Sivut

perjantai 28. helmikuuta 2014

Pienen junafanin unelmaretki

Meillä tykätään junista. Olen siis yrittänyt olla kärsivällinen ja ymmärtäväinen lapsen suorastaan pakkomielteisestä junafaniudesta ja ollaankin sitten päädytty melkeinpä joka kerta ulkoillessa hengaamaan asemalaiturille. Kyllä. Junia on nähtävä, niillä on matkustettava (ei tule kuuloonkaan että saisin poikaa bussiin kun tullaan päiväkodista) ja sisällä tietenkin leikitään junaradalla melkein ärsyttävyyteen saakka. Tänään minulla oli hoitovapaapäivä ja eilen päätinkin että nyt sitten mennään katsomaan junia oikein olan takaa! Kyselin Facebookissa että missä on parhaat junan bongailumestat pienelle ihmiselle kun muistelin että jossain Ilmalan ja Helsingin välillä on kyllä jalankulkusilta ratojen yli mutta en maalaistollona muistanut tarkalleen.

Se olikin Pasilan ja Helsingin välissä, Linnunlaulun silta, ja kun sinne kävelee päärautatieasemalta Kaisaniemenpuiston reunaa pitkin ihan radan vieressä koko matkan, maksimoi junien bongaamisen koko matkalta ja pidetään junaa hokeva lapsi tyytyväisenä. Ja voi sentään, kunpa olisinkin laskenut montako kertaa tuon lyhyen kävelyretken aikana kuulin sanan juna!!!!

Toivon mukaan tekin pidätte junista koska näitä pokkarikuvia on tosiaan muutama.

Etukäteen vähän pelkäsin että mitä reissusta tulee kun poika on kiukutellut niin kamalasti viime aikoina ja etenkin ulkona on ollut jokseenkin haastavaa. Uudessa ympäristössä meni kuitenkin hyvin, joskaan hetkeksikään en saanut pysähtyä joten kuvat on otettu liikkeessä. Lapsen riemu junia bongatessa oli kuitenkin aivan mahtavan sydäntä lämmittävää ja itsekin kun junista tykkään niin nautin kovin sekä itseni että pojan puolesta. Ehdottomasti uudestaan joskus. Ja koska lentokoneetkin on kivoja, on suunnitelmissa myös retki kiitoradan päähän!

18 kommenttia:

 1. Niin se vain menee, että ilmaiset huvit ovat lapselle parhaita. Ei tarvitse mennä pääsymaksullisiin paikkoihin, kun kaikkea kivaa on muutenkin :)

  VastaaPoista
 2. Meilläkin junat ovat ihan lemppareita. Ihana muuten toi reppu ja sopii kivasti haalariin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en tykkää tosta repusta :D Oli vain ainut talutusreppu jäljellä kun alennusmyynnistä aikoinaan ostin. Ajaa asiansa ja onhan se toisaalta ihan söpö.

   Poista
 3. Tosi kaunis toi kolmas kuva. Mä tykkään jotenkin noista sähköjohdoista, samoin kuin ratikoitten verkostoista Helsingin keskustassa.

  VastaaPoista
 4. Junista tulee mieleen toukat ja toukat on todella kiehtovia. Jättitoukat, ratatoukat, ihmisahmattitoukat.

  VastaaPoista
 5. Hienoja kuvia. Ja tuo junasilta voisi olla vielä omalle 6-vuotiaallakin kiinnostava - kiitos ideasta! Hieno Reissumies juna, en olekaan ennen nähnyt sponssattua junaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti on 6-vuotiaallekin, tuo on ihan huippu paikka! En ymmärrä että miksi en ole tajunnut ennen!

   Joo, nyt on lähiaikoina tullut ensimmäiset mainokset junien kylkiin!

   Poista
 6. Eikä miten ihana pieni junabongari! :')

  VastaaPoista
 7. Just magein tuo keltainen Reissari juna. Ei oo vielä sattunut omalle kohdalle. Kai te kävitte asemahallissa, siellä missä on lipunmyynti, tsekkaamassa pienoisrautatien? Napista pääsee painamaan junan liikkeelle. Hmm kai se siellä vielä on...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi reissumiesvaunu onkin hienoin niistä mainosvaunuista :) Ainakin niistä mitä ite oon nähnyt. Ei käyty. Ei ole oikeiden junien voittanutta :)

   Poista
 8. Tokan kuvan kohdalla mietin kysyisinkö näittekö junia kaikissa väreissä, punainen, sininen, vihreä...jonoon olisi sopinut keltainen, mutta äkkäsin ettei semmoista ole. Paitsi, että on! Vau! Mikäs tuo tuommoinen Reissumies-juna on?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osassa lähijunista on joissain vaunuissa nykyään mainokset, siitä Reissumies :)

   Poista