Sivut

torstai 31. lokakuuta 2013

"Jafar, mä en saa henkee"

Huh huh, ostin Prismasta Schachenmayrin Lumio -lankaa koska jollain sairaalla tapaa heijastinlangalla korostettu törkeen paksu akryyli tuntui kaikessa junttiudessaan äärettömän nerokkaalta.


Pojan tuhistessa päiväuniaan mietin että millaisen päähineen sitä sitten tekisi ja muistui mieleen Kerällä-kirjan turbaanipipo jonka vaikeaselkoista ohjetta oli jo selvennetty kommenttiosastollani aiemmin. Tämä heijastinscheisse oli paksumpaa kuin ohjeessa käytetty hienompi lanka eikä ohjeessa oltu kerrottu neuletiheyttä saatika sitä miten leveä kappale siitä pitäisi tulla joten tein sitten ihan perstuntumalla. 150 gramman kerä tätä bling blingiä ei riittänyt vaan jouduin jatkamaan randomeilla about samanvärisillä langoilla viimeiset 10 cm mutta onneksi sitä ei juurikaan huomaa koska jää tuon turbaanitaitoksen alle (paitsi salamalla otetusta kuvasta näkee että siinä kohtaa ei tosiaan heijastinominaisuutta ole).

Malli on oikeesti hieno, elegantti, tyylikäs ja vaikka mitä kirjan kuvassa mutta tämmösestä törkeen paksusta kirkkaan värisestä akryylilampaan tuotoksesta MINUN pallopäässäni tuli fiilis lähinnä että siinä on nyt lähdetty kesken saunomisen pyyhe päässä lähikiskalta ostaan lisää kaljaa. Lisäksi tuosta tuli todella PAINAVA! Ja tietenkin äärimmäisen paksu päällekkäin menevien osien vuoksi. Ärsh, jään siis odottamaan tämän päähineen suhteen että joku pitää Aladdin-teemaiset bileet, mieluiten 20 asteen pakkasessa.

Kuva ilman salamaa ja salaman kanssa jotta heijastinhitulat erottuisivat. Olisi tuntunut tyhmältä panostaa kuviin odottamalla luonnonvaloa ja sopivaa miljöötä koska en ollut lopputulokseen tyytyväinen joten läppärin webbikameralla sohein menemään.

Onni onnettomuudessa kuitenkin on se että tämä tosiaan valmistui kahdessa tunnissa.

Aina ei voi onnistua. Jos vielä joskus yritän turbaanipipoa niin vähän ohuemmalla langalla :D

37 kommenttia:

  1. Ihan kiva idea tuo lanka mutta jos yhdistettäisiin vaikka villan kanssa... =) Kivan mallinen tuo turbaanipipo!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ja sais olla vähän ohuempaan lankaan tosin ymmärrän kyllä että tommonen superpaksu vetoaa alottelijoihin ja siten ehkä myy paremmin.

      Poista
  2. Minäkin lankaa käsityömessuilla ja Prismassa hipuloin, mutta ajattelin, että akryyli ei voi olla hyvä materiaali pipoon. Ainakaan yksistään. Ja toinen syy oli tuo paksuus. Ajattelin, että peruspipossakin siitä tulee tönköö ja vielä kun mun pään malli on sellainen, että harva pipo saati hattu siihen sopii.. Ajatuksena heijastinlangan yhdistäminen varsinaiseen lankaan on mielestäni nerokas.

    Eikä tuo nyt niin kamalalta näytä vai onko kuva vain tarpeeksi sumea? ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mua ei akryylipipo oikeestaan haittaa, kunhan vaan olis vähän ohuempi.

