta näkee paljon kivoja yksittäisiä postauksia myös blogeista joiden erilliselle seuraamiselle en näe tarvetta. Myös seinälle laitetuista linkeistä näkee nopeasti kiinnostaako kyseinen postaus lainkaan ja avaanko ees linkkiä.
      Tai ehken oo vaan vielä löytäny itelleni tarpeeksi hyvää kanavaa löytää uusia inspiroivia blogeja :D

      Poista
    3. Musta tuntuu että mä seuraan aika laajalla skaalalla blogeja jo valmiiksikin. Tosin kyllä silti aina jostain tupsahtaa jotain helmiä joihin en ole ennen törmännyt!

      Poista
  5. Suosittelen lämpimästi Facebookin Kierrätysideoita-ryhmää! Ryhmä on suljettu, mutta voi mitä ideoita sieltä saa askartelu- ja kierrätysjuttuihin! Tietysti Pinterest ajaa aika pitkälti saman asian, mutta musta on kauheen kivaa, että ryhmän jutut on mukana Facebookin uutisvirran seassa. Plussana tosi positiivinen, kannustava ja rento meininki!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olen tosi nihkeesti facebookissa lähtenyt tykkään mistään sivuista edes (esim blogien FB-sivuista) kun haluan että uutisvirta pysyisi selkeästi niinä kavereiden päivityksinä. Siinäkin mielessä ahdistaa noi ryhmät, kääk :D Mutta laitan tosiaan korvan taakse tämänkin, kiitos vinkistä!

      Poista
  6. Musta ne käsityöryhmät (mihin mä kuulun) ei ole mitenkään salaisia tai sisäpiirisiä ja oon käsittänyt, että se "suljettu ryhmä"-vaihtoehto on laitettu niihin vaan siksi, että ryhmän jutut ei näy kaikkien ryhmäläisten kaikille fb-kavereille, jota siis julkisen ryhmän julkaisut tekee. Ite "hengaan" ryhmissä niin, että kattelen toisten kuvia ja saan kivoja ideoita ja jaan omia kuvia tai joskus kysyn jotain ongelmallista asiaa, mutta en kiinnitä huomiota väittelyihin ja vääntöihin, joita niitäkin noissa ryhmissä aika ajoin nousee. Ryhmät on musta siis aika kevyt vaihtoehto jakaa asioita käsitöistä, ei tarvii tutustua ihmisiin siellä jos ei halua ja voi vain katsellakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, eihän ne tarvikaan olla sisäpiirejä tai erityisen salaisia ja semmosia mihin ei toivota ylimääräisiä mutta aina kun joku on suljettu eikä sen sisällöstä tiedä mitään, on se vaara että se koetaan semmoseksi mihin ei uskalla hakea :D Vaikka ehdottomasti ymmärrän sen että on suljettuja, en mäkään haluaisi että kaikki näkyy kaikkien kavereillekin.

      Poista
    2. Ja silti pidän julkista blogia, heh...

      Poista
  7. Niin ja kiva tuo lehtijuttu, sitähän mun myös piti sanoa. :)

    VastaaPoista
  8. Niissä ryhmissä on jtn hämärää, yhteen ryhmään tarvitsee suosittelijankin ja sitten ne odotuttaa päivän tai kaksi ennen kun hyväksyy mukaan ;) tai emmä tiiä sut ne varmaan huolii kun sulla on tätä julkkistaustaa :D ei vaiskaan, vitsi vitsi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No huh huh, se just huolestuttaakin kun tietää että on olemassa tosi hämäriä ja kieroutuneitakin (ei-käsityöteemaisia) ryhmiä ihan ihme omilla säännöillään eikä semmosiin halua mukaan. Vaikka huolittaiskin :D

      Poista
  9. Vautsi, hieno juttu! Onneksi olkoon.

    VastaaPoista
  10. Tosi kiva juttu! Tosin en tiedä onko tää naurun asia, mutta mä repesin nauruun tuosta "pullahuolehtijasta" - ei vaan oo todellista! :D Vois ottaa myös omaan käyttöön tuon kuoleman perseen, koska välillä olo ja ulkonäkö on just semmonen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi pullahuolehtija oli viimeinen pisara joka kaatoi kupin nurin ja laitoin anonyymikommentointieston päälle. Kyllähän tollasia kommentteja silloin tällöin kestää mutta alkoi lyhyen ajan sisään tulla vähän liikaa. Tuo kyseinen ei siis koskaan päässyt blogiin asti koska olin jo aiemmin laittanut kommenttien valvonnan päälle.

      Oli huolissaan tosiaan siitä miten voin näin läskinä ihmisenä kasvattaa normaalipainoisen lapsen ja oli aivan varma että oltiin syöty pullaa enemmänkin mitä valokuva antoi ymmärtää. Eipä sillä ettenkö itse olisi tiedostanut ja huolissani samasta asiasta ja että todellakin pullaa syötiin enemmänkin mutta tarviiko tommosia kommentteja silti julkaista, mun mielestä ei välttämättä. Onhan noi koomisia mutta niistä sitten syntyy paljon sanaharkkaa kommenttiosastolle kun toiset tulee puolusteleen ja homma paisuu älyttömyyksiin. Onhan se tietysti tavallaan ihan söpöä että jotkut jaksavat huolehtia.

