Sivut

sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Saumurin alusta jossa integroituna roskapussi

Mun saumurista jää kauheat jäljet pöytään jos sitä pitää siinä paljaaltaan. Niinpä alusen virkaa on vuosikaudet toimittanut kaikessa esteettisyydessään puolityhjä luentolehtiö. Siinä taitaa olla analyyttisen kemian luentomuistiinpanot arvoisessaan tehtävässä. Lisäksi mulla ei ole sitä roskakippoa tuossa saumurissa joten kaikki kangaspupenot ja pölyt tulee suoraan syliin. Ja eihän semmonen kivaa ole.

(Saumurini ei muuten toimi bluetoothilla joten siinä on kyllä virtajohto mutta blogikulissiteknisistä syistä ei vaan näy kuvassa.)


Eilen taas kerran surffailin päättömästi internetin ihmemaassa ja törmäsin Nappinja-blogiin ja siellä postaukseen jossa oli ommeltu roskapussi saumuriin. Siitäkös riemu repesi ja heti aamulla etsimään sitä pientä palaa Ikean kernikangasta joka on kyllä jossain…

Harmittaa muuten vähän se että se näyttää tasaraitaiselta jonka olen vain leikannut vinoon vaikka kankaassa on oikeesti sinne tänne vinoon meneviä raitoja. Todisteena blogipostaus kesäkuulta jossa samaa kangasta on pingotettu parvekkeen pöydälle, klik.

En tehnyt ohjeen mukaan vaan ite mittaillen ja pussiosa kääntyy takaa tuohon eteen jolloin se pysyy avonaisena ettei vaan käy niin että roskat tulisi edelleenkin syliin. Vrt. lasten ruokalaput joissa pussi ommeltu suoraan eteen. Kyllä nyt kelpaa! Enää ei ole kuin se ihan alkuperäinen ongelma eli että tuo vekotin tekee ihan paskaa tikkiä mutta ehkä siitäkin vielä selvitään kunhan jaksaisin paneutua aiheeseen.
8 kommenttia:

 1. Voi, niin tutun näköinen saumuri. Mun entinen oli tollanen. Mulla kyllä oli siinä se roskakaukalo. Alkois sitten tehdä kans ihan p**kaa tikkiä enkä saanut sitä millään konstein säädettyä. Meni hermo ja vein vaihtoon ja ostin siis uuden. Uus ei kyllä ole uutenakaan niin hyvän tuntunen kun Bernette oli mutta näillä mennään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun isä on pelastanut tuon mulle kun oli muuttoapuna jossain ja saumuri oli menossa kaatopaikalle. Siinä ei ole roskakippoa eikä pinsettejä ja muuta oheissälää mutta ilmaiseksi kun sain niin ei mitään väliä!

   Tuo ei kans aina ole tehnyt huonoa tikkiä enkä muista koskeneeni säätöihin. Mun tekee niin mieli uutta saumuria etten oikein jaksaisi edes tutkia asiaa tai viedä huoltoon ja kysyä apua. Nooh, kohta mä saan jo ekan palkan, kaksi päivää jo ollut töissä xD Niin jos sitä saisi säästettyä kevään aikana saumurirahat. Mä kyllä voisin ostaa jonkun käytetynkin, semmosen hyvän. Äidilläni on myös Bernette mutta 20 vuotta uudempi kuin tämä mun ja se on ihana! Ei mikään muovihökötys vaan ihan kunnollisen tuntuinen.

   Poista
 2. Mulla on sama ongelma että ne saumurin tassut sotkee pintoja. Meidän ruokapöydässä on nyt neljä pyöreää jälkeä, eikä ne lähde irti, aivan kuin jotain rasvaa olis imeytynyt tuohon puuhun. Ikean muovilaminaatti pöytäpintaan, joka mulla on nyt työtasona, taas ei jää mitään jälkiä.

  Hieno pussukka, ne saumurien roskakaukalot onkin aivan säälittävän kokoisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ne roskakaukalot on tosi naurettavan pieniä. Tai siis turhauttavan pieniä. Nyt mahtuu roskaa! :D :D

   Poista
 3. Tuo sinun pussukka on kyllä kivemman värinen, mitä minun pussukkani ;). Tarvii varmaan tehdä joka vuodenajalle oma pussukka :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosta tuli kyllä ihanan raikkaan näköinen :D Voihan niitä tehdä useita, ovat niin nopeatekoisiakin että miksipä ei :)

   Poista
 4. Katopa, toi sopisi ihan tavan ompelukonehommiinkin, kun ne langanpätkät tuntuvat seikkailevan pitkin tasoa, vaikka muka aina sivuun laitan. Valitettavasti huollosta huolimatta en tunnu saavan (anopin vanhaa) saumuriani toimimaan.

  -Paula

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin sopisi! Mulla kans aina langanpätkiä joka paikassa vaikka on erikseen semmonen kippo pöydällä minne muka niitä laitan.

   Poista