      Yritin ottaa kuvan silleen että näyttäisi kuitenkin mahdollisimman edustavalta :D

      Poista
  3. Voi voi, miksei suomessa voida myydä vain villalankoja.... olen miettinyt mihin tuo akryyli oikeasti edes sopii? Mitä varten sitä tehdään? Muuta kuin hinnan? Mutta hieno pipo, ja hieno idea langalla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olen virkannut vessaan maton akryylista ja aivan huippua kun ei ole yhtään nyppyyntynyt eikä muutenkaan mitään kulumisen merkkejä :D :D Ja villa-allergikoille on tietysti hyvä, tosin nykyään kun on niin paljon kaikkia ihania bambu- yms lankojakin puuvillan lisäksi niin ei oikeestaan heidänkään tarvi akryylin varassa olla.

      Tuo heijastinlankakerä oli vielä aika pirun kallis :P

      Poista
  4. Tein pojalle (7v.) tosta langasta (mustasta saajan toiveen mukaan) ihan peruspipon tupsulla. Vielä ei oo päässy käyttöön, koska on niin paksu. Poika tuntui tykkäävän pipostaan, koska se ei kutita, joten hyvä siitä tuli. :)
    Sun pipo on hauskan mallinen, mut ei oo mun juttu, ku tukka on aina isolla sykkyrämyttyrällä päälaella. Eli mun pipo on mahdollisimman iso lörppö, jotta tukka mahtuu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin paksu pipo tuosta kyllä tulee että saa varmaan odotella hetken aikaa että ois sopivan kylmät kelit sitä varten.

      Mulla on nykyään niin lyhyt tukka että toi malli periaatteessa sen puolesta menisi mutta muuten ei sovi mulle kyllä yhtään. Tyyliini käy paremmin lörppäpipot :D Ja pysyy kananpersetakkusotkutukkakin paremmin kuohkeana.

      Poista
  5. Mä tein teini-ikäisille tytöille noista sellaiset kaulurit tai mitkä tuubihuivit ne oikein onkaan. Tykkäsivät niistä, ja onpahan sitten aina heijastin mukana. Itsekään en varsinaisesti langasta tykännyt, mutta jotenkin tuo heijastava-ominaisuus yhdistettynä paksuun ja värikkääseen lankaan tuntui kivalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eiköhän joku Novita tee tästä oman version ensi talveksi :D :D :D

      Poista
  6. Mä innostuin kans tekemään tuosta Lumion heijastinlangasta pipon. Tein kyllä ihan sen tupsullisen pipon, mutta musta siitä tuli kyllä ihan kiva. Käytössä on jo, vaikkakin se onkin ihan törkeen paksu. Eipähän tuule läpi :D
    http://inspirationbylaura.blogspot.fi/2013/10/diy-heijastinpipo.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo tuo perus tupsupipo on kyllä oikein kiva :) Mä tässä jo harkitsin että josko purkaisin tuon turbaanin ja tekisin tollasen normipipon. En tiedä miten tuo käyttäytyy kun purkaa, musta tuntuu että oli ihan ekallakin neulomiskerralla katkeillut se heijastinlanka ja se akryyli oli semmosta höttöä.

      Poista
  7. Onneksi turbaanin toteuttaminen on vasta lankojen hiplaamisen asteella, ei siis pidä valita tolkuttoman paksua! Muuten kiitos tämän aamun nauruista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ei kannata ihan näin paksua! Vaikka turbaanin ohjeessakin oli paksu lanka niin ei sentään ihan näin paksu! :D

      Poista
  8. No voi! Mä just rakastuin! Haluanhaluanhaluan tollaisen pipon, nyt vaan on niin hirveästi talvipipoja että ehkä teen tuon mallisen kevätpipoksi vaikka puuvillaisena.. aivan ihana malli, miten toi ei ole aikaisemmin tullut vastaan täällä...

    VastaaPoista
  9. Mäkin haluisin turbaanipipon, pitääkin ruveta kokeilemaan :)

    VastaaPoista
  10. Hienohan tuo on Ja LOISTAVA!! Siis myös turvallinen ja lämmin!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan oikeesti se on aivan kamala, otin vaan kuvan jossa näyttäis mahdollisimman järkevältä. Oikeesti aivan liian paksu, näyttää oikeesti siltä että ois pyyhe päässä ja painaa aivan tolkuttomasti!

      Tohon malliin eri lanka ja tolla langalla pipo jossa neuletta ei ole kahdessa kerroksessa!

      Poista
  11. No ensinnäkin ainakin kuvassa on kivannäköinen ja toiseksi, purskahdin spontaanisti nauramaan ääneen sitä "pyyhepää-kiska"-juttua. Niin mainio mielikuva, että teki minun perjantai-iltapäivästäni piirun verran iloisemman!!

    VastaaPoista
  12. Ihan hurjan hauska postaus. Kävin juuri paikallisessa Prismassa ja alkoi ihan sielläkin vielä naurattaa, kun hipelöin tuota lankaa. En sitten kuitenkaan ostanut, laitanpa enemmän perinteisiä heijastimia heilumaan että näyn. Ei muuta kuin niitä Aladdin-bileitä vaan suunnittelemaan!

    VastaaPoista
  13. Vastaukset
    1. Kuvasta ei näe esim sitä miten helkkarin paksu se on takaa.

      Poista
  14. Millä vuosituhannella tuo on otettu tuo kuva tuohon vyötteeseen :D
    Laittasivat tuon sinun turbaanikuvan, vaikka se sun mielestä on kamala, se olis silti hienompi!
    Eikös heijastinlankaa saa ihan kerällä sellaisenaan (mulla on hämärä mielikuva et oon nähny sitä hobbypointissa)? Silloin sitä voisi käyttää minkä langan kanssa vain.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo toi vyöte on kyllä muutenkin ulkoasultaan aika ysäri :D Ei yhtään semmonen houkuttelevan näköinen. Mut toisaalta, ehkä se kotimaassaan on sitten enemmän pop tuollainen tyyli. Saahan sitä sellaisenaankin, mulla on vaan semmonen kutina että tulis aika mahdottoman kalliiksi jos koko pipoon haluisi sitä langan joukkoon.

      Poista
    2. Mutta hei tulisko aika hieno "raitapipo" jos neulois yksivärisen pipon ja tekis vaan osan piposta heijasinlangan kanssa, aina muutama rivi kerrallaan... hmmm.. kiitos ideasta :)!

      Aladdin perjantaikaljakiskalla :D

      Sitä tulin vaan sanomaan että kiitos Norsis kun oot olemassa. Kauhia syyslamaannus varmaan kun ei jaksa ees blogit kiinnostaa, mutta sun postaukset saa aina mut paremmalle tuulelle :)

      Poista
    3. Totta, saisi muuten kivan raitapipon! Ja voihan sitä tehdä vaikka pelkän tupsunkin heijastinlangasta!

      Ja voi että, kiitos kauniista sanoista :')

      Poista
  15. Tuo pipomalli näyttää hyvin mielenkiintoiselta, mutta kun katsoin tuota ohjepostausta, en uskalla edes ajatella ryhtyväni kokeilemaan. Olkoon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei se ole millään tavoin vaikea kunhan vaan pääsee kärryille että mitä pitää tehdä :D

      Poista
    2. Niinhän se tietysti on. Jonkun pitäis ensin selittää, miten se tehdään :)

      Poista
  16. Heijastaako toi niin paljon, että sais tehtyä heijastimia?? Pinssi- tai ihan perinteisinä roikkuvanmallisina…

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En osaa sanoa miten semmosessa pienessä pinta-alassa kun se on tosiaan aika ohut se heijastinlanka siinä ja uppoaa sinne muun langan joukkoon aika tehokkaasti. Mutta voihan sitä kokeilla, tekee ja sit just kuvaa salamalla niin näkee. Ehkä ei ainoaksi heijastimeksi soveltuisi mutta enempi koristeeksi ja toisaalta, onhan se varmasti aina tyhjää parempi! :)

      Poista
  17. Mä hiplasin kanssa tuota lankaa taannoin, pakko varmaan käydä ostamassa :)

    VastaaPoista