      Kuoleman perse on kyllä loistava termi!

      Poista
  11. Olopas mukava ja kannustava kirjoitus. Jopa meikäläinen jolla on molemmat peukalot keskellä kämmentä kokee välillä pientä hinkua tehdä jotain kun luen sun tekemistä käsitöistä. Tulee tuntuma että vois vaikka osata :) hieno juttu ja hyvät kuvat! Kiitos!

    VastaaPoista
  12. Fantastiskt roligt att dina arbeten kommer fram!
    Verkligen roligt!

    Hoppas att du orkar fortsätta.
    Det är en upplevelse läsa dig och fundera över livets gång!

    Mvh/Tuulikki

    VastaaPoista
  13. Olihan juttu pakko käydä lukemassa ja hyvä juttuhan sieltä tuli esiin! :)

    VastaaPoista
  14. Mä olin tosi yllättynyt miten nopeesti toi tuli ulos ja iloisesti hämmästyin kun sä olit siinä! Mua pyydettiin siihen myös, mutta en jotenkin vaan jaksanut. Mua ahdisti et joku randomi tulee taas kuvaamaan ja sit en tykkää siit kuvasta ja muutenkin, väsytti. :D Mut kivaa et sä menit!! Hyvä juttu tuli! <3

    Mä en myöskään oikeen osaa liittyä noihin fb-ryhmiin. Johonkin kangashamstereihin menin ja sielläkin ahdistaa kun niin moni nipottaa jostain vääränlaisista kuvista jne. En sit jaksa siellä käydä enää yhtään. Muutenkin nyt just on sellainen nettiähky-olo ettei mitkään keskusteluryhmät nappaa yhtään, hyvä että jaksaa ja ehtii blogia päivittää. Sori jos on nyt ihan ankee kommentti. Miten tulikin noin ankee.. on kyl ihan hyvä fiilis. No, mut enivei, kiva et tohon meni joku hyvä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olin iltavuorossa ja tulin vielä kuumeeseenkin joten meni vähän tiukille siivoaminen ym mutta onneksi asioilla on useimmiten tapana järjestyä :)

      Mä en oikein ikinä ole kauheen hyvä foorumihengaaja ollut vaikka oon yrittänyt. Joskus nuorempana mut jopa bannattiin silloisen rakkaan harrastuksen keskustelualueelta kun provosoiduin niin pahasti jostain toisten käyttäytymisestä siellä enkä osannut pitää suutani kiinni :D Niissä menee niin herkästi semmoseksi ihmeelliseksi touhu ja sitten tyypit aina perustaa uusia ajatuksena että siellä on vaan ne hyvät tyypit ja sitten heidän mielestään huonompia liittyy liikaa ja tehdään taas uusi sisäpiiripalsta kunnes sinnekin tulee ylimääräisiä jne jne jne. En tiedä siis onko näissä kässäryhmissä mitään semmosta meininkiä mutta se on aina se ennakkoluulo kun suljettuja ryhmiä ovat :D Joo, ehkä nää blogit on ihan hyvä nyt vaan, näissä osaan ainakin olla ja tunnen oloni kotoisaksi. Eikä oo mitään nipoja sääntöjä.

      Poista
  15. Oiii mahtavaa! Onnee tästä :) Kiva kirjotus oli!

    VastaaPoista
  16. Mä tiedän ainakin yhden ryhmän facebookissa, missä kannustetaan toisia eikä mollata: nukkekotiharrastajat. Ehkä siellä on jotain muitakin, en tiedä, kun en ole monessa ryhmässä. Hyvä juttu oli lehdessä. Yritin jakaa sen facebookissa, mutta ei onnistunut, pöh.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan niitä ryhmiä kaikenlaisia :) Se vaan kun ei etukäteen voi tietää että mikä on meininki joskin ainahan niistä toki poiskin pääsee jos onkin kökkö :D

      Poista
  17. Kuoleman perse...kuoleman perse...kyllä, tiedän miltä se näyttää, huomenna aamulla muistuu mieleen peiliin katsoessa, jos on päässyt unohtumaan. Kyllä voin sanoa, että osittain käsityömaailma on siirtynyt tonne Pärstäpankkiin, tai ainakin elellään sulassa sovussa blogien kanssa. Minä kuulun muutamaan ryhmään, ja kyllä sieltä vaan saa niin upeita ideoita ja vinkkejä. Ja tosiaan, voihan niissä suljetuissain ryhmissä laittaa asetuksen niin, ettei ryhmän kuvat ja julkaisut ilmesty etusivulle. Näin homma ei lähde ihan lapasesta. Mutta, mun lempparikäsityöryhmien kuvien annan pursuta, sillä ilahdun niistä kovasti. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kai sitä pitäisi antaa naamakirjan ryhmillekin mahdollisuus. Blogit on kyllä siinä mielessä kivempia että juttuihin on helppo palata, varsinkin jos on käytetty avainsanoja ahkerasti :)

      Poista