Sivut

perjantai 8. marraskuuta 2013

Suomen lanka ja pilvipeite

Joitain viikkoja sitten Suomen lanka otti yhteyttä ja ehdotti yhteistyötä. Saisin suunnitella heidän langoilleen töitä. Ensin tietenkin vähän epäröin koska heidän tuotteensa; kalalanka ja moppilanka, eivät olleet minulle materiaaleina kovinkaan tuttuja. Välittömästi kuitenkin ihastuin Suomen langan freesiin uuteen logoon ja kotisivujen otsikkofonttiin enkä ollut koskaan tiennyt että kalalankoja on muussakin värissä kuin valkoisena ja luonnonvalkoisena! Kotimaisuus lämmitti sydäntä myös. Ei siinä tainnut montaa iltaa mennä kun mulla oli jo lista ideoita ja ihan ensimmäiseksi koukulle pääsi vaunuverho! Olen jo raskausajoilta asti haaveillut suunnittelevani sellaisen, itselleni kun neuloin silloin hätävaraksi tavallisen pienen vauvanpeiton mutta ne kulmat oli ihan turhat tietenkin yläreunassa. Vaikkakaan itse en siis vaunuverhoa käytäkään (tästä tuli heti kysymys facessa kun asiasta hehkutin :D ) niin tiedän että suurin osa ihmisistä tuntuu käyttävän enkä ole törmännyt missään neulotun tai virkatun vaunuverhon ohjeeseen, joten näin siinä heti potentiaalisen raon minne itseni änkeä!

Posti toi hurjat määrät eri värisiä- ja paksuisia kalalankoja (mun lankavarastoni taisi juuri triplata tilavuutensa! Kuvassa ei nimittäin ole kuin ne joissa oli vielä vyötteet paikoillaan mun kokeilujeni jäljiltä) ja niistä sitten testailemaan ja suunnittelemaan ja yövirkkaamaan.



Lopulta päädyin hennon vaaleansiniseen, tein mallikappaleen myös valkoisena. Käytin 6-säikeistä kalalankaa kaksinkertaisena ja 2 mm virkkuukoukkua. Tuli aika peltistä jälkeä joten ehkä isompikin koukku voisi sopia, riippuen tietenkin käsialasta.






Näissä on reunassa lyhyet narut jotka voi solmia vaunuihin ja lisäksi yläreuna kiinnitetään suihkuverhorenkailla vaunun kaareen.

Ohje on ilmaiseksi ladattavissa Suomen langan kotisivuilla, täällä. Lisäksi sitä jaetaan Tampereen kädentaitomessuilla ensi viikolla Suomen langan osastolla. Siellä on myös nämä vaunuverhot nähtävillä livenä, käykäähän katsomassa! Tuntuu aika mahtavalta saada oma ohje näytille ja jakoon messuille, se tavoittaa ihan eri kohderyhmän kuin se että tänne blogiini ja Ravelryyn vaan rustailisin.

64 kommenttia:

  1. Tosi hieno! Mä näkisin noi verhoinakin, vois olla aika paljon kivammat kuin ne iänikuiset mummon virkkaamat ruusupitsiverhot :) Vielä kun on värejäkin, mistä valita :)

    VastaaPoista
  2. Onpas kivan näköinen :) Minunkin pitäis opetella ja kokeilla tuota "pikselivirkkausta", mutten ole vielä ehtinyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo oli hauskaa! :) Tosin kantapään kautta tuli sekin todettua että liian ohuita kuvioita ei kannata yrittää, ne ei erotu :P

      Poista
  3. Onpa onnistunut! Kiva malli. Bonuksena noin ilmavia vaunuverhoja nähdessään ei tarvitsisi pelätä että vauvaparka on jo tukehtunut...

    VastaaPoista
  4. kaunis, en kyllä ymmärrä noiden käyttöä, miksi lapsi ei saa nähdä ulos?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En minäkään ymmärrä mutta koska näitä nyt kuitenkin ihmiset tosi paljon käyttää niin halusin tehdä virkkausohjeen mielestäni kivan näköiseen versioon :)

      Poista
    2. Hauska idea! Eihän noilla sentään ole tarkoitus lapsen näkyvyyttä peittää vaan "suojata" nukkuvaa lasta. Tai näin ainakin olen itse käyttänyt harsoa tms.

