Sivut

keskiviikko 6. marraskuuta 2013

Äärimmäisen innostuneisuuden ja pakkomielteen raja on aika häilyvä

Kyllä. Joskus on hankala erottaa että onko tämä järisyttävä inspiraatio ja innostus tiettyjä projekteja kohtaan jo sairasta vaiko ihan normaalia. Siis se että virkkaa pikkutunneille asti ergonomisella koukulla kylmägeelin voimin illasta (ja yöstä) toiseen ja tallentaa kännykkäänsä kuvia joissa on nukahtamaisillaan lankakeränsä äärelle juuri hetkeä ennen kuin oikeasti nukahtaa. Oli miten oli, olen viime viikot virkannut vimmatusti. Jep, anonyymin kommentoijan mielestä blogini on kuollut mutta tiedoksi kuitenkin että minä sen sijaan en ole. Minä olen juuri saanut valmiiksi isotöisen projektin ja sen kaksoisolennon ällistyttävän lyhyessä ajassa. Nyt on aika nukkua. Ties mitä huomenna taas jo keksin. Eiku hups, tänään.





Oho, kylmägeelini onkin muuten vanhentunut jo vuosi sitten. Kalalankahommista kerron paremmalla ajalla lisää!

28 kommenttia:

  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei, taas ollaan tässä!

      Koti ei ole meillä tiptop, ei todellakaan, ikinä! Herraisä täällä on niin paskasta että heikottaa! Ihan yleisestikin varmasti bloggaajat siistivät sen kohdan minkä aikovat kuvata eikä se kerro koko totuutta kämpän siisteydestä. Pikkumies on aina hoidettu, just siks virkkaankin öisin kun hän nukkuu. Älä huoli, yökukkuminen loppuu taatusti viimeistään siihen hetkeen kun palaan töihin. 4:15 herätykset aamulla kun ei anna armoa. En mä itse edes ajatellut tätä vakavaksi, kai sitä kausittain voi nukkua vähemmänkin kuin sen 8 tuntia, mielestäni nukun silti keskivertoa enemmän kuin muut pienten lasten äidit ja olen niin perso unelle että pitkällä tähtäimellä sille on aina ollut paikkansa!

      Poista
    2. Hahahahaha! Melkein huvittavampaa kuin tuo sinun hupsutteleva tekstisi on närkästyneet kommentit. Hupsuilu on niin hieno laji, ettei sitä kaikki ymmärrä. Jatka Norsis samaan malliin!

      Poista
    3. ... Ja josko käyt lukemassa kommentin kirjoittaneen hlön kuvauksen, huomaat että taitaa asenne olla muutoinkin suht negatiivinen. Komppaan Annaa!

      Poista
    4. Voi voi. Jotenkin ajattelisi, että vaikkei käsityöt olisi itselle just se aivan mieletön innostuksen lähde, niin jokaiselta löytyis se joku juttu, minkä myötä ymmärtää ja eläytyy tähän tekstiin täydellisesti! Esim. vaikka mieheni musaharrastus saattaa viedä sen keikoille soittamaan buranan voimin selkäkipuisena ja univelkaa tekemään! Entä maratooniin harjoittelevat, jotka vaan lyö ehkä laastaria rakon päälle ja maksaa itsensä hierojalle, että sais jumit auki ja pääsis taas treenaamaan....Niin eiks kässääjätkin saa välillä vähän lipsahtaa sinne pakkomielteenkin puolelle? Mä ainakin lipsun ja mielelläni :D Tää on mun juttu!

      Poista
    5. Juu, hupsuilu on vaikea laji, nykyään täällä oli sitten aihe mikä tahansa, joku ymmärtää väärin. Mua harmittaa se ihan kauheasti mutta ei kai sovi sanoa ääneen ettei se sitten aiheuta lisää väärinymmärryksiä.

      On tässä varmaan sekin että äidillähän ei saisi olla harrastuksia eikä ainakaan mitään intohimoa niihin. Kaikki se kun ei ole valittamassa miten vaikeata on tarkoittaa että on huono äiti.

      Ja edelleen, näyttelijät eivät ole roolihahmojaan ja blogit eivät ole koko totuus bloggaajan elämästä. En ala tänne avautumaan mistään huolistani ja murheistani äitinä olosta, lapsen kasvusta, kehityksestä, kasvatuksesta, kävelyyn oppimisen viivästymisestä, pottaharjoittelun toivottomuudesta enkä hampaiden pesun aiheuttamasta saatanallisesta taistelusta joka helvetin päivä. Tämä on käsityöblogi. Minä rakastan tehdä käsitöitä. Minä teen niitä silloin kun lapsi nukkuu ja koen sen omaksi jutukseni. Raportoin niistä täällä. Aurinko paistaa ja linnut laulaa.

      Poista
    6. Vaikkakin on tietysti hirmuisen söpöä että ihmiset ovat huolissaan. Eihän se päivänselvää ole että äideillä olisi kaikki muumit laaksossa. Se vaan saa helposti negatiivisen sävyn kun ne neuvot tulevat ihmisiltä jotka eivät tiedä totuudesta kuin sen mitä blogiin kirjoitan.

