Sivut

sunnuntai 3. marraskuuta 2013

DIY lastenhuone -kooste

Tykkään hurjasti jäbän huoneesta ja siitä miten paljon siellä on itse tekemiäni asioita. Nyt kun siellä on about kaikki tarvittava, on ollut ajatuksissa tehdä koostepostaus mistä ne kaikki DIY-jutut näkisi kerralla. Siivousteknisistä syistä (laiskuus) tämä on vähän jäänyt. Lisäksi olen odottanut hyvää luonnonvaloa kuvaamiseen koska olen surkea kameran käyttäjä mutta marraskuussa se taitaa olla turha toivo. Tässä se nyt kuitenkin tulee!

Ihan ensimmäisiä asioita mitä olen jäbälle tehnyt, jos ihan vauvahommeleita ei lasketa, on valokuvakirja jossa Marimekon Valpuri -kankaasta ompelemani pehmotyyppi seikkailee mummulan maisemissa. Valpuri mummulassa siis.


Hölmönä laitoin kansikuvaksi tienviitan niin en viitsi blogissa kauheesti vilautella. Teetin siitä myös vähän eri versioisena "Valpuri maalla" -kirjoja kavereiden lapsille viime jouluna.


Vähän aikaa sitten vinkkasinkin blogissa Citymarketin nenäpäiväkasseista että niistä saisi hienoja säilytyspusseja myös. Itse kun aiemmin ompelin Ivana Helsingin telttakuosisen, cittarikamaa sekin.



Jäbän huoneessa asuu myös hänen syntymänsä aikoihin Finlaysonin blogiyhteistyönä ompelemani Elefantti jonka vatsassa vetoketjun takana asustaa kolme pikkufanttia. 


Tetraedri-hernepussit ovat todellinen hitti! Niillä leikitään joka päivä ja paljon! Tyyppi itse pyytää että heittelisin taas vähän niitä häntä kohti ja sitten taas kikatetaan ja heitetään takas mulle. Kaikista hulvattominta hänen mielestään on kun laitan hernepussin pääni päälle ja sitten tiputan sen siitä sängylle (don't ask).


Päiväpeitteestä olen erityisen ylpeä, siitä tuli niin hieno!!!



Tähän väliin pakko mainita että jäbä käyttää sängyn laitaa junaratana :D :D


Pieniksi jääneistä Littlephant-vaatteista ompelmani tyyny on myös oma ikisuosikkini, se on niiiiiiiiiin hieno!


Pitkään yritin etsiä huoneen värimaailmaan sopivaa ikkuverhoa mutta lopulta tulin siihen tulokseen että on kivempi ilman verhoa, keltaiset seinät pääsevät oikeuksiinsa parhaiten näin, on ihanan pirteä! Verhon tilalle ripustin jäbän synttäreille ompelemani viirinauhan ikkunalle ja se sopii tosi hienosti! Kangas on tosin samaa mitä päiväpeitossakin mutta ei silti pistä silmään että olisi liian samis.







Tauluhommat tosiaan on aika pitkälti nollabudejttimeiningillä. Lahjapaperia, mainoksia, pakkauspahveja,  kirpparilta ostettuja pelejä (eläinlotto ja eläindomino) ja itse paskarreltu syntymämitat-taulu







Marimekkotakki  on niin ihana että haluaisi sen olla esillä koko ajan.


Pahvikirjat ja osa leluista majailee olohuoneessa. Siellä on myös tämä äärimmäisen kaunis sisustuselementti eli pahvimökki joka on myös jokapäiväisessä käytössä. Busy Board asuu sekin olohuoneessa ainakin toistaiseksi.



Huh, olihan siinä! Tykkään tehdä itse ja tykkään että itse tekeminen näkyy kodissa ja lisäksi näissä lastenhuonejutuissa nämä ovat olleet hyvin pitkälti myös budjettikysymyksiä.

20 kommenttia:

  1. huikean hieno, parasta on se pahvitalo;) eikun kaikki on kiva, ne värikkät tekstiilit yms!!!

    VastaaPoista
  2. Aivan ihania yksityiskohtia,käsitöitä ja leluja...ihan eniten minua ilahdutti seinien MAHTAVA väri <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo se väri on niin toiveiden täyttymys! Ihanaa kun ostettiin oma kämppä niin sai maalata niin kirkkaan keltaiseksi kuin ikinä mahdollista :D

      Poista
  3. Todella upeita diy-juttuja olet tehnyt! Ihana huone muutenkin :)

    VastaaPoista
  4. Paljon kaikkea kivaa huoneessa! :) voisin ottaa omaanki huoneeseen jotain tuolta :D ja toi elefantti on edelleen ihan mahtava.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuolla onkin paljon sellaista mitä mulla oli jo paljon ennen lasta. Esim iso Barbapapa sängyllä, noi Lego-säilytysboksit, sitten kuvissa ei näy mutta paljon on lastenkirjoja mitä oon ostanut alunperin itselleni ja sit esim pissa ja kakka -pehmolelut xD

      Poista
  5. Aivan upea, Kyllä lapsen kuin lapsen kelpaa elellä tuollaisessa huoneessa :D

    VastaaPoista
  6. Aivan mahtava lastenhuone! Ihanan värikäs. Tuo Valpuri-kirja on kyllä loistava keksintö. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Oon vähän yrittänyt pitää värimaailmaa tuossa keltaisessa, tietynsävyisessä sinisessä, valkoisessa ja ripauksessa punaista ettei ihan mene kaaokseksi mutta ei meillä kuitenkaan värejä pelätä ollenkaan! :) Valpuri-kirjasta pidän minäkin, jäbä ei ole vielä ihan sen hienoutta tajunnut mutta eiköhän senkin aika vielä tule!

      Poista
  7. Aivan ihana huone! Tuo kolmen värin liitto on kyllä toimiva! Meillä mennään mintulla, keltaisella ja oranssilla :)
    Ja toi norsu on mennyt multa ihan ohi! Onko siihen jossain kaavat/ohje??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, nekin on ihanat värit! :) Ei ole norsuun ollut mitään ohjetta tai kaavaa, ihan perstuntumalla sen silloin ompelin :)

      Poista
  8. Niin ihana huone :) Tykkään väreistä tosi paljon, oi jos ois mullakin ollut keltaiset seinät lapsena huoneessa eikä mitään ällöä kukkatapettia ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla oli lapsena ekassa huoneessamme vihreät seinät, se oli ihana! :) Myöhemmin halusin sitten itse (olin jotain 10 v kai) kukkatapetin ;) Mutta sit kyllä tykkäsinkin siitä, ei sillä :)

      Poista
  9. Mäki teen kyl tollasen laatikon (anything) koska aina ei jaksa lajitella tavaroita. Hyvät ideat ja vinkit:))

    VastaaPoista