      Poista
    3. Mie haluan kyllä välillä ihan peittää lapsen näkyyvyydenkin: meillä päiväunille nukahtaminen oli jossain kohta todella haastavaa ja parhaiten tyttö nukahti kun ei ollut näköärsykkeitä. ;)

      Loistava ohje ja hieno idea!!

      Poista
  5. Tosi kauniin mallin olet loihtinut! Tuotahan voi varmasti soveltaa moneen muuhunkin. En mäkään käyttänyt lapsilla koskaan mitään vaunuharsoja, outo ajatuskin.

    Tuo kalalanka on muuten ihmeellistä tavaraa, kun siitä kerästä vaan riittää ja riittää! meillä on vieläkin käytössä luonnonvalkoinen, joka jäi yli 80-luvun alussa kun joku ihminen virkkasi mun äidille siitä verhoa. Lankaa käyttää koko perhe, kaiken maailman tarpeisiin, ripustuksiin yms. Aina se kerä on jossain hollilla ja hirvee hätä, jos ei löydykään ;) Muutama vuosi sitten löysin kirpparilta lisäksi tummanruskean kerän, jonkun mummelin jäämistöä oli.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viimeksi kun täällä oli vaunuverhoista puhetta, raskausaikanani, nousi älytön paskamyrsky siitä kun ilmoitin etten aio käyttää sellaista. Siitä jäi vähän semmoinen fiilis että varmasti olisi tilausta tällaiselle ohjeelle vaikka itse en vaunuja peitäkään.

      Joo tuo lanka on kyllä riittoisaa!!! Musta kans tuntuu että yksi kerä riittää yhden perhen tarpeisiin loppuiäksi vaikka siitä virkkaisi koko suvun verhot! :D

      Poista
    2. Eikä, voiko joku oikeasti hermostua siitä, että joku ei käytä vaunuverhoa? :D

      Poista
    3. Hermoistuivat siitä kun kuvittelivat että morkkaan ja paheksun heitä jotka käyttävät ilmoittamallani että minä en aio käyttää. Vaikka eihän se todellakaan niin ole! Yhtä hyvin mä voin julistaa etten juo piimää mutta se ei silti tarkoita sitä että pitäisin piimää juovia ihmisinä huonoina. Ja kyse oli HARSOISTA. Olin neulonut pienen peiton sitä käyttöä varten koska en tietenkään raskaana olevana ihmisenä voi vielä tietää mille asioille on käyttöä ja mille ei mutta sen tiesin etten halua peittää vaunuja harsoilla jotka assosioin pukluräteiksi ja kusivaippojen imumateriaaliksi. Harsoihmiset alkoivat siitä tietenkin riehumaan koska ottivat itseensä :(

      Poista
  6. Itse käytin ihan tavallista harsoa vaunun edessä kesällä, ettei aurinko paistanut suoraan nukkuvan lapsen päälle. Ilmakin kiersi ihan mukavasti, kun sitä ei kiinnitelly reunoista, vain yläreunasta tungin kahvan alle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Just siksi halusin suunnitella tämmöisen ettei tarvitse käyttää harsoa siinä :)

      Poista
  7. En mäkään ole vaunuverhoille nähnyt suurta tarvetta, mutta kun kerta tuollaisen ohjeen tyrkkäsit niin tekis mieli sellainen nyt tehdä.
    Ihanat nuo pilvet!

    VastaaPoista
  8. No mutta katsos kyllä JOSKUS voi tarvita ;D Kiitos! :)

    VastaaPoista
  9. On kyllä todella ihana! Voi kun mun mummo olisi vielä virkkaamassa, näen sieluni silmin tuolla mallilla tehdyn päiväkoteihin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä itse asiassa ajattelinkin että tämä on varmasti semmoinen malli jota mummot voisivat mielellään tehdä lapsenlapsille esim :)

      Poista
    2. Hmm, mitähän puhelimen autocorrect oikein on miettinyt... Ajatus siis oli että tällä mallilla tulisi (mummon tekemänä tietty) siisti päiväpeitto :D

      Poista
    3. :D :D :D Itse asiassa mä mietinkin että tässä on nyt varmasti ollut autocorrect asialla :D

      Poista
  10. Iahnat verhot, vaikka itselläni ei olekaan enää sellaisille käyttöä, mutta pilviaihettahan voisi virkata vaikka kappaan tai tiskirättiin tai, tai...monta mahdollisuutta! Oot taas tehnyt hienoa työtä ja ONNEA ekalle isoon levitykseen menevälle ohjeelle. Tästä se lähtee rullaamaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, sopisi hyvin kappaan ja tiskirättiinkiin, tai vaikka kassiin tms! Kiitos! On tosi hienoa vaikkakaan en koskaan ole edes ajatellut että tekisin ohjeita ihan oikeasti tälleen isoon levitykseen niin tottakai lähdin mukaan kun tilaisuutta tarjottiin, aivan huikeeta!

      Poista
  11. Kyllä sä olet näppärä! Hieno verho vaunuihin tai vaikka johonkin muuhun paikkaan.

    VastaaPoista
  12. Aivan loistava! Minäkin käytin lähinnä aurinkosuojana ja silloin myös näköesteenä, kun yritin saada poikia nukkumaan ja ympäröivä maailma kiinnosti unia enemmän. Nuorempi varsinkin oli sellainen magnusti sieltä vaunuista, että parempi oli heittää tylsä näkymä niin uni oli taattu!

    Oi kunpa silloin olisi ollut tällaisia... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen kyllä vähän ihmetellytkin että kun nykyään myydään kankaisia vaunusuojia ja kaikkee ja ihmiset niin mielellään käyttää esim juuri harsoja jne niin miksei kukaan ole vielä suunnitellut virkattua/neulottua versiota, tai ainakaan minun silmiini ei ole osunut!

      Poista
  13. Ei ihme että on ranteet kipeät! :D Ihan mahtavia pilviä. Itsellä menossa pilvikausi (jos sitä nyt voi kaudeksi kutsua jos yhdet verhot on pilvikankaasta väsännyt), ja tuolla samalla idealla voisin tehdä jotain muuta. Joo ei mitään lapsiin liittyvää tänne, vieläkään. Huh. Mutta siis tuo logo, on kieltämättä aika hieno! Ja en tosiaan ole minäkään tiennyt, että lankoja saa nykyään muissakin väreissä. Pitääpi mennä tutustumaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pilvet on aika pinnalla olleet kyllä viime aikoina :) Oli kyllä jäänyt multa ihan huomioimatta tämmöinen lankafirma ja värikkäät kalalangat, en ole ehkä ihan se potentiaalisin asikas ollut. Hienoa on päästä levittämään ilosanomaa! :)

      Poista
  14. Ihana - toimisi myös lastenhuoneen kappaverhona. OP

    VastaaPoista
  15. Tää on kyllä upea! Tykkään!

    VastaaPoista
  16. Hieno idea ja kaunis lopputulos! :)

    VastaaPoista
  17. Hieno on! ja virkkaushulluus kannatti. Pakko kysyä, mistä tuo matto kuvissa alla on? Olen samanlaisen tarpeessa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Matto on Ellokselta, ei taida noissa väreissä ja tuon kokoisena olla enää myynnissä mutta kuitenkin.

      Poista
  18. Ihanan rauhallinen ja nykyaikanen kuvia, yleensä kun pitseissä on niitä kukkia ja perhosia. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä! Yritin tosiaan vähän enemmän tätä päivää olevaa kuvateemaa kuin ne perinteiset ja sitähän tässä varmasti haettiinkin kyseisen firman puolesta, jotain raikkaampaa ja nuorekkaampaa :)

      Poista
  19. Tää on kyllä tosi hieno! Osaisinpa virkata... Ja lopultakin miekin kirjauduin tänne, anonyyminä oon huudellut jotain (POSITIIVISTA) aiemmin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Ja hihi, ei kaikki anonyymit tosiaankaan ilkeitä ole mutta kyllähän se nimimerkki on aina hyvä olla :)

      Poista
  20. Nyt ihan harmittaa, kun oma vauva ei nuku vaunuissa! Eipä sillä, kuomu ei pysy ylhäällä, joten suojus ois lapsen naamalla enimmän aikas... :)

    Tosi kiva malli. Onko odotettavissa lisää kalalankajuttuja? Mulla ois lankoja, mutta ei tarvetta pitsiliinoille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On varmasti tulossa myöhemminkin kalalankajuttuja ja varmasti muuallakin, näissä yhteistyöjutuissa kun on muitakin blogeja mukana. Niin ja ootko lukenut Molla Millsin Virkkuri-kirjaa? Siinä on paljon ohjeita kalalangoistakin :)

      Poista
  21. Mahtava! Toi pilvikuvio sopii tosi hyvin juuri virkkaukseen! WO-WOW!

    -Paula

    VastaaPoista
  22. Mä en kestä! Mielettömän hieno!!

    Onnittelut hienosta yhteistyöstä. Tampereen messuilla tuo ohje tavoittaa ihan muutaman ihmisen. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, kiitos! :)

      Joo, Tampereen messuilla varmasti yksi jos toinenkin näkee tämän! :)

      Poista
  23. Loistava idea! <3 Ihan varmasti virkkaan tällaisia joskus, sitten kun minusta tulee mummo vuonna 2020.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taidankin harjoitella jo nyt tänä kesänä, sillä minusta tulee täti ensimmäistä kertaa loppukesästä. :)

      Poista
  24. Ihana idea, taas! Kun aikoinaan sun blogin löysin, odotit jäbää, ja olit kirjoittanut aiheesta harsot vaunuverhoina.. Se oli niin hauskaa luettavaa, että sille tielle jäin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D :D Hyvä että joku niinkin päin, ettei vaan niitä jotka suuttuivat ja lopettivat lukemisen ;)

      Poista
  25. No just. Aivan ihania piliviä olet kehitellyt.Ja millä tahdilla toteuttanut - täällä saa aina nostaa hattua :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihi, kiitos :) Ja joo, tein melkoisella tahdilla!!! Luulin etten ehdi mut paskat, ehdin tekeen kaksi ja jäi vielä aikaakin 8D

      Poista
  26. Ai miten hieno! Voi kunpa olisinkin näppärämpi virkkaaja niin kokeilisin tätä, mutta taitaa olla mulle liian haastava... Pitää kehittää joku oma ommeltu/neulottu versio, ettei tarvi turvautua harsovirityksiin - siihen sisäinen esteetikkoni jostain syystä vetää rajan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ne harsot on aika järkkyjä! Nykyäänhään sitä myydäänkin erilaisia kankaisia mutta ovat aika kalliita ollakseen kuitenkin niin yksinkertaisia toteuttaa itsekin jostain kivasta kankaasta :) Ja miksei neuloenkin! Joku reikä/pitsikuvio sopisi hyvin :)

      Poista
  27. Jostain syystä mielessä luin kokoajan "Suomen lanka- ja pilvipeite" ja ajattelin että olipa jotenkin hassulla tavalla tosi söpö otsikko. :D

    Tuolleenhan voisi ottaa ikuisuus projektiksi virkata tuollasella kuviolla jonku yläverhon keittiön ikkunaan. Ideana hauska mutta ehkä vähän liian massiivinen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihi, oispa kyllä melkoinen otsikko :D

      Semmonen verho keittiössä olisi kyllä upea!

      Poista
  28. Oi onpa ihana!! Vaunuverho on ainakin meillä ollut tarpeen, vilkkaat tytöt nukkuvat paremmin verhon takana eikä kärpäset, naapurin tädit yms. häiritse. Tämän nuorimmaisen kohdalla pitäisi varmaan toteuttaa ohuesta metallilangasta ja yhdistää kenties vielä sähkövirta, isosiskoja ja niiden kavereita ei normiverho pidättele :D

    VastaaPoista