      Poista
  2. Ei se kylmägeeli miksikään mene. (Omani on vanhentunut kaksi vuotta sitten ja hyvin viilentää yhä. :D) Välillä voi priorisoida käsityöt unen edelle, mutta ei kai kukaan (Norsiskaan?) jaksa loputtomiin öitään valvoa, koska herätyslapsessa ei ole torkkukytkintä. (Jos on, kerro ihmeessä, missä! Nimim. Moista pian neljä vuotta etsinyt epätoivoinen ja aamu-uninen äiti.)

    Kalalankahommaraporttia odotellessa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lapsi nukkuu yhdeksään joten torkkukytkintä ei ole tarvinnut hänestä etsiskellä :)

      Poista
    2. No kyllähän siinä sitten kelpaa virkata! :) Meidän ipanoiden kello on ilmeisesti ylösalaisin, sillä herätyskiekaisut kuuluvat jo kuudelta... :D

      Nuo närkästyneet kommentit kannattaa ihan oikeasti vain ohittaa naureskellen. Ihan mahtavaa, jos (ja sun tapauksessasi kun) pienen lapsen äiti jaksaa tehdä noin paljon. Ei kai kukaan oikeasti tee käsitöitä lasten hyvinvoinnin kustannuksella sen enempää kuin omansakaan. :'D (Tätä yritin vähän niin kuin sanoa jo tuossa ekassa kommentissani.)

      Poista
    3. Juu, kyllä kelpaa :) Tosin sitten jos pitäisi aamulla mennä jonnekin, tuntuu niin kurjalta kun joutuu herättään toisen kesken unia :D Mutta onneksi useimmiten ei tarvi mennä minnekään ja voidaan köllötellä myöhään sängyssä :)

      Poista
  3. Heh, meillä on varmaankin sama diagnoosi. :) Eiköhän jokainen osaa arvioida itse, koska on aika levätä. Toki on niitäkin, jotka eivät osaa, mutta heidän paikka onkin jossain ihan muualla kuin sun blogissa.
    Antaa palaa vaan! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, kyllä mä uskon että osaan itse arvioida tämän kyseisen ongelman laajuuden ja seuraukset ;) Ja uskon että se on terveellisempää satunnaisesti kokea jotain niin suurta innostumista ja intohimoa harrastustaan kohtaan kuin että satunnaisesti nukkuukin alle 8 tuntia.

      Poista
  4. Joo, et ole yksin tässä. Nimim. vaihdoin hiiren toiseen käteen töissä, jotta ranteet kestää neuloa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tästä voisi jo päätellä että ice power -mainontaa kannattaisi laajentaa käsityölehtiin :D :D

      Poista
  5. No tätä mä sanoisin jo neuloosiksi! Vai mikä sen virkkauksellinen vastine onkaan :D Ei mutta oikeasti, lepuuta käsiä välillä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, nyt on virkkailut virkattu, vastapainoksi voisi taas vaikka neuloa! ;D

      Poista
  6. Hah, ihanaa etten ole yksin! Välillä mietin, koska läheiset puuttuu peliin ja tekee intervention! Sitten kun näkee koko yön unta virkkaamisesta, niin rupeaa jo melkein toivomaan itekin että joku pakottais lopettamaan. :D Mutta on se vaan niin kivaa! Kiitos hei ihanasta blogista, se on todella inspiroiva. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihi, mä en sentään onneksi ole vielä nähnyt unta näistä hommista :D Mutta kivaa on, ei pysty lopettaan! Kiitos! :')

      Poista
  7. On ihanaa ja tervettä, että äidillä on omakin elämä. Jos ei ole, niin kyllä tulee tyhjä olo, kun lapsi pyrähtääkin pesästä maailmalle.

    VastaaPoista
  8. Neuloosin virkkaamiseen liittyvä vastine on virkkoosi. Ilmeisen akuuttia ja aggressiivista laatua siellä. Ja joo, täällä iskee sama tauti kesäisin. Asialliset hommat hoidetaan ja muuten, no, virkataan. Ja joo, sitä pitää tehdä myös unissaan.
    Kalalanka - ei ehkä materiaali, jonka ensimmäisenä yhdistän sinuut. Mummon pitsiverhot ja sängynpeitteet. Odotan innolla,

    OP

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Virkkoosi :D

      Joo en mäkään ihan ensimmäisenä olisi kalalankaa itseeni yhdistänyt mutta otin kalalankayhteistyökuvion haasteena! Ja mielestäni onnistuin aika hyvin! :)

      Poista
  9. Virkkaminen yömyöhään kuulostaa mahtavalta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on IHANAA! Kaikessa hiljaisuudessa ja kaikessa rauhassa koukutella vimmatusti menemään!

      Poista
  10. Tässä siulle kuunneltavaa, että pysyt hereillä :) Kun Pekka Töpöhäntähän oli siun suosikki ;D http://korva.kapsi.fi/pekka/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikäääää, aivan mahtavaa, parasta! Kiitos linkistä! Ihan sikamahtavaa :D :D :D :D :D Pekkis on ihanin ja Monni hot!!!

      Poista
    2. Ole hyvä! :D Laitat kuule tuosta noita ääniä soimaan tasasin väliajoin niih heräät aina kun meinaat nukahtaa :D

